-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Kraljevina Jordan

Rezervacija

Kraljevina Jordan /

 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Jordan i Egipat putovanje
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Jordan i Egipat putovanje

KRALJEVINA JORDAN

5 dana, avionom- polazak 13.11.2018, povratak 19.11.2018.

Aman- Djeraš- Ažlun – Mrtvo more – Madaba-planina Nebo
Petra- Wady Rum-Aqaba- Crveno more

 

DAN 1. utorak, 13.11., TRANSFER DO AERODORMA
Okupljanje na dogovorenom mestu. Transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Budimpešti  u ranim jutarnjim časovima. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja…

DAN 1. sreda, 14.11/ AMAN
Prijava za let po dolasku. Let do Amana, sletanje u 11.30h. Po dolasku transfer do grada, smeštaj u hotel (ukoliko je u to vreme smeštaj moguć). Panoramsko kraće popodnevno razgledanje prestonice Kraljevine Jordana-  Rimski teatar, Citadela, arheološki muzej , novi deo grada…..Slobodno vreme za individualne obilaske grada, šoping.  Mogućnost organizovanog odlaska na večeru u neki od orijentalnih nacionalnih restorana. Noćenje.

DAN 3. četvrtak, 15.11/ AMAN- JERAŠ-AŽLUN- MRTVO MORE
Doručak. Napuštanje hotela i nastavak vožnje do lokaliteta Đeraš, jedan od najočuvanijih rimskih gradova, u čijoj se glavnoj ulici mogu videti tragovi drevnih kočija u kamenim pločnicima. Nastavak puta do dvorca Ažlun, razgled lokaliteta. Transfer do hotela na Mrtvom moru. Smeštaj i odmor uz mogućnost korišćenja ponude rizorta. Večera. Noćenje.

DAN 4. petak, 16.11./ MRTVO MORE – MADABA- PLANINA NEBO –PETRA
Doručak. Kraće slobodno vreme za odmor na hotelskoj plaži nakon doručka. Ukrcavanje u autobus i obilazak obližnje Planine Nebo, odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju i gde se danas nalazi hrišćanska bazilika. Veruje se da ovde može biti i mesto njegovog večnog počivališta. Predivan pogled se po lepom vremenu pruža na reku Jordan, kao i sam Jerusalim. Nastavak puta do Madabe, i pravoslavne crkve koja čuva drevni podni mozaik Svete zemlje iz predhrišćanskog perioda. Nastavak vožnje ka jugu zemlje (ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju-moguća poseta krstaškog dvorca Karak ) sa dolaskom u večernjim časovima u Petru, smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 5. subota, 17.11./ PETRA – WADY RUM
Doručak. Celodnevni obilazak Petre- grada uklesanog u crvenim stenama, nekada glavnog grada Nabatejaca,  danas je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svetskih čuda. U grad se ulazi preko kapije ili Sika, uzanog prolaza među purpurnim stenama. Obilazak Riznice, Stare grčke kolonade, starih fasada uklesanih u kamenu, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta… Povratak u hotel.  Noćenje.

DAN 6. nedelja, 18.11./ WADI RUM – AQABA – CRVENO MORE
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do Wady Rum pustinje (oko 70km). Dolazak u  Crvenu pustinju, predelima koji svojom čarobnošću oduzimaju dah. Wadi Rum poznata i kao Mesečeva dolina – čuvena po nestvarnim formacijama stena i vrtoglavim liticama, a proslavljena filmovima Lorensa od Arabije. Nesvakidašnji pejzaž je služio i za snimanje filmskih scena Ratova zvezda, a nalazi se pod zaštitom UNESCOa. Mogućnost fakultativne vožnje džipovima, polučasovno jahanje kamila pustinjom i mogućnost doplate za beduinski ručak u nekom od pustinjskih oaza-kamp restorana. Popodne vožnja do Akabe, oko (70km) letovališta na Crvenom moru. Pauza u centru ove turističke destinacije za šoping ili mogućnost fakultativnog odlaska do plaže nekog od obližnjeg risorta –na plaži Crvenog Mora. U 17h transfer do aerodroma, prijava za let. Let za Srbiju sa presedanjem.

