-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Madrid & Andaluzija

Rezervacija

Madrid & Andaluzija / Madrid

 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje
 • Madrid i Andaluzija putovanje

Madrid & Andaluzija

Umetnost vatrenog juga, korida i flamenko, u domovini Pabla Pikasa

7 dana avionom, polazak u četvrtak 22.03., povratak u četvrtak 29.03.2018

Madrid – Toledo – Kordoba – Sevilja – Kadiz- Frontera- Granada—Malaga – Ronda- Marbelja

 

DAN 1. četvrtak,22.03., TRANSFER DO AERODORMA – MADRID
Okupljanje putnika i upoznavanje sa vodičem na aerodromu Konstantin Veliku u Nišu ili aerodromu Nikola Tesla u Beogradu (ili dnevni transfer turističkim autobusom ili minibusom ka aerodormu u Budimpešti). Let za Madrid iz Niša/ili Beograda sa presedanjem. Po sletanju moguće kraće večernje panoramsko razgledanje užeg centra Madrida za prvo upoznavanje sa gradom uz pauzu za osveženje u nekom od španskih barova. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 2. petak 23.03/   MADRID – SEGOVIA
Doručak. Jutarnje razgledanje grada sa vodičem: Španski trg sa kamenim spomenikom posvećen Migelu de Servantesu, Gran Via poznat i kao Brodvej Madrida, Kalje Major bivša glavna gradska ulica, Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, Trg Cibelije, Kapija Alkala (Plaza de la Independencia)……Slobodno popodne u Madridu ili popodnevni fakultativni izlet za Segoviu– jedan od najzačajnijih gradova stare Kastilje, sa mnoštvom crkava iz 12. i 13. veka, srednjovekovnim dvorcem… Povratak u hotel.  Noćenje.

DAN 3. subota 24.03/   MADRID – TOLEDO                        
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet za Toledo. Prolazak putem koji vodi pored vinograda, zamkova i vetrenjača ka rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, koji važi za jedan od najlepših gradova zemlje, čuven i  po tome što je u njemu živeo čuveni španski slikar– El Greko, koji je po, slikama se vidi, bio jako zaljubljen u Toledo. A posetiocu je sada jasno i zašto! Šetnja uskim ulicama, razgledanje spolja katedrale (Catedral de Toledo), u kojoj se nalaze El Grekova platna. Šetnja se nastavlja do sinagoge Santa Maria la Blanka, poseta Crkvi Sv. Tome (razgledanje spolja) sa El Grekovim remek delom “Sahrana Grofa od Orgaza”. U ranim podnevnim časovima povratak u Madrid. Slobodno vreme u Madridu. Uveče spektakl: fakultativno veče španskog  flamenka, „ples strasti“ kako ga još nazivaju…Povratak u hotel.  Noćenje.

DAN 4. nedelja, 25.03. MADRID – KORDOBA- SEVILJA
Rani doručak. Napuštanje hotela, i polazak ka Kordobi. Vožnja kroz Kastilju, kroz predivne pejzaže, koje opisuje Servantes u „Don Kihotu”. Po dolasku, kraća šetnja starim delom grada i razgled: stari most, kapija grada, jevrejska četvrt, statua Ben Maimonidesa, Meskita (Mezquita de Córdoba) danas muzej džamija i katedrala sa dvorištem narandži. Grad čuvenog slikara Hulija Romera, napuštamo u ranim popodnevnim časovima, vožnjom ka Sevilji. Po dolasku u Sevilju, kraće upoznavanje sa prestonicom Andaluzije i panoramski razgled grada flamenka, Seviljskog berberina, slikara Velaskeza…: Crkva Makarena, seviljska Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, Španski trg, park Marije Lujze, četvrt Santa Kruz, i naravno fabrika duvana proslavljena u operi Karmen.  Smeštaj u hotel. Noćenje

DAN 5. ponedeljak, 26.03. SEVILJA – KADIZ – JERES DE FRONTERA
Doručak. Mogućnost faklutativnog odlaska u Kadiz. Putovanje preko Jeres de la Frontera, grada slavnog po flamenku, konjima i andaluzijskom vinu sherry. Kadiz je grad za koji se tvrdi da je najstariji na Iberijskom poluostrvu, iz kojeg je Kolumbo po drugi put otplovio za Ameriku, a poznat je i po plažama od kojih su neke najbolje plaže Španije . Povratak u Sevilju. Slobodno popodne za individualna razgledanja.. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 6. utorak, 27.03., SEVILJA- MALAGA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno pre podne u Sevilji. Mogućnost krstarenja Gvadalkivirom Polazak za Malagu, autoputem preko Antekere,  grada poznatog kao srce Andaluzije, Dolazak u Malagu u popodnevnim časovima, kraće panoramsko razgledanje grada za prvo upoznavanje rodnim mestom Pabla Pikasa. Preporučujemo obilazak Pikasovog muzeja gde je izložen deo njegovog obimnog umetničkog opusa, tvrđave Gibralfaro ili palati Alkasaba…..Nakon obilaska smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 7. sreda, 28.03.  GRANADA- ALHAMBRA – MALAGA
Doručak. Celodnevni izlet za Granadu. Vožnja ka podnožju planine Sjera Nevada. Po dolasku u Granadu, jednu od najposećenijih mesta Andaluzije i Španije uopšte, kraći obilazak užeg istorijskog centra, na čiju arhitekturu i veličanstven izgled su uticale mnoge civiliziacije i kulture. Mogućnost obilaska Alhambre „Crvena tvrđava“, najznačajnijeg mavarskog spomenika Andaluzije,sagrađena je u IX veku. Razgledanje palate, kraljevske sale, dvorišta, odaja kalifa, dvorište lavova, fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife….Nakon obilaska sledi povratak ka hotelu preko centra Malage. Pauza u centru grada. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8. četvrak, 29.03/ MALAGA-RONDA – MARBELJA
Doručak. Slobodan dan u Malagi do polaska. Moguć fakultativni izlet za Rondu i Marbelju, sa polaskom u jutarnjnim časovima. Ronda je grad na litici u srcu Andaluzije, sa najstarijom arenom za borbu bikovima, a u kome su inspiraciju nalazili mnogi umetnici- Rajner Marija Rilke, Ernest Hemingvej, Džejms Džojs, Orson Wels…Povratak u Malagu preko Marbelje – mesta mediteranskog glamura, letovališta slavnih, marina bogati….Dolazak u Malagu, slobodno vreme do polaska. Oko 18h transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Budimpeštu (ili za Niš i Beograd sa presedanjem). Po sletanju na aerodrom u Budimpešti, preuzimanje prtljaga, ukrcaj u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti.

DAN 9. petak, 30.03/ NOVI SAD- BEOGRAD-NIŠ
…dolazak u jutarnjim časovima na mesto polaska. Kraj programa.

Cena aranžmana

475€

+ Avio karta , dinarski deo aranžmana od 18.900 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Aranžman je plativ na 8 mesečnih rata, od novembra do juna 2018.godine

Napomena: dinarski deo je promenjiv, zavisno od trenutne cene avio karte!
Iskazana cena aviokarte je trenutno po najpovoljnijoj tarifi, važeća u momentu objave ovog putovanja!

Aranžman obuhvata:
* Avioprevoz (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno)
* 1 komad velikog kabinskog prtljaga, uključen u cenu (dimenzija 55cmX40cmX23cm ), težine do 10kg,
* smeštaj u hotelima sa 3*** ili 4**** u Madridu (3 noći) na bazi noćena sa doručkom,
* smeštaj u hotelima sa 3*** ili 4**** u Sevilji (2 noći), na bazi polupansiona.
* smeštaj u hotelima sa 3*** ili 4**** na Costa de Sol (Malaga ili Torremolinos), (2 noći), na bazi polupansiona,
* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja na srpskom jeziku,
* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa iz agencije,
* prevoz u Španiji autobusom ili miniuatobusom visoke turističke klase, po programu,
* organizovanje programskih izleta tokom boravka kao i fakultativnih aktivnosti,

Aranžman ne obuhvata:
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* transfer iz Novog Sada do aerodroma u Budimpešti i nazad u povratku (25€),
* doplate za veći bagažni prtljag (23kg) ili dodatni komad prtljaga,
* doplata za transfer iz gradova Beograda, Niša (moguć uz doplatu)
* doplatu za ulaznice za palate, galerije, katedrale, zamkove, i navedene lokalitete,
* troškove gradskog prevoza (metro,tramvaj)
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* fakultativne izlete navedene u programu.

Cene fakultativnih izleta:
*Toledo – 40€, Segovia – 40€, krstarenje Gvadalkivir –18€, Kadiz –40€, Ronda i Marbelja– 40€, Flamenko – 35€

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za jednokrevetnu sobu  (1/1 soba, moguća na upit, i staje 250€),
Doplata za prtljag: po cenovniku aviokompanije (informacije dostupne u agenciji)

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 8 jednakih mesečnih rata (novembar- maj 2018), deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta je 10%, na ime manipulativnih troškova.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom Rayanair i/ili  Wizzair iz Budimpešte i Sofije .

Važno: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na dinarski deo primenjuju se tarifa otkaza koje propisuje avio kompanija. Napominjemo da s obzirom na nisku cenu aviokarte, u slučaju otkaza aranžmana, aviokompanija zadržava znatan deo uplate.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznati najkasnije 7 dana pre polaska.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru ili periferiji Madrida, Sevilje i Malage odnosno Kosta de Sol rivijere. Svi hoteli su dobro povezan javnim gradskim prevozom sa centrom grada. Smeštaj je u 1/2 ili1/2+1 sobama, TWC, sa SAT TV,
 • Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI:
Transfer do aerodorma u Budimpešti i povratno, NIJE  uračunat u cenu iz Novog Sada.  Prevoz se obavlja modernism turističkim autobusom (18 – 57 mesta, zavisno od broja putnika) iz Novog Sada do Budimpešte i povratno. Postoji mogućnost organizovanog transfera i iz Beograda, Niša, Čačka, Kraljeva, Kruševca, Vranja,Bora, Zaječara uz doplatu.

Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa.
Minimum za realizaciju fakultativnih aktivnosti je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih za fakultativni izlet, organizator može ponuditi klijentima korigovanu cenu ili organizovati transfere javnim gradskim prevozom (voz, metro, medjugradski  autobus) uz istu ili korigovanu cenu. Klijent nije dužan da prihvati korekciju organizacije izleta i korigovanu cenu. Cena izleta podrazumeva prevoz, usluge stručnog vodiča, turističku organizaciju i panoramska razgledanja lokaliteta i objekata (spolja, bez obezbedjenog ulaska). Moguća je doplata za ulazak u muzeje, arheološke lokalitete i slično, zavisno od izleta.

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • * Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremenskih uslova, doba dana itd…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • * Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • * Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • * Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • * Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u EU, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • * Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Španije odnosno EU, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • * Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Španiji,
 • * Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • * Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • * preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.254. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta na koje nije mogao da utiče.

PlazaMayor

Region (Madrid sa okolinom) se sa oko 5 miliona stanovnika ubraja u najveće evropske metropole. Sam grad Madrid (bez predgrađa) je sa svojih 3,1 milion stanovnika, posle Londona i Berlina, treći najveći grad u Evropskoj uniji.
Madrid je, kako od nacionalnog, tako i od internacionalnog značaja za trgovinu i finansije i politički je i kulturni centar Španije. Glavni grad je središte španske uprave, pa osim kralja, u njemu žive katolički biskup i važni pripadnici vlade i vojske. Ovde je smešteno šest univerziteta, razne visoke škole, mnoga pozorišta, muzeji i druge kulturne ustanove.