fbpx
-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Izrael – Krstovdan u Jerusalimu

Rezervacija

Izrael – Krstovdan u Jerusalimu / Jerusalim

 • Sretenje u Jerusalimu 2017
 • Sretenje u Jerusalimu 2017

SVETA ZEMLJA – IZRAEL AVIONOM

Praznik Krstovdan u Jerusalimu

 

8 dana – polazak 20.09.2019., povratak utorak 28.09.2019.

Tel Aviv – Grad Jafa – Vitlejem – reka Jordan – Gora Kušanja – Nazaret – Galilejsko jezero – Jerusalim Manastiri judejske pustinje – Jerihon – Mrtvo more

 

DAN 1. petak 20.09./ Transfer do aerodroma
Okupljanje grupe na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme u večernjim časovima. Transfer modernim turističkim autobusom iz Kraljeva, Kruševca, Beograda, Niša do aerodroma sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

DAN 2. subota 21.09./ Tel Aviv –  grad Jafo – Lod – Maslinska Gora –  Vitlejem
…dolazak na aerodrom dva časa pre leta. Prijavljivanje na let, pasoška kontrola. Let za Tel Aviv. Po sletanju, kraće panoramsko razgledanje iz autobusa Tel Aviva i drevne Jafe. Odlazak u Lod, do manastira Sv. Velikomučenika Georgija. Nastavak puta, do Jerusalima i odlazak do vrha Maslinske Gore, odakle se pruža pogled na čitav Sveti grad Jerusalim. Obilazak Mesta Vaznesenja, Pećine Oče Naš…..Vožnja do Jerusalima, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. nedelja 22.09./ Liturgija u Vitlejemu – Pastirsko polje – Manastiri judejske pustinje
Rani odlazak u crkvu Rođenja Hristovog u Vitlejemu, a koja se uzdiže iznad same Vitlejemske pećine. Poklonjenje svetinji i liturgija. Povratak u hotel na doručak. Kraća vožnja do Pastirskih polja – mesta javljanja anđela pastirima. Obilazak obližnjih manastira judejske pustinje (manastir Sv.Teodosija Velikog, Sv.Save Osvećenog). Povratak u hotel. Odmor. Večera.Noćenje.

DAN 4. ponedeljak 23.09. / Man. sv.Georgija Hozevita- Sion – Zid plača
Doručak. Odlazak autobusom do manastira Sv.Georgija Hozevita, u pustinji. Obilazak svetinje potom nastavak vožnje do Manastira Časnog Krsta u Jerusalimu. Nastavak obilaska Jerusalima: Sion (Soba Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača,ostaci Solomonovog hrama….Odlazak do Hrama Vaskrsenja i poklonjenje svetinji nad svetinjama – Grobu Gospodnjem. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5. utorak 24.09. / Maslinska Gora – Jerusalim
Doručak. Vožnja autobusom do Jerusalima i obilazak Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Mesto stradanja Sv. arhiđakona i prvomučenika Stefana, Getsimanijski vrt (mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice gde se nalazi čudotvorna ikona Bogorodice Jerusalimske.…Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Svetog grada počinje Ulicom Bola – od Protariona, zatvora Gospodnjeg do Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg. Obilazak svetinja i manastira u samom Hramu. Sloobodno vreme u Svetom gradu, obilazak svetinja, muzeja, ili Novog dela Jerusalima . Povratak u hotel u Vitlejem u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 6.  sreda  25.09./ Nazaret –  Kana Galilejska – Gora Blaženstva – Galilejsko jezero
Rani doručak. Vožnja ka Galileji, dolazak u Nazaret i obilazak hrama Blagovesti u Nazaretu. Nastavak vožnje do Kane Galilejske i manastira Sv.Đorđa gde se zbila jevanđeljska Svadba, na kojoj je Gospod pretvorio vodu u vino. Vožnja do  Galilejskog jezera. Pauzu na Galilejskom jezeru koju možete iskoristiti za vožnju brodicama koje su replika onih iz apostolskih vremena, kao i ručati u nekom od restorana koji služe ribu Sv.Petra. Nastavak obilaska Gore Blaženstava i Kapernauma. Povratak ka Vitlejemu. Dolazak u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 7. četvrtak 26.09./  – reka Jordan – Gora Kušanja – manastir sv.Proroka Jeliseja (Zakhejev dud)
Doručak. Napuštanje hotela i vožnja do reke Jordan – Vitavara, mesto Krštenja Gospodnjeg. Pogružavanje u reci. Ukrcavanje u autobus i odlazak do Gore Kušanja i poseta manastiru Sv.Četrdesetice. Nakon obilaska predviđena pauza za osveženje, šoping i ručak u restoran-oazi u Jerihonu, tokom koje putnici mogu posetiti ostatke najstarijeg grada na svetu. Obilazak man.Sv.Proroka Jeliseja i Zakhejevog duda. Povratak u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

Krstovdan u Jerusalimu

DAN 8. petak 27.09./ Jerusalim – Mrtvo more- Man.Sv.Gerasima Jordanskog
Rani doručak ili doručak za poneti. Transfer do Hrama Vaskrsenja u Jerusalimu i prisustvo prazničnoj liturgiji. Pauza u centru za osveženje, kraći individualni obilazak i šoping. Odlazak autobusom do Mrtvog mora, pauza za odmor i osveženje. Povratak u hotel uz obilazak manstira Sv.Gerasima Jordanskog. Odmor u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 9. subota, 28.09. /  Tel Aviv- povratak
Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd, Temišvar, Sofiju… Sletanje na aerodrom, preuzimanje prtljaga, i transfer autobusom do mesta polaska. Hadžijski rastanak. Kraj putovanja

promo cena paket aranžmana
(dinarski + devizni deo)

469

+ dinarski deo več od 23.890 dinara

 

Aranžman obuhvata:

 • *  Povratana avio karta za Tel Aviv (iz Beograda, Sofije, Temišvara, Budimpešte, zavisno od raspoloživih mesta),
 • *  jedan komad velikog kabinskog prtljaga (dimenzija 55 x 40 x 23 cm do 10kg ),
 • *  smeštaj u hotelima sa min. 3*** ili 4****  u Vitlejemu (5 noći) 1/2 ili 1/2+1 sobama
 • *  smeštaj u hotelima sa min. 3*** ili 4****  u Jerihonu   (2 noći) 1/2 ili 1/2+1 sobama
 • *  ishranu u hotelima na bazi polupansiona (švedski sto- samousluživanje),
 • *  usluge vodiča za razgledanja kao i usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • *  prevoz  autobusom ili miniautobusom turističke klase, po programu,
 • *  usluge kompletne turističke organizacije puta,
 • * ulaznice po programu (crkva Oče Naš, Kapernaum, Gora Blaženstva, Maslinska gora, plaža na Mrtvom moru )
 • *  trošak angažovanih miniautobusa od crkve Sv.Teodosija do man.Sv.Save osvećenog (neprohodan za velike autobuse),

 

Aranžman NE obuhvata:

 • * obavezan trošak od 80 – plaća se u Izraelu po dolasku ( napojnice za hotelsko, restoransko osoblje, vozače, vodiče…)
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * troškove transfera do mesta polazaka (Kraljevo,  Beogradu i Niš- moguć uz doplatu),
 • * ulaznice za mesta koja se NE posećuju u navedenom programu,
 • * žičaru do Gore Kušanja
 • * troškove vožnje brodićem i ručak u restoranu na Galileji (riba Sv Petra), oko 30$
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (standardno putno zdravstveno osiguranje staje 780 dinara),
 • * doplata za veći kabinski ili bagažni prtljag po cenovniku avio kompanije,
 • * dodatni angažman autobusa ili vodiča, van programom predviđenog

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Doplata za prtljag, bagažni do 20kg staje oko 120€.
Ovlašćeni inopartner organizatora je NN Tours Nazaret.
Napominjemo da su cene promenjive, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza,  vodiča, ulaznica.

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Devizni deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom Wizzair izTemišvara  Budimpešte i kompanijom Air Serbia iz Beograda. Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima.
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
 • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Manoli Plaza 3***+,( http://manolyplaza.com). Ovaj potpuno nov, moderan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom, restoranom, barom.  Doručak i večera švedski sto.

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI:

 • Transfer do aerodorma je uračunat u cenu dinarskog dela koji organizator ponudi klijentu. Cena dinarskog dela je promenjiva, i zavisi od momenta rezrvacije, kao i količine prtljaga.

OPŠTE NAPOMENE:
Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2019 od 25.01.2019.god. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018.god.  Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.) 

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

  • WiFi
  • Recepcija na ulazu

Izrael Putovanje Halo Travel

Izrael se nalazi u istočnom Mediteranu. Okružuju ga Liban, Sirija, Jordan i Egipat. Na obali Mediterana živi 70 % stanovništva. Za milione ljudi širom sveta ovo je sveta zemlja. Svake godine milioni hodočasnika dolaze u Jerusalim koji je sveti grad za jevreje, hrišćane i muslimane.