DAN 7. ponedeljak, 19.11./ AERODROM TRANSFER
Po sletanju transfer do Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša….Kraj programa.

Cena aranžmana

389€

+ Avio karta , dinarski deo aranžmana od 21.960 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Devizni deo aranžmana je plativ na 5 mesečnih rata, od avgusta do decembra 2018.godine

 

Aranžman obuhvata:

 • * Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
 • * prtljag uključen u cenu, po regulativama aviokompanije,
 • * smeštaj u hotelima sa 3/4**** Amanu (1), Mrtvom moru (1), Petri (2),
 • * ishrana na bazi polupansiona u hotelu na Mrtvom moru, i ishrana na bazi noćenja sa doručkom u hotelima u Petri i Amanu,
 • * usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
 • * usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • * prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu

 

Aranžman ne obuhvata:

 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * ulaznice za Petru –60 $, ulaznice za dvorac Djeraš- , Ažlun
 • * troškove naponica za hotelsko osoblje, vozače, vodiče (praksa u Jordanu) i ulazno izlaznih taksi u iznosu od 150$
 • * doplate za ručak u pustinji Wady Rum (oko 25$), safary pustinjom (oko 40$ / 2 časa), jahanje kamila (oko 30$/1 sat)
 • * transfer do aerodroma i od aerodroma do mesta polaska (organizovan od strane agencije-vidi napomenu),
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom

 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Doplata za prtljag, bagažni do 20kg po cenovniku avio kompanije.
Troškove ulazno izlaznih taksi, napojnica u ukupnom iznosu 150$, plaća se inopartneru po dolasku u Aman.

 Napominjemo da su cene fakultativnih aktivnosti, ručkova u restoranu promenjive, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza,  vodiča.

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom Ryanair iz Sofije i Budimpešte i kompanijom Air Serbia iz Beograda. Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Amana, na Mrtvom moru i Petri.
 • Agencija navodi planirane hotele za smeštaj. U slučaju prebukiranosti ili bilo kakve sprečenosti da goste smesti u iste, organizator se obavezuje da goste smesti u sličan hotel iste ili više kategorije, sa indentičnom uslugom i kvalitetom objekta.
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
 • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Petra Place 3***+, http://www.petrapalace.com/  . Nalazi se u blizini ulaza u lokalitet Petra. Sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Raspolaže sa dva otvorena bazena (dostupnost I upotreba zavise od vremenskih prilika), loby bar, restoran. Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto (moguća uz doplatu).
 • Hotel Ramada resort 4****, Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu obale Mrtvog mora, raspolaže sopstvenom plažom otvorenom tokom cele godine. Sobe modern uređenje, sa uslugom WIfi, SAT tv, fen. Veći broj soba sa terasom (moguća na upit ukoliko klijent blaghovremeno zahteva terasu- koju u pojedinim slučajevima hotel dodatno naplaćuje), Usluga polupansion, švedski sto- uključena u cenu.
 • Hotel Harir Place, sa 4**** u Amanu, nov I moderan hotel, sve sobe modern uređenje. Hotel raspolaže loby barom, bazernom. Na 10 minuta vožnje se nalazi šoping centar.

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI:
Transfer do aerodorma NIJE uračunat u cenu dinarskog dela odnosno aviokarte koju organizator ponudi klijentu. Cena dinarskog dela je promenjiva, i zavisi od momenta rezrvacije, kao i količine prtljaga.

OPŠTE NAPOMENE:
Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Kraljevini Jordan.
 • praksa je u Jordanu ostaviti napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (uključeno u cenu paketa koju klijentz plaća u Jordanu)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

 • BesplatanWiFi
 • Peskiri
 • Fen
 • Recepcija na ulazu

Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan

Jordan je zemlja Bliskog istoka poznata po dva mora – Mrtvom i Crvenom. Glavni grad je Aman, koji je zvanično najbezbednija prestonica Bliskog istoka. I dok Akabski zaliv na Crvenom moru okupiraju turisti iz susednog Egipta, susedi na Mrtvom moru su malo specifičniji. Ipak, Jordan je jedna od dve arapske države koje su u miru sa Izraelom.