-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Hilandar – Solun

Rezervacija

Hilandar – Solun /

 • Solun Nova godina 2017
 • Solun Nova godina 2017

Hilandar, Solun

4 dana, autobusom – polazak u petak 09.11.2018, povratak u utorak 12.11.2018.

 

DAN 1. petak, 09.11., polazak iz Novog Sada, Beograda, Niša
Polazak sa dogovorenog mesta iz Novog Sada u 18,Beograda 19, Niša 21 čas. Vožnja prema Makedoniji i Grčkoj uz pauze, radi osveženja i graničnih formalnosti…

DAN 2. subota, 10.11/ Solun
Dolazak u Solun, razgled grada, obilazak sa vodičem, odlzaka do srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku. Pauza u centru grada za odmor, osveženje,kupovinu…nasatavak u popodnevnim časovima do Uranopolisa. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

DAN 3.nedelja, 11.11/ Hilandar
Doručak. Napuštanje hotela, ukrcavanje na brod i plovidba do Svete Gore Atonske. Po iskrcavanju, prevoz organizovanim autobusom do Svete carske srpske lavre Hilandar. Smeštaj u konak manastira, kratka pauza za osveženje, sledi obilazak manastirskog kompleksa i obilazak Hrusije, Samarije, pirga sv. kralja Milutina i Skita sv. Vasilija na obali mora. Odlazak do grčkog manastira Esfigmen i poseta pećini sv. Antonija Pečerskog, osnivača Pečerske lavre u Rusiji. Šetnja kroz novi hilandarski vinograda. Povratak u manastir, večernja služba u okviru koje se iznose i celivaju svete mošti. Poklonjenje i celivanje čudotvorne ikone Bogorodice Trojeručice. Večera u trpezariji sv. kralja Milurina. Noćenje.

DAN 4. ponedeljak, 12.11./ Hilandar
Doručak. U ranim jutarnjim satima bogosluženje u manastiru Hilandara, a posle Liturgije zajednički ručak u trpezariji sv. kralja Milutina. Posle kraćeg odmora obilazak i razgledanje manastirskih svetinja: bunar Svetog Save, loza Svetog Simeona, kosturnica i Grobljanska crkva, knjižara manastira u kojoj se mogu kupiti Hilandarska izdanja knjiga, tamjan, ikone, sveće, vino i drugo. U 12:15 polazak za luku, plovidba do Uranopolisa. Vožnja do Kakova, metoha manastira Hilandara, koji se nalazi u neposrednoj blizini primorskog mesta Jerisos. Osveženje u metohu sa obilaskom man. Hilandar. Obilazak i osveženje. Nastavak puta ka Srbiji, vožnja uz pauze po potrebi i radi graničnih fomalnosti. Dolazak u Niš oko ponoći (orijentirno, zavisno od gužve u saobraćaju, zadržavanjima na granici)

DAN 5. utorak, 13.11./ Beograd – Novi Sad
..dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima, u Novi Sad u jutarnjim časovima.Kraj programa

Cena aranžmana

129€

Aranžman je plativ na 5 mesečnih rata, od avgusta do decembra 2018. godine

 

Aranžman obuhvata:

 • * prevoz autobusom ili miniautobusom visoke turističke klase sa polaskom iz Beograda,
 • * smeštaj u hotelima sa 2 ili 3*** u Uranolopisu, jedno noćenje sa doručkom,
 • * obezbeđen smeštaj jedno noćenje u manastirskom konaku na Hilandaru
 • * usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja i pratioca grupe,
 • * kompletna turistička organizacija programa

 

Aranžman ne obuhvata:

 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * vizu za Hilandar (25eur)
 • * troškove brodske karte do Hilandara – 10eur
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • WiFi
 • Recepcija na ulazu

Hilandar (grč. Χιλανδαρίου) ili Hilendar, takođe i Helandar, srpski je pravoslavni muški manastir države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Manastir je sagrađen na inicijativu Svetog Save, koji je postao monah na planini Atos 1191. godine. Nalazi se u severnom delu Svete gore, na poluostrvu Halkidiki odnosno trećem kraku poluostrva Halkidiki — Atosu, u severnoj Grčkoj. Manastir je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.