-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Izrael – Krstovdan u Jerusalimu

Rezervacija

Izrael – Krstovdan u Jerusalimu / Jerusalim

 • Sretenje u Jerusalimu 2017
 • Sretenje u Jerusalimu 2017

IZRAEL – SVETA ZEMLJA

KRSTOVDAN U JERUSALIMU

 

8 dana – polazak petak, 22.septembar, povratak petak, 29.septembar 2017.

Jerusalim – Vitlejem – Galilejsko jezero Tiberijas – reka Jordan – Nazaret – Jerihon – Mrtvo more

 

DAN 1. četvrtak, 21.09., TRANSFER DO AERODORMA
Okupljanje na dogovorenom mestu. Transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Budimpešti ili Beogradu u večernjim časovima. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja…

DAN 2. petak, 22.09., TEL AVIV – JAFO – LIDA PALESTINSKA – VITLEJEM
… prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju ukrcavanje u autobus, potom kraća vožnja do drevne Jafe, grada na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv. Kraće panoramsko razgledanje uz pauzu za osveženje. Nastavak vožnje do mesta Lod, odnosno Lide Palestinske, i obilazak manastira Sv. Đorđa. Nastavak vožnje ka Jerihonu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. subota, 23.09. JERIHON – GORA KUŠANJA – REKA JORDAN- MRTVO MORE
Doručak. Odlazak na reku Jordan, mestu krštenja Gospodnjeg. Pogružavanje u reci. Potom odlazak na obližnju Goru kušanja, i poseta man.Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja. Kraća pauza kod lokaliteta Jerihon za individualno razgledanje ostataka drevnog grada sagrađenog 9.000 godina pre Hrista, i kupovinu suvenira. Odlazak na jednu od plaža Mrtvog mora (tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora). Povratak u hotel uz obilazak jedinstvenog man.Sv.Gerasima Jordanskog u pustinji. Večera. Noćenje.

DAN 4. nedelja, 24.09. VITLEJEMSKA PEĆINA – PASTIRSKO POLJE – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE
Rani odlazak u Vitlejem (doručak za poneti), obilazak Vitlejemske pećine i Hrama Rožestva Gospodnjeg. Program nastavljamo odlaskom do obližnjeg Pastirskog Polja i mesta javljanja Anđela pastirima, koji najaviše rođenje Bogomladenca. Popodne sledi obilazak jednih od najznačajnijih pravoslavnih manastira judejske pustinje: pravoslavnog manastira Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog u kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikone Prsv.Bogorodice trojeručice i Prsv.Bogorodice Mlekopitateljnice. Povratak u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

DAN 5. ponedeljak, 25.09. MAN.GEORGIJA HOZEVITA – MANASTIR ČASNOG KRSTA – EIN KEREM
Doručak. Vožnja do Vadi Kelt pustinje, gde se nalazi čuedesni man.Sv. Georgija Hozevita. Nakon obilaska nastavak vožnje do manastira Časnog Krsta, koji se nalazi nadomak Jerusalima. Sledi obilazak Ein Kerema, rodnog mesta Sv. Jovana Krstitelja. Povratak preko Novog dela Jerusalimam, gde je planirana kraća pauza. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. utorak, 26.09. MASLINSKA GORA – VIA DOLOROSA – HRAM VASKRSENJA
Doručak. Dan počinjemo odlaskom na Maslinsku Goru odakle se pruža predivan pogled na Jerusalim, a u čijem se podnožju nalazi Geenska dolina sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice…..Nakon obilaska odlazak od Protariona, Zatvor Gospodnji. Odlazak do Hrama Vaskrsenja ulicom Bola ili Via Dolorosa. Slobodno popodne u centru Jerusalima za obilazak svetinja, posebno u hrišćanskom kvartu. Povratak u hotel u ranim večernjim časovima. Večera. Noćenje.

VOZDVIŽENJE ČASNOG KRSTA – KRSTOVDAN

DAN 7. sreda, 27.09. JERUSALIM
Doručak (ili doručak za poneti). Napuštanje hotela rano ujutru i odlazak u Jerusalim u Hram Vaskrsenja na prazničnu liturgiju. Nastavak razgledanja grada sa vodičem, obilaskom Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida).Smeštaj u hotel. Nastavak obilaska Jerusalima: Zid Plačaostaci Solomonovog hrama…Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada. Povratak u Vitlejem u hotel. Večera. Odmor. Noćenje.

DAN 8. četvrtak, 28.09/ NAZARET- GALILEJA –KANA GALILEJSKA- GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO
Doručak. Napuštanje hotela, ukrcavanje i polazak grupe za Galileju. Vožnja do Nazareta i crkve Bagovesti. Nakon obilaska i poklonjenja svetinji, vožnja do obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog apostola Simona Zilota. Put nas vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera gde obilazimo Kapernaum. Pauza za ručak. Preporučujemo ribu Sv. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 9. petak, 29.09/ JERUSALIM
Rani doručak (ili doručak za poneti). Jutarnji transfer ka aerodromu Ben Gurion. Prijava za let, pasoška kontrola i granične formalnosti. Let iz Tel Aviva za Sofiju, Budimpeštu ili Beograd. Po sletanju transfer do Niša, Kruševca, Beograda. Hadžijski rastanak. Kraj programa

CENA ARANŽMANA

  399

+ Avio karta , dinarski deo aranžmana od 15.900 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Aranžman je plativ na 8 mesečnih rata, od maja do kraja 2017.godine

Aranžman obuhvata:

 • Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
 • osnovni prtljag, uključen u cenu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)
 • smeštaj u hotelima  sa 3***  ili 4**** Jerihonu (2), Vitlejemu (3) i Jerusalimu (1),i Galileji (1)
 • ishranu u hotelima na bazi pet (7) polupansiona na bazi švedskog stola,
 • usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
 • usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,
 • organizovanje programskih izleta tokom boravka

Aranžman ne obuhvata:

 • doplatu za ulaznice, transfere, napojnica za hotele i vozače, angažovanje autobusa u ukupnom iznosu= 177$
 • individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • doplate za prtljag po želji klijenta (za kompaniju Wizzair, Air Bulgaria, Air Serbia )
 • transfer od Niša i Beograda do Sofijskog, Budimpeštanskog ili Beogradskog aerodroma i povratno, po programu
 • transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu, vidi opis „transfer do aerodroma“)
 • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Doplata za prtljag, za putnike kompanijom Wizzair: veći kabinski 40€, bagažni do 23kg staje 110€.

Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.
Ovlašćeni inopartner organizatora je NN tours Nazareth

Način plaćanja: sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.
Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.
Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).
Deviznio deo aranžmana, može se plaćati i do 8 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije, tako da se do 10 dana pre polaska isplati 60% a nakon puta 40% deviznog dela aranžmana. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.
Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave. Let je organizovan komapnijom Air Serbia iz Beograda ili kompanijom Wizzair iz Sofije i Budimpešte. Organizator organizuje transfer do aerodroma i nazad iz Niša, Novog Sada i Beograda, (kao i Čačka, Zrenjanina, Vranja…)zavisno od broja prijavljenih putnika).

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima, Vitlejema , Jerihona, I Galileje (Nazartet ili Tiberija),
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
 • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Holy Land 3***+,    http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti  2014. godine, uređen u modernom orijentalnom stilu, sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom  i/ili pogledom, uz doplatu). Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (uz doplatu 6 dolara po danu).
 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom,  restoranom, barom.
 • Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (uz doplatu 6 dolara po danu).
 • Hotel Bethlehem, sve sobe TWC
 • Hotel Tiberijada, sve sobe TWC

OPIS TRANSFERA OD/DO AERODROMA:

 • Transfer do/od aerodorma NIJE uračunat u cenu dinarskog dela koji organizator ponudi klijentu. Cena dinarskog dela je promenjiva, i zavisi od momenta rezrvacije, kao i količine prtljaga.

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

 

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Izrael Putovanje Halo Travel

Izrael se nalazi u istočnom Mediteranu. Okružuju ga Liban, Sirija, Jordan i Egipat. Na obali Mediterana živi 70 % stanovništva. Za milione ljudi širom sveta ovo je sveta zemlja. Svake godine milioni hodočasnika dolaze u Jerusalim koji je sveti grad za jevreje, hrišćane i muslimane.