BOŽIĆ U VITLEJEMU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Program putovanja

DAN 1. sreda, 05.01./ TEL AVIV- VITLEJEM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla i let sa presedanjem, ili raniji transfer do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija) i direktan let za Izrael. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Nakon covid protokola, ukrcavanje u autobus i transfer do hotela u Vitlejemu. Odmor.  Večera. Mogućnost šetnje Vitlejemom sa vodičem, za prvo upoznavanje sa gradom. Večera. Noćenje.

BADNJI DAN

DAN 2. četvrtak, 06.01./   POLJE PASTIRA- VITLEJEM – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE

Doručak. Odlazak u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Obilazak Manastira Judejske pustine- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog, gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Nakon obilazaka, poseta nekoj od velikog broja suvenirnica koje se bave proizvodnjom i prodajom suvenira od maslinovog drveta. Povratak u hotel. Badnja večera u hotelu u Vitlejemu. Oko ponoći odlazak u Hram Roždestva Hristovog u Vitlejemu, prisustvo prazničnoj liturgiji. Noćenje.

ROŽDESTVO HRISTOVO- BOŽIĆ

DAN 3. petak, 07.01./   JERIHON – REKA JORDAN-GORA KUŠANJA-MRTVO MORE

Kasni božićni doručak u hotelu. Vožnja do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Povratak potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Večera. Noćenje.

DAN 4. subota, 08.01./ VITLEJEM – MANASTIR ČASNOG KRSTA- MASLINSKA GORA

Odlazak na prazničnu litugiju, u man. Polje Pastira, Sabor Presvete Bogorodice. Povratak na doručak, potom napuštanje hotela i polazak za Jerusalim. Obilazak manastira Časnog Krsta, podignutom na mestu gde je raslo Trojedino drvo od koga je naprevljen Časni Krst. Vožnja do Maslinske Gore, gde se nalazi Pećina Oče Naš, Mesto Vaznesenja Gospodnjeg, i vidikovac odakle se pruža predivan pogled na Sveti grad. Smeštaj u hotel u Jerusalimu. Večera. Noćenje.

DAN 5. nedelja, 09.01. JERUSALIM

Doručak (ili paket doručak). Prisustvo na liturgiji u manastiru na mestu stradanja Svetog Prvomučenika arhiđakona Stefana. Nakon liturgije razgledanje starog grada: Geenska dolina sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice. Nakon kratke pauze nastavak obilaska Jerusalima, dolaskom do manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao

na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja. Slobodno vreme  za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada. Povratak u hotel u ranim večernjim časovima. Večera. Noćenje.               

DAN 6. ponedeljak, 10.01. JERUSALIMGALILEJA

Doručak. Slobodan dan u Jerusalimu za obilaske, individualna razgledanja Svetog grada. Fakultativni izlet za Galileju. Vožnja ka severu zemlje, dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, gde je Gospod na Venčanju potonjeg apostola Simona, pretvorio vodu u vino. Sledi odlazak do Galilejskog jezera,  moguća fakultativna plovidba jezerom gde se podsećamo Reči Hristovih. Pauza za ručak u nekom od restorana na obali jezera (preporučujemo ribu Sv.ap.Petra). Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma. Povratak u ranim večernjim časovima. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.               

DAN 7. utorak, 11.01. JERUSALIM- TEL AVIV

Doručak. Slobodan dan u Jerusalimu za obilaske, individualna razgledanja Svetog grada. Fakultativni izlet za Tel Aviv. Vožnja do 60km udaljene drevne Jafe, na koju se nadovezuje moderni Tel Aviv. Obilazak sa vodičem  Jaffe, drevne luke Mediterana, danas prepuna galerija, ateljea, modernih i tradicionalnih restorana. Obilazak luke, Andromedine stene, crkve sv.Petra… Pauza za osveženje u Jaffi. Nastavak obilaska odlaskom do crkve Sv.Petra i Groba Prepodobne Tavite u Jafi, odlaskom na živopisnu Karmel pijacu, vožnja dugačkim modernim bulavarima, Rothschid, HaYarkon, Dizengoff…  Tel Aviv se prostire  15km duž jedne od najlepših plaža Mediterana, a za posetioce je nezaobilazan uži centar grada, sa skupinom građevina Bauhaus stila i modernom arhitekturom. Pauza u Tel Avivu za individulalna razgledanja…Povratak za Jerusalim, Na putu ka Jerusalimu, poklonjenje svetinjama Sv.vmč.Georgija u Lodu, jevanđeljske Lide Palestinske, nedaleko od Tel Aviva. Večera. Noćenje.

DAN 8. sreda, 12.01. TEL AVIV- BEOGRAD

Doručak. Transfer grupe do aerodroma Ben Gurion. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd, Beč,Sofiju, Budimpeštu ili drugi izabrani aerodrom (u jutranjim časovima).  Po sletanju, kraj programa.

Cene

Posebni uslovi za putovanje:

* rok za prijavu za aranžman je najkasnije 15 dana pre polaska,

 

* za ovo putovanje, neophodno je posedovati jedan od dva dokumenta (A ili B):

 1. potvrdu o kompletno izvršenoj imunizaciji, od koje je prošlo 14 dana, samo sledećim vakcinama:

  Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac ili Sinopharm, Johnson & Johnson, Sputnik (važnost II doze do 180 dana),

  a ukoliko je proteklo više od 180 dana od druge, neophodna potvrda o prijemu III (buster doze), ili

 1. potvrdu o preležanom COVID 19 (ne starija od 180 dana),

dodatno negativan PCR test, ne stariji od 72 sata prilikom ukrcavanja na let za Izrael.

* prilikom prijave za aranžman, neophodan je pasoš, važeći min 6 meseci od datuma povratka, i potvrda o vakcinaciji,

* neophodno je posedovati putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i lečenje bolesti prouzrokovane koronavirusom,

* prvog dana po sletanju, grupa se transferiše i smešta u hotel, do dobijanja negativnog rezultata PCR testa koji se radi na aerodromu   po sletanju, nakon čega počinje realizacija programa,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, pre puta, zbog pozitivnog testa na COVID 19, moguće je odlaganje termina putovanja za neki od narednih polazaka. U slučaju otkaza putnika iz drugih privatnih razloga, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* u slučaju nemogućnosