-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Izrael – Krstovdan u Jerusalimu

Rezervacija

Izrael – Krstovdan u Jerusalimu / Jerusalim

 • Sretenje u Jerusalimu 2017
 • Sretenje u Jerusalimu 2017

SVETA ZEMLjA – IZRAEL PUTOVANJE AVIONOM

Praznik Krstovdan u Jerusalimu

 

Tel Aviv – grad Jafa – Vitlejem – reka Jordan – Gora Kušanja – Nazaret – Galilejsko jezero – Jerusalim – Jerihon – Mrtvo more

 

DAN 1. petak 21.09./transfer do aerodroma
Okupljanje grupe na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme u večernjim časovima. Transfer modernim turističkim autobusom iz Kraljeva, Beograda, Niša do aerodroma sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

DAN 2. subota 22.09./Tel Aviv –  grad Jafo – Lod – Manastir Časnog Krsta –  Vitlejem
…dolazak na aerodrom dva časa pre leta. Prijavljivanje na let, pasoška kontrola. Let za Tel Aviv. Po sletanju, kraće panoramsko razgledanje iz autobusa Tel Aviva i drevne Jafe. Odlazak u Lod, do manastira Sv. Velikomučenika Georgija. Nastavak puta, uz obilazak Manastira Časnog Krsta u Jerusalimu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. nedelja 23.09./ Vitlejem – Pastirsko polje – Manastiri judejske pustinje
Rani odlazak u crkvu Rođenja Hristovog u Vitlejemu, a koja se uzdiže iznad same Vitlejemske pećine. Poklonjenje svetinji i liturgija. Povratak u hotel na doručak. Kraća vožnja do Pastirskih polja – mesta javljanja anđela pastirima. Obilazak obližnjih manastira judejske pustinje (manastir Sv.Teodosija Velikog, Sv.Save Osvećenog). Povratak u hotel. Odmor. Večera.Noćenje.

DAN 4. ponedeljak 24.09. / Man. sv.Georgija Hozevita- Vitanija – Ein Kerem – zapadni Jerusalim
Doručak. Odlazak autobusom do manastira Sv.Georgija Hozevita, u pustinji. Povratak autobusom do Vitanije, i poseta mestu čudesnog Vaskrsnuća Sv.Lazara Čertvorodnevnog. Odlazak u En Kerem i obilazak mesta rođenja Sv.Jovana Krstitelja. Obilazak zapadnog Jerusalima (panoramski razgled i obilazak centra grada, slobodno vreme). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5. utorak 25.09. /   Maslinska Gora – Jerusalim
Doručak. Vožnja autobusom do Jerusalima (12km), i odlazak do Maslinske Gore, odakle se pruža pogled na čitav Sveti grad Jerusalim. Obilazak Mesta Vaznesenja, Pećine Oče Naš…..obilazak Geenske dolina sa starozavetnim grobljem, Mesto stradanja Sv. arhiđakona i prvomučenika Stefana, Getsimanijski vrt (mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice gde se nalazi čudotvorna ikona Bogorodice Jerusalimske.…Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Svetog grada počinje Ulicom Bola – od Protariona, zatvora Gospodnjeg do Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg. Obilazak svetinja i manastira u samom Hramu. Poklonjenje svetinji nad svetinjama – Grobu Gospodnjem. Povratak u hotel u Vitlejem. Večera. Noćenje.

DAN 6.  sreda  26.09./ Galileja
Rani doručak, napuštanje hotela i ukrcavanje u autobus. Vožnja ka Galileji, i odlazak na Tavor, mesto Preobraženja Gospodnjeg. Nakon poklonjenja svetinji, dolazak u Nazaret i obilazak hrama Blagovesti u Nazaretu. Nastavak vožnje do Kane Galilejske i manastira Sv.Đorđa gde se zbila jevanđeljska Svadba, na kojoj je Gospod pretvorio vodu u vino. Vožnja do  Galilejskog jezera. Organizovan ručak na jezeru (riba Sv.Petra). Nastavak obilaska Gore Blaženstava i Kapernauma. Povratak ka Vitlejemu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Krstovdan u Jerusalimu

DAN 7. četvrtak 27.09./  Jerusalim
Doručak za poneti. Transfer do Hrama Vaskrsenja i prisustvo prazničnoj liturgiji. Nastavak obilaska Jerusalima: Sion (Soba Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača,ostaci Solomonovog hrama…. Sloobodno vreme u Svetom gradu Jerusalimu ili obilazak svetinja u Hrišćanskom kvartu…. Povratak u ranim večernjim časovima u Vitlejem. Večera. Noćenje.

DAN 8. petak 28.09./ man. sv.Gersima Jordanskog – reka Jordan – Gora Kušanja – Zahejev dud – Mrtvo more
Doručak. Vožnja do manastira Sv.Gerasima Jordanskog, obilazak i poklonjenje svetinja. Nastavak vožnje do reke Jordan – Vitavara, mesto Krštenja Gospodnjeg. Pogružavanje u reci. Ukrcavanje u autobus i odlazak do Gore Kušanja i poseta manastiru Sv.Četrdesetice. Nakon obilaska organizovan posni ručak u restoranu i kraća pauza. Obilazak manastira Sv.Proroka Jeliseja i obilazak Zakhejevog duda. Odlazak do Mrtvog Mora, pauza za odmor i osveženje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 9. subota, 29.09. /  Tel Aviv- povratak
Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Temišvar u 10:00. Sletanje na aerodrom, preuzimanje prtljaga, i transfer autobusom do mesta polaska. Hadžijski rastanak. Kraj putovanja.

Cena aranžmana

489

+ cena avio karte u trenutku rezerva (22.000,00)

 

Aranžman obuhvata:

 • *  Avioprevoz na relaciji Temišvar- Tel Aviv- Temišvar, ili Sofija-Tel Aviv- Sofija (zavisno od raspoloživih mesta),
 • *  prtljag, uključen u cenu (jedan komad dimenzija 55 x 40 x 23 cm do 10kg ),
 • *  smeštaj u hotelima sa min. 3*** ili 4****  u Vitlejemu (7 noći) 1/2 ili 1/2+1 sobama
 • *  ishranu u hotelima na bazi polupansiona (švedski sto- samousluživanje),
 • *  usluge vodiča za razgledanja kao i usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • *  prevoz  autobusom ili miniautobusom turističke klase, po programu,
 • *  usluge kompletne turističke organizacije puta,
 • *  ulaznice po programu (crkva OčeNaš, Kapernaum, Gora Blaženstva, Maslinska gora, plažu na Mrtvom moru )
 • *  ručak u restoranu na Galileji – (riba Sv Petra,salata, hleb ),
 • *  ručak u restoranu u Jerihonu (riba, salata, hleb ),
 • *  prevoz do vrha Gore Tavor i manastira (malim minbusevima, uključeno u cenu),
 • *  trošak angažovanih miniautobusa od crkve Sv.Teodosija do man.Sv.Save osvećenog (neprohodan za velike autobuse)

 

Aranžman NE obuhvata:

 • * obaveznu doplatu inopartneru u Izrael, na ime napojnica za hotele, vozače, ulaznice i gramatu Jerusalimske patrijaršije u iznosu od  127$
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * troškove transfera do Temišvara ili Sofije,
 • * ulaznice za mesta koja se NE posećuju u navedenom programu,
 • * žičaru do Gore Kušanja
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (standardno putno zdravstveno osiguranje staje 780 dinara),
 • * doplata za veći kabinski ili bagažni prtljag po cenovniku aviokompanije,
 • * dodatni angažman autobusa ili vodiča, van programom predviđenog

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posedna soba), moguća na upit.
Doplata za prtljag, za kompaniju Wizzair: bagažni do 20kg iznosi 110€ (napomena: prtljag 55x 40 x23 do 10kg je uključen u cenu)

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 8 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Rate se rasporedjuju od maja do avgusta.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnija Air Serbia iz Beograda ili kompanijom  Wizzair iz Sofije, Budimpešte,Temišvara, kao i iz gradova tj. aerodorma iz inostranstva.  Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad uz doplatu.

 NAPOMENA: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika,na dinarsku deo (iznos aviokarte), primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija. Na devizni deo aranžmana, primenjuju se Opptu uslovi organizatora putovanja T.A.HaloTravel.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hotel je sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih, objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Pilgrim rezidens hotel 3*, nalazi se u samom centru Vitlejema, na samo 200m udaljenosti od Crkve Hristovog Rožestva. Hotel sa predivnim pogledom na grad Vitlejem, raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Doručak i večera na bazi švedskog stola.
 • Jasir Palas hotel 5*,Hotel sa prelepom fasadom palate, sa šarmantnim dvorištem sa palminama, otvorenim bazenom i spa centrom. Svaka soba ima balkon s pogledom na vrt hotela i prostor za sjedenje sa satelitskom televizijom. Doručak i večera na bazi švedskog stola.
 • Organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti, goste smesti u hotel sličan po kvalitetu i lokaciji.

OPIS  TRANSFERA DO AERODROMA:
Transfer do aerodorma NIJE uračunat u cenu aranžmana.  Transfer se obavlja modernism turističkim miniautobusima ili autobusima. Cena zavisi od broja putnika (uobičajena cena organizovanog povratnog transfera Budimpešta 45€, Sofija 35€, Temišvar 30€)

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Proverite važnost pasoša – istek putnog dokumenta ne sme biti kraći od 3 meseca od datuma povratka.
 • Proverite blagovremeno dozvoljene dimenzije, težinu i sadržaj vašeg prtljaga po uslovima avioprevoza.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju EU odnosno ulaska u Izrael i u tom slučaju se ovakav slučaj tretira kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.254. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

  • WiFi
  • Recepcija na ulazu

Izrael Putovanje Halo Travel

Izrael se nalazi u istočnom Mediteranu. Okružuju ga Liban, Sirija, Jordan i Egipat. Na obali Mediterana živi 70 % stanovništva. Za milione ljudi širom sveta ovo je sveta zemlja. Svake godine milioni hodočasnika dolaze u Jerusalim koji je sveti grad za jevreje, hrišćane i muslimane.