-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Sretenje u Svetoj Zemlji

Rezervacija

Sretenje u Svetoj Zemlji / Jerusalim

Sretenje u Svetoj Zemlji

SRETENJE U JERUSALIMU – PRAZNIČNA KRUŽNA TURA

 

6 dana – polazak sreda, 14.02.2018, povratak ponedeljak, 19.02.2018

Jerusalim – Vitlejem – Galilejsko jezero Tiberijas – reka Jordan— Nazaret – Jerihon – Mrtvo more

DAN 1. sreda, 14.02./ JERUSALIM – MASLINSKA GORA – VIA DOLOROSA
Okupljanje putnika na aerodormu Nikola Tesla, dva časa pre leta ili raniji transfer turističkim autobusom ili minibusom do aerodroma u Budimpešti, Sofiji, Temišvaru  (moguć let sa više aerodroma i iz drugih država). Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima.  Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Transfer putnika do Jerusalima, dolazak do hotela, odlaganje stvari (po mogućstvu smeštaj u hotel). Kraći predah i odmor, potom
obilazak grada sa vodičem od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), Ulicom Bola nazvana Via Dolorosa, do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Smeštaj u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

SRETENJE GOSPODNJE

DAN 2. četvrtak, 15.02., HRAM VASKRENJA – MESTO SRETENJA – SION – ZID PLAČA
Rani doručak (ili doručak za poneti). Odlazak u Harm Vaskrsenja na prazničnu liturgiju, potom nastavak obilaska Svetog grada sa vodičem, obilaskom Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama… uz pauzu pod zidinama Starog Grada na mestu Sretenja Sv.Simeona Bogoprimca sa Gospodom. Odlazak do obližnje Maslinske Gore, gde se nalazi Geenska dolina sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice… Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada. Individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje.

SLAVA SV.SIMEONA BOGOPRIMCA

DAN 3. petak, 16.02. MANASTIR SV.SIMEONA BOGORPIMCA – MAN.ČASNOG KRSTA – EIN KEREM
Doručak (ili doručak za poneti). Napuštanje hotela. Odlazak na liturgiju u manastir sv. Simeona Bogoprimca u Jerusalimu. Nastavak razgledanja grada sa vodičem, odlaskom preko Novog dela Jerusalima,do manastira Časnog Krsta. Slobodno vreme u centru Svetog grada, za individualno razgledanje. Moguć  fakultativni izlet za Tel Aviv i Jafo: obilazak počinje posetom drevnoj Jafi, nekada najznačajnijoj luci Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv, koji se prostire duž jedne od najlepših plaža ovog dela sveta, gde se i završava današnji obilazak, uz pauzu za odmor i osveženje….povratak u popodnevnim časovima uz pauzu u mestu Lod, jevanđeljske Lide Palestinske i manastira Sv.Đorđa. Odlazak u Vitlejem u popodnevnim časovima, obilazak Hrama Rožestva i vitlejemske pećine. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. subota, 17.02. NAZARET- GALILEJA –KANA GALILEJSKA- GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO
Rani doručak, ukrcavanje u autobus i polazak grupe na celodnevni izlet u Galileju. Vožnja do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera gde je pauza za ručak. Preporučujemo ribu SV. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Vožnja nazad ka hotelu putem kao u dolasku. Večera. Noćenje.

DAN 5. nedelja, 18.02. GORA KUŠANJA – REKA JORDAN- MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – MRTVO MORE
Rani doručak. Vožnja do manastira judejske pustinje Sv.Teodosija i jednog od najstarijih, Sv.Save Osvećenog, u kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikone Prsv.Bogorodice trojeručice. Sledi nastavak vožnje do mesta krštenja na reci Jordan. Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu – drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran –oazi, odakle sledi odlazak na  Goru kušanja, i poseta man.Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Spuštanje grupe autobusom do najniže tačke na svetu, do Mrtvog mora. Vreme predviđeno za kraći odmor na ovom jedinstvenom mestu, na kome i neplivači mogu da plivaju. Povratak ka hotelu uz pauzu za obilazak i poklonjenje svetinjama manastira Sv.Gerasima Jordanskog. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. ponedeljak, 19.02/ TEL AVIV- LET ZA SRBIJU
Doručak. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd, Sofiju, Budimpeštu ,Temišvar ili drugi izabrani aerodrom (u jutranjim časovima).  Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcaj u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogrdu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Hadžijski rastanak. Kraj programa.

Promotivna cena aranžmana

369

+ Avio karta , dinarski deo aranžmana od 18.900 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Aranžman je plativ na 6 mesečnih rata, od novembra do aprila 2018.godine

Iskazana cena aviokarte je trenutno po najpovoljnijoj tarifi, važeća u momentu objave ovog putovanja!
Agencija organizator obezbeđuje aviokarte iz Beograda,Budimpešte, Temišvara, Sofije ili iz bilo kog dela sveta.

Aranžman obuhvata:
* Avioprevoz (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
* prtljag, uključen u cenu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)
* smeštaj u hotelima sa 3*** ili 4**** Jerusalimu (2 noći), Vitlejemu ili Jerihonu (3 noći),
* ishranu u hotelima na bazi pet (5) polupansiona na bazi švedskog stola,
* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
* prevoz autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,
* transfer aerodorm – hotel – aerodrom, autobusom turističke klase ili shuttle busom do hotela,
* organizovanje programskih izleta tokom boravka

Aranžman ne obuhvata:
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* doplate za prtljag (za kompaniju Wizzair, doplaćuje se veći kabinski ili velika torba),
* transfer od Niša i Beograda do Sofijskog, Budimpeštanskog ili Beogradskog aerodroma i povratno, po programu
* transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu, vidi opis „transfer do aerodroma“)
* ulaznice, transfere, obavezne napojnica za hotelsko osoblje i vozače, u ukupnom iznosu= 87$
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* fakultataivni izlet za Tel Aviv, Jafo (oko 35$)

Doplate na avio letu  (dodatni prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa i sl.), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Doplata za prtljag, (kod lowcost kompanije Wizzair) čekirani do 20 kg-90€, do 23 kg-120€
Doplata za fakultataivni izlet za Tel Aviv -35$, obuhvata prevoz autobusom, razgledanje sa vodičem uz pauzu na Mediteranu.
Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, u slučajeg manjeg broja, moguća je korekcija ponuđene cene.
Ovlašćeni inopartner organizatora je NN tours Nazaret.

Način plaćanja:
sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije (dinarski ili devizni) u zemlji ili iz inostranstva.
Plaćanje iznosa u dolarima na ime ulaznica i napojnica se vrši po dolasku u Izrael, inopertneru tj. predstavniku inopartnera.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).
Deviznio deo aranžmana, plaća se na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom AirSerbia iz Beograda, ili kompanijama Wizzair, BulgariaAir iz Sofije i Budimpešte. Organizator  organizuje transfer iz Niša i Beogarda do Sofije tj. Budimpešte (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. Cene transfera će biti poznate i ponuđene klijentima po formiranju grupe, najkasnije 14 dana pre puta (uobičajena cena povratnog transfera je:Beograd – Budimpešta oko 45-50€, Niš – Sofija oko 35€).
U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima, Vitlejema iI Jerihona,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
 • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Holy Land 3***+, http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti  godine, uređen u modernom orijentalnom stilu, sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom  i/ili pogledom, uz doplatu). Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Jeriho resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/. Ovaj otmeni hotel nalazi se blizu centra najstarijeg grada na svetu, Jerihona. Udaljen oko 50km od Jerusalima. Hotel novijeg datuma gradnje, raspolaže otvorenim bazenom, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Bethlehem 4****, http://www.bethlehemhotel.com , nalazi se u širem centru Vitlejema, na oko 15tak minuta hoda od Hrama Rožestva Hristovog. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 160 dvokrevetnih soba, ili dvokrevetnih soba sa pom. trećim ležajem soba. Doručak i večera švedski sto.

OPIS TRANSFERA U ZEMLJI:
• Transfer do aerodorma u Budimpešti , Sofiji ili Temišvaru NIJE uračunat u cenu. Transfer se vrši modernim turističkim autobusom (ili manjim- minuautobusom do 21 mesta), zavisno od broja putnika.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Iznos od 87$ klijent plaća na ime napojnica po dolasku inopartneru.
 • Ukoliko klijent ne raspolaže dolarima već samo evrime- IZNOS ostaje isti 87€.
 • preporučujemo za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10…radi plaćanja u radnjama suvenira i slično
 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša– najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično (nošenje kofera ne ulazi u cenu bakšiša i napojnica od 87$)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

 

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Izrael Putovanje Halo Travel

Izrael se nalazi u istočnom Mediteranu. Okružuju ga Liban, Sirija, Jordan i Egipat. Na obali Mediterana živi 70 % stanovništva. Za milione ljudi širom sveta ovo je sveta zemlja. Svake godine milioni hodočasnika dolaze u Jerusalim koji je sveti grad za jevreje, hrišćane i muslimane.