ANDALUZIJA – SRETENJE

Umetnost vatrenog juga, korida i flamenko, u domovini Pabla Pikasa

5 dana avionom, polazak u sredu 15.02., povratak u nedelju 19.02.2023.

Sevilja – Granada—Malaga – Marbelja-Ronda

 

Program putovanja

DAN 1. sreda, 15.02., TRANSFER DO AERODORMA – MALAGA

Okupljanje putnika na parkingu Građevinskog fakulteta u Nišu (moguć raniji dodatni transfer iz Beograda i duž autoputa). Transfer turističkim autobusom ili minibusom do aerodroma u Sofiji. Direktan let za Malagu W64411 u 14.35h po lokalnom vremenu, kompanijom Wizzair. Sletanje  u 17.40h tranfer ka hotelu uz kraće panoramsko razgledanje užeg centra Malage za prvo upoznavanje sa gradom uz pauzu za osveženje u nekom od španskih barova. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 2. četvrtak,  16.02/ GRANADA- ALHAMBRA – MALAGA

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja Malage ili odmor na plaži Costa de Sol, ili celodnevni izlet za Granadu (130km). Vožnja ka podnožju planine Sjera Nevada. Po dolasku u Granadu, jednu od najposećenijih mesta Andaluzije i Španije uopšte, kraći obilazak užeg istorijskog centra, na čiju arhitekturu i veličanstven izgled su uticale mnoge civiliziacije i kulture. Mogućnost obilaska Alhambre „Crvena tvrđava“, najznačajnijeg mavarskog spomenika Andaluzije,sagrađena je u IX veku. Razgledanje palate, kraljevske sale, dvorišta, odaja kalifa, dvorište lavova, fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife.(rezervacija ulaznica obavezna prilikom prijave za aranžman)…..U kasnim popodnevnim časovima povratak za Malagu. Noćenje.

DAN 3. petak, 17.02/ MALAGA-SEVILJA

Doručak. Slobodan dan za istraživanje Malage ili fakultativni izlet za Sevilju (200km). Vožnja do  Sevilju, autoputem preko Antekere, grada poznatog kao srce Andaluzije. Po dolasku razgledanje prestonice Andaluzije i grada flamenka, Seviljskog berberina, slikara Velaskeza…: Crkva Makarena, seviljska Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, Španski trg, park Marije Lujze, četvrt Santa Kruz, i naravno fabrika duvana proslavljena u operi Karmen. Slobodno vreme u centru. Povratak za Malagu u popodnevnim časovima. Dolazak u hotel u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4. subota 18.02/MALAGA- RONDA – MARBELJA

Doručak. Jutarnje razgledanje rodnog grada Pabla Pikasa sa vodičem. Slobodno vreme u Malagi ili fakultativni izlet za Rondu i Marbelju, sa polaskom u jutarnjnim časovima. Ronda (100km) je grad na litici u srcu Andaluzije, sa najstarijom arenom za borbu bikovima, a u kome su inspiraciju nalazili mnogi umetnici- Rajner Marija Rilke, Ernest Hemingvej, Džejms Džojs, Orson Wels….Povratak u Malagu preko Marbelje (62km) – mesta mediteranskog glamura, letovališta slavnih, marina bogati….Slobodno veče u Malagi. Mogućnost odlaska u neki od restorana na Flamenko veče. Noćenje.

DAN 5. nedelja, 19.02.  MALAGA-SOFIJA

Doručak. Odjava iz hotela.Transfer do aerodroma. Direktan let za Sofiju W U po sletanju transfer do Niša. Kraj programa.

Cena

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz kompanijom Wizzair na relaciji Sofija-Malaga-Sofija,

* 1 komad velikog ručnog prtljaga, uključen u cenu (dimenzija 20x30x40cm) po pravilu kompanije Wizz air,

* smeštaj u hotelima  sa 3***  ili 4**** na Costa de Sol -Malaga ili  Torremolinos, (4 noći), na bazi noćenja sa doručkom/švedski sto,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa iz agencije,

* transfer od aerodroma Malaga do hotela i povratno, i razgledanje Malage sa vodičem, prvog dana po sletanju

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za veći bagažni prtljag (20kg/od 85€) ili kabinski prtljag (dim: 55x40x23cm / do 10kg cena 65€),

* troškove za ulaznice za palate, galerije, katedrale, zamkove, i navedene lokalitete,

* troškove gradskog prevoza (metro,tramvaj),

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* fakultativne izlete navedene u programu,         

 

Opšte napomene:

*Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, vremenskih prilika,

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.                                                                                                                                       

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.                                                                  

 *Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

*Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa.

Minimum za realizaciju fakultativnih aktivnosti je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih za fakultativni izlet, organizator može ponuditi klijentima korigovanu cenu ili organizovati transfere javnim gradskim prevozom (voz, metro, medjugradski  autobus) uz istu ili korigovanu cenu. Klijent nije dužan da prihvati korekciju organizacije izleta i korigovanu cenu. Cena izleta podrazumeva prevoz, usluge stručnog vodiča, turističku organizaciju i panoramska razgledanja lokaliteta i objekata (spolja, bez obezbedjenog ulaska). Moguća je doplata za ulazak u muzeje, arheološke lokalitete i slično, zavisno od izleta. Za neke lokalitete ( kao Alhambra) neophodna je rezervacija prilikom pprijave za aranžman, što u praksi znači i 2,3 meseca ranije)

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za jednokrevetnu sobu  (1/1 soba, moguća na upit, i staje 160€). Doplata za prtljag: po cenovniku aviokompanije (informacije dostupne u agenciji)

 

Cene fakultativnih izleta:

*Granada –85€ sa uključenom ulaznicom za Alhambru, Sevilja – 60€, Ronda i Marbelja– 55€, Flamenko veče – 35€

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Rezervacija: 179€

Do 14 dana pre puta ostatak iznosa aranžmana.

Aranžman se može platiti delom i odloženo ( maksimalno iznos 150€), na 3 rate nakon puta, mart/maj 2023, deponovanjem, čekova ili administrativne zabrane na platu, plaćanje kreditnom karticom.

 

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Planiran hotel za smeštaj grupe je Bajondilo apart hotel 4*, lociran na plaži Torremolinos, https://www.bajondillo.com,           
 • Smeštaj je u 1/2 ili1/2+1 sobama, TWC, sa SAT TV,
 • Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

 

INFORMACIJE U VEZI AVIOPREVOZA:

 • Avioprevoz je organizovan kompanijom Wizzair iz Sofije za Malagu, Španija. U cenu je uračunata aviokarta sa prtljagom dimenzija: 20x30x40 cm (dimenzije ranca ili male torbe)
 • Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan ili više komada prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije. U kabinksom, ručnom prtljagu, nije moguće unositi tečnost u bočicama većim od 100ml, oštre metalne predmete i slično, a detaljne uslove možete dobiti od agencije organizatora ili na web sajtu aviokompanije www.wizzair.com

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremenskih uslova, doba dana itd…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u EU, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Španije odnosno EU, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u EU i Španiji,
 • Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče

Cena

po osobi od

379 eur
REZERVIŠI
Call Now Button