-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Svetinje Grčke

Rezervacija

Svetinje Grčke /

 • Solun Nova godina 2017
 • Solun Nova godina 2017

SVETINJE GRČKE

OLIMP-EVIJA-EGINA-ATINA-SOLUN

MAN.SV.DIONISIJA OLIMPSKOG – MAN.SV.PETKE TEMPI – MAN.SV.DAVIDA OSVEĆENOG – MAN.SV.JOVANA RUSA – MAN.SV.JEFREMA – GROB STARCA NEKTARIJA VITALISA – MAN.SV.NEKTARIJA EGINSKOG – MAN.SV.VMČ.KATERINE – MAN.SV.MINE – SVETINjE ATINE – SVETINjE SOLUNA

DAN 1. nedelja 30.09./ polazak autobusa ka Grčkoj – noćna vožnja kroz Makedoniju i Grčku
Okupljanje grupe na parkingu T.C.Tempo, ukrcavanje u autobus turističke klase i polazak u 20:00 (za putnike iz drugih mesta biće organizovan transfer do navedenog mesta polaska ukoliko ih ima najmanje 6, za manji broj putnici mogu koistiti javni prevoz ili samostalno se organizovati). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju …

DAN 2. ponedeljak 01.10./ noćna vožnja – man.Sv.Dionisija Olimpijska – man.Sv.Petke Tempi – Glifa – Agiokampos – Edipsos (Evia)
noćna vožnja kroz Grčku. Dolazak u jutarnjim satima u man.Sv.Dionisija Olimpijskog na službu, nakon koje sledi obilazak svetinje i predah. Put nastavljamo ka jugu, koj nas dovodi do man.Sv.Petke Tempi, koji obilazimo. Naon obilaska produžavamo do Glife gde se ukrcavamo na brod koji nas prevozi do mesta Agiokambos na ostrvu Eviji i po iskrcavanju ubzo stižemo do vila u Edipsosu gde ćemo biti smešteni naredna dva dana. Nakon smeštaja odmor i opuštanje. Noćenje.

DAN 3. utorak 02.10./ Edipsos – man.Sv.Davida Osvećenog – Edipsos
Ujutro odlazimo u man.Sv.Davida Osvećenog na liturgiju i potom ćemo obići ovu svetinju smeštene u pedivnom planinskom predelu. Nakon obilaska se vraćamo u Edipsos. Odmor i opuštanje na predivnim plažama kraj termalnih izvora. Noćenje.

DAN 4. sreda 03.10. / Edipsos – Prokopi (crkva Sv.Jovana Rusa) – man.Sv.Jefrema Neamakrijskog – Agios Konstantinos – Pirej – Egina
Napuštamo naš smeštaj i u jutarnjim časovima polazimo ka mestu Prokopi, u središtu ovog zelenog ostrva, gde ćemo biti na liturgiji kraj moštiju Sv.Jovana Rusa. Nakon službe kraće slobodno vreme za ukrepljenje i potom nastavljamo ka delu Grčke koji se naziva Atika u kome je smeštena prestonica Atina, gde ćemo najpre se pokloniti moštima Sv.muč.Jefrema Neamakarijskog u istomenom manastiru kraj mesta Nea Makre. Odatle nas put vodi u selo Agios Konstantinos gde ćemo posetiti crkvu Sv.Nektarija u kojoj se nalazi čudotvorna ikona Sv.cara Konstantina i potom obići grob blaženopočivšeg starca Nektarija Vitalisa. Nakon obilaska odlazimo u luku Pirej, gde ćemo se ukrcati na brod koji će nas prevesti do ostrva Egine. Nakon iskrcavanja u glavnom ostrvskom mestu Egina, odlazimo na suprotan (istočni) kraj ostrva u mesto Agia Marina gde se smeštamo u hotel. Noćenje.

DAN 5. četvrtak 04.10. /Agia Marina – man.Sv.Nektarija – man.Sv.vmč.Katerine – Egina – man.Sv.muč.Mine – Agia marina
Ujutro odlazimo u sedište ostrva gde se nalazi man.Sv. Nektarija Eginskog, na liturgiju, pokloniti se moštima Sv.Nektarija i potom obići manastir. Potom obilazimo man.Sv.vmč.Katerine, koji se nalazi preko puta. Nakon obilaska manastira odlazimo u mesto Egina gde sledi kraći obilazak i potom slobodno vreme za ukrepljenje i osveženje. Potom odlazimo u man.Sv.muč.Mine kraj mesta Agia Marine. Po obilasku slobodno vreme za odmor na plažama. Noćenje.

DAN 6. petak 05.10./ Egina – Pirej – Atina
Rani doručak, napuštanje hotela i odlazak u luku na brod kojim dolazimo do Pireja. Po iskrcavanju odlazimo u obilazak svetinja i znamenitosti Atine. Nakon obilaska slobodno vreme. Polazak ka Solunu u ponoć.

DAN 7. subota 06.10./ Atina – noćna vožnja – Solun – popodnevna vožnja ka Srbiji
noćna vožnja… Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Liturgija u hramu Sv.vmč.Dimitrija. Nakon službe sledi obilazak Zejtinlika i drugih svetinja i znamenitosti grada. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Očekivani dolazak na mesto polaska u Nišu do ponoći.

KRAJ PROGRAMA

Cena aranžmana

169€

Aranžman obuhvata:

 • * Prevoz autobusom turističke klase po datom programu,
 • * Bodski prevoz na linijama: Glifa-Agiokambos, Pirej-Egina i Egina-Pirej,
 • * smeštaj u hotelima sa min. 3*** ili 2+*** u Edipsosu (2 noći) i Agia Marini (2 noći), u 1/2 ili 1/3 sobama
 • * 1 doručak u hotelu u Agia Marini (po programu),
 • * usluge vodiča za razgledanja kao i usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • * usluge kompletne turističke organizacije puta

 

Aranžman NE obuhvata:

 • * ishranu putnika (postoji mogućnost da se organizuje uz doplatu), osim navedenog 1 doručka u Agia Marini
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * troškove transfera od mesta stanovanja do polaznog mesta u Nišu,
 • * ulaznice za mesta koja se posećuju i naplaćuju u Atini i Solunu,
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (standardno putno zdravstveno osiguranje staje 780 dinara),
 • * dodatni angažman autobusa ili vodiča, van programom predviđenog
 • WiFi
 • Peskiri
 • Klima
 • Fen

Grčka, zvanično Republika Grčka, država je na krajnjem jugoistoku Evrope, na jugu Balkanskog poluostrva. Smeštena je na strateški veoma važnom raskršću između Evrope, Bliskog istoka i severne Afrike, između Egejskog mora na istoku, Jonskog mora na zapadu i Sredozemnog mora na jugu. Graniči se sa Albanijom na severozapadu, Republikom Makedonijom i Bugarskom na severu i Turskom na severoistoku.