Nezaboravna prolećna destinacija koja budi iz zimskog sna je Italija. Male romantične rimske ulice, fina hrana i dobro vino, sve na jednom mestu! Zašto dalje razmiljati? Atraktivna i čarobna destinacija je ispred Vas, sa Halo travel-om je to uvek moguće!

Italija

Italija Rim najpovoljnije putovanje

April je mesec pun novih očekivanja, dok naša prva destinacija to i premašuje. Prvi dan u Itaiji vodi brodom do Venecije, polučasovna vožnja, do Trga Sv.Marka. Najveći i najimpresivniji trg u Veneciji koji izaziva uzdahe i divljenje mnogobrojnih posetilaca grada. Ulaz u baziliku Svetog Marka je besplatan, uživajte u poseti. Venecija je poznata turistima i po činjenici da u gradu postoji jako mali broj klupa i mesta na kojima se može predahnuti od dugih šetnji kroz grad. Zašto biste sedeli kada imate toliko toga da vidite?

Trg Sv. Marka

Trg Svetog Marka Venecija Prolećno putovanje

Sledi razgled grada sa vodičem: Duždeva palata, crkva Santa Maria della Salute. Mostovi u Veneciji su zapanjujući i nezaobilazni. Za zaljubljene Halo travel preporučuje Most uzdisaja, koji prema lokalnoj legendi, ljubavnici će osigurati doživotnu ljubav ako se poljube u gondoli ispod Mosta uzdisaja za vreme zalaska sunca. Dok za one koji žele da saznaju dosta o istorijskim detaljima, Halo travel preporučuje Most Rialto koji nosi titulu najznačajnijeg mosta Venecije. Kameno arhitektonsko rešenje mosta je bilo izuzetno smelo i hrabro, jer su mnoge tadašnje arhitekte tvrdile da će se most urušiti odmah nakon gadnje. Ipak, most je preživeo izgradnju i uz minimalne rekonstrukcije ostao na istom mestu vekovima.

Most uzdisaja

Most uzdaha Venecija Italija

Sve predstavlja detaljni pejzaž u glavi. Ali naredni dan dopuniće lepotu tog pejzaža posetom Bolonje, veličanstvenog srednjevekovnog grada sa renesansnim palatama i arkadama dugim 40 km. Grad ima više cenjenih galerija i muzeja, dve biblioteke sa milion svezaka i 2 hiljade inkunabula (originalnih dela štampanih u prvom periodu štamparstva). Smatra se da je u Bolonji osnovan prvi univerzitet u Evropi, koji se razvio iz pravnog fakulteta. U ono vreme univerziteti su se zvali Studijum generale (opšta ili univerzalna škola).

Bolonja

Bolonja Italija Putovanje

Naša destinacija tog dana je i Rim, fakultativni obilazak Roma di notte – noćno razgledanje grada Rima sa vodičem, upoznavanje sa Večitim gradom, koji broji istoriju preko 28 vekova.

Noćno razgledanje je fascinantno, dok dnevno prikazuje detaljne lepote grada, punog života. Gde god da krenete ulicama Rima nailazite na neku njegovu znamenitost. Najpoznatija je naravno Koloseum (Colosseum) i najveći je amfiteatar ikada izgrađen u jednom carstvu. Predviđen je da primi i do 60.000 gledalaca gladijatorskih borbi. Takođe, ne manje važan, tu je i Rimski forum u kome se nalaze mnoštvo porušenih hramova. Sve crkve su u Rimu besplatne pa se ne ustručavajte ući i razgledati.

Koloseum

Koloseum Rim Italija Prolećno putovanje

Vaša destinacija je i najveća barokna fontana u gradu – Di Trevi. Legenda kaže da ako želiš da se vratiš u Rim, moraš da se leđima okreneš fontani, staviš novčić u desnu ruku i baciš ga u vodu preko levog ramena. Pitanje koje se često postavlja je šta se na kraju dešava sa tolikim novcem? Ovaj novac danas sakupljaju radnici dobrotvorne katoličke organizacije „Karitas“, koja ga koristi za kupovinu hrane namenje siromašnima, kao i sprovođenje različitih društvenih programa. Novčana pomoć dospeva u više od 200 zemalja širom sveta.

Fontana Di Trevi

Fontana di Trevi Rim Italija Prolećno putovanje

Mislite da naše destinacije ne pružaju savršene destinacije? Varate se, jer Halo travel je tu za Vas. Naša naredna destinacija je obilazak Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra. Sikstinska kapela je ime dobila po papi Sikstusu (Sikstu) XIV, koji je naručio njenu gradnju. Prvu misu u kapeli papa Sikstus je održao 15. avgusta 1483.

Vatikan

Vatikan Rim Italija

Vaša zamisao savršenog putovanja ispuniće se sa Halo travel-om. Vi ste oči naše turističke agencije. Naše usluge su Vaša muzika za uši, ispuniće Vaš um čarobnim prizorima.