-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Vaskrs u Svetoj Zemlji

Rezervacija

Vaskrs u Svetoj Zemlji / Jerusalim

 • Izrael - Sveta zemlja
 • Izrael - Sveta zemlja
 • Izrael - Sveta zemlja
 • Izrael - Sveta zemlja

VASKRS U SVETOJ ZEMLJI

7 dana – polazak 03.04.2018, povratak 10.04.2018.

 

Vitlejem – Jerusalim –Galilejsko jezero
Tiberijas – reka Jordan— Nazaret – Jerihon – Mrtvo more – Jafo – Tel Aviv

Grupu predvodi tim agencije, sa višegodišnjim iskustvom na destinaciji. Program obilaska je prilagođen jevanđeljskim zbivanjima, iz dana u dan, tokom Stradalne sedmice.  Dočekajte Sveti Oganj, na Vaskrs u Jerusalimu, sa nama!

DAN 1. utorak, 03.04./  MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla, dva časa pre leta ili raniji transfer turističkim autobusom ili minibusom do aerodroma u Budimpešti, Sofiji, Temišvaru  (moguć let sa više aerodroma i iz drugih država). Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima.  Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva, okupljanje grupe. Nastavak vožnje do manastira judejske pustinje Sv.Teodosija i jednog od najstarijih, Sv.Save Osvećenog, u kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikone Prsv.Bogorodice trojeručice. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 2. sreda, 04.04/  VITLEJEM – POLJE PASTIRA – REKA JORDAN- GORA KUŠANJA – MRTVO MORE
Rani odlazak u Vitlejem, obilazak Hrama Roždestva Gospodnjeg i Vitlejemske pećine. Povratak u hotel na doručak. Kraća vožnja do obližnjeg Pastirskog polja, mesto javljanja anđela pastirima. Sledi nastavak vožnje do mesta krštenja na reci Jordan. Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu – drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran –oazi, odakle sledi odlazak na  Goru kušanja, i poseta man.Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Spuštanje grupe autobusom do najniže tačke na svetu, do Mrtvog mora. Vreme predviđeno za kraći odmor na ovom jedinstvenom mestu, na kome i neplivači mogu da plivaju. Povratak ka hotelu uz pauzu za obilazak i poklonjenje svetinjama manastira Sv.Gerasima Jordanskog. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. Veliki četvrtak,05.04/   HRAM VASKRSENJA – SION I SOBA TAJNE VEČERE- MASLINSKA GORA
Doručak (ili doručak za poneti), napuštanje hotela. Odlazak do crkve ap. Jakova u Jerusalimu na liturgiju i jedintveni Obred pranja nogu, kada kao Gospod apostolima, jerusalimski patrijarh na kraju službe, simbolično, vrši pranje nogu svojim vladikama. Nastavak boravka u samom centru, obilaskom i poklonjenjem svetinjama Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Kraća pauza u centru za osveženje. Odlazak kroz centar grada do Siona, baš na mestu gde je Gospod okupio učenike na Veliki Četvrtak na Tajnoj večeri. Obilazak Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida). Nastavak jevanđelskim stazama do Maslinske Gore, obilazak mesta Judinog izdajstva, Getsimanijskog vrta, mesta Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, Geenske doline, Grob Presvete Bogorodice. Dolazak u man. Marije Magdalene, gde se na Veliki Četvrtak čitaju jevanđelja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. Veliki petak, 06.04/ ULICA BOLA (VIA DOLOROSA)-MAN.ČASNOG KRSTA – EIN KEREM
Doručak. Odlazak na veliku litiju predvođenu jerusalimskim patrijarhom, koja počinje od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja. Potom vožnja do
Manastira Časnog Krsta preko Novog dela Jerusalima.  Nastavak vožnje do manastira Ein Kerem i mesta rođenja Sv.Jovana Preteče. Povratak u Jerusalim. Odmor. Noćenje.

DAN 5. Velika subota, 07.04/ JERUSALIM – DOČEK SVETOG OGNJA
Doručak (ili doručak za poneti). Odlazak ka centru drevnog grada Jerusalima, i onoliko koliko je moguće ka Hramu Vaskrsenja, gde svake godine, na Veliku subotu, se Blagodatni Oganj pojavljuje i pali sveće prvo jerusalimskom patrijarhu, odakle preko ruku i sveća vernika nastavlja svoj blagodatni put širom zemlje i sveta. Slobodno popodne u Jerusalimu. Povratak u hotel.  Večera. Odmor. U 23h polazak ka Hramu Vaskrenja na Vaskršnju liturgiju.

DAN 6. Vaskrs, nedelja, 08.04/ JERUSALIM – TEL AVIV – JAFO
……nakon službe i pričesta vernika, povratak u hotel. Noćenje.
Kasni Vaskršnji doručak. Slobodno popodne u Jerusalimu za individualna razgledanja, obilaske i poklonjenje svetinjama.
Moguć fakultativni izlet za Tel Aviv i Jafo nakon doručka. Obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv, koji se prostire duž jedne od najlepših plaža ovog dela sveta, gde se i završava današnji obilazak uz pauzu za odmor i osveženje…..Povratak u kasnim popodnevnim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 7. Vaskršnji ponedeljak, 09.04/ NAZARET- GALILEJA –KANA GALILEJSKA- GALILEJSKO JEZERO…
Doručak.  Napuštanje hotela i polazak u ranijim jutarnjim časovima u Galileju gde se Gospod i javio učenicima nakon Vaskrsenja. Dolazak  do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Silazak autobusom do obala Galilejskog jezera, i obilazak Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom odlazak u Kapernaum.  Pauza za ručak. Preporučujemo ribu Sv. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Vožnja ka hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 8. Vaskršnji utorak, 10.04/ TEL AVIV – SRBIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd
(ili Budimpeštu, Temišvar, Sofiju…). Po sletanju transfer do Novog Sada, Beograda, Niša… Kraj programa.

Promo cena aranžmana za rezervacije u 2017

589

Cena aranžmana za rezervacije u 2018

629

+ Avio karta , dinarski deo aranžmana od 19.800 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Aranžman je plativ na 8 mesečnih rata, od novembra do jula 2018.godine.

Napomena: dinarski deo je promenjiv, zavisno od trenutne cene avio karte!
Iskazana cena aviokarte je trenutno po najpovoljnijoj tarifi, važeća u momentu objave ovog putovanja!
Agencija organizator obezbeđuje aviokarte iz Beograda,Budimpešte, Temišvara, Sofije ili iz bilo kog dela sveta.

Aranžman obuhvata:
* Avioprevoz – dinarski deo aranžmana (po ceni Air Serbia iz Beograda, El Al, BulgariaAir ili Wizzair kompanija iz Budimpešte i Sofije)
* dozvoljenog prtljaga na letu, ( zavisno od izabrane kompanije )
* smeštaj 7 noćenja, u hotelima sa min. 3* i to: četri (4) u Jerusalimu, dva (2) u Jerihonu ili Vitlejemu, i jedno (1) u Galileji
* usluga ishrane u hotelima na bazi polupansiona (doručak & večera), švedski sto,
* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
* usluge pratioca grupe iz agencije, tokom realizacije programa,
* usluge turističke organizacije puta,
* prevoz autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu, u Izraelu

Aranžman ne obuhvata:
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (oko 1€ po danu),
* doplate za dodatni bagažni prtljag prtljag (do 23kg, kod niskobudžetnih avioprevoznika),
* troškove ulaznica i napojnica u Izraelu (127$) za svo vreme boravka, plaćanje po dolasku inopartneru,
* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,
* troškove posebnih vožnji autobusom, žičarom, tramvajem, ili ulaznice van predviđenih programom, fakultativni izlet
* troškove obroka, pića van programski predviđenih,
* ostale usluge i aktivnosti ovim programom ne pomenute.

Doplate na avio letu  (dodatni prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa i sl.), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Doplata za prtljag, (kod lowcost kompanije Wizzair) čekirani prtljag do 20 kg- oko 110€, čekirani prtljag do 32 kg- oko 140€.
Doplata za fakultataivni izlet za Tel Aviv -35$, obuhvata prevoz autobusom, panoramsko razgledanje sa vodičem, uz pauzu na gradskoj plaži.
Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, u slučajeg manjeg broja, moguća je korekcija ponuđene cene.
Ovlašćeni inopartner organizatora je NN tours Nazaret.

Način plaćanja:
sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije (dinarski ili devizni) u zemlji ili iz inostranstva.
Plaćanje iznosa u dolarima na ime ulaznica i napojnica se vrši po dolasku u Izrael, inopartneru tj. predstavniku inopartnera.

Dinamika plaćanja aranžmana do polaska:
Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.Aranžman se može platiti na rate do polaska, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom) i devizni deo na ime rezervacije 25% aranžmana, a ostatak (75% aranžmana) na 3 jednake rate do 21 dan pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju). Devizni deo aranžmana u evrima, može se platiti i odloženo,  na 8 mesečnih rata (novembar  –  jun poslednja, 8. rata) deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu
5 dana poslerezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno sa valutom plaćanja na dan predaje.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom AirSerbia iz Beograda, ili kompanijom Wizzair iz Sofije i Budimpešte. Organizator  organizuje transfer iz Niša i Beograda do Sofije tj. Budimpešte (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. Cene transfera će biti poznate i ponuđene klijentima po formiranju grupe, najkasnije 14 dana pre puta (uobičajena cena povratnog transfera je:Beograd – Budimpešta oko 45-50€, Niš – Sofija oko 35€).

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA I OPIS SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku. Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima,  Vitlejema (ili Jerihona).
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u smeštajnim objekatima, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može u popunosti da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Deo u dolarima (127) se predaje inopartneru po dolasku u Izrael, i ostaje isti (127) i u evrima, ako klijnet nije pribavio naveden iznos u dolarima.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).
 • Usluga u hotelima je polupansion (doručak i večera), švedski sto.
 • Smeštaj je u dvokrevetenim, ili dvokrevetnim sobama sa pom.ležajem za treću osobu. Jednokrevetna soba, se rezerviše na zahtev klijenta uz doplatu, ukoliko ih hotel ima na raspolaganju   (agencija na zahtev upućuje zahtev hotelima, koji ukoliko ima slobodnih 1/1 soba, utvrđuju cenu doplate).
 • Hotel Jerinoh resort 3***+,   http://www.jerichoresorts.com/  Resort sa otvorenim bazenom, u Jerihonu. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 120 dvokrevetnih soba, i dvokrevetnih sa pomoćnim III ležajem. Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Holy Land 3***+,    http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti  2014. godine, uređen u modernom orijentalnom stilu, sve sobe 1/2, ili 1/2 sa pom. trećim ležajem,  TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom  i/ili pogledom, uz doplatu). Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto. Kapacitet hotela, je 104 sobe.
 • Hotel Bethlehem 4****, http://www.bethlehemhotel.com , nalazi se u širem centru Vitlejema, na oko 15tak minuta hoda od Hrama Rožestva Hristovog. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 160 dvokrevetnih soba, ili dvokrevetnih soba sa pom. trećim ležajem soba. Doručak i večera švedski sto.

*NAPOMENA: organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti goste grupe smesti u iste po kategoriji, a slične hotele po lokaciji i kvalitetu.

OPIS TRANSFERA U ZEMLJI:
• Transfer do aerodorma u Budimpešti , Sofiji ili Temišvaru NIJE uračunat u cenu. Transfer se vrši modernim turističkim autobusom (ili manjim- minuautobusom do 21 mesta), zavisno od broja putnika. Transfer se organizuje u pratnji vodiča/ pratioca grupe.

OPŠTE NAPOMENE:

 • * Iznos od 127$ klijent plaća na ime napojnica po dolasku inopartneru. Ukoliko klijent ne raspolaže dolarima već samo evrime- IZNOS ostaje isti (127€).
 • * preporučujemo za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10…radi plaćanja u radnjama suvenira i slično.
 • * Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • * Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • * Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • * Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • * U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • * Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • * Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • * Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • * Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša– najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • * Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • * Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • * praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično (nošenje kofera ne ulazi u cenu bakšiša i napojnica od 127$)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • * Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • * preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.254. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

Izrael Putovanje Halo Travel

Izrael se nalazi u istočnom Mediteranu. Okružuju ga Liban, Sirija, Jordan i Egipat. Na obali Mediterana živi 70 % stanovništva. Za milione ljudi širom sveta ovo je sveta zemlja. Svake godine milioni hodočasnika dolaze u Jerusalim koji je sveti grad za jevreje, hrišćane i muslimane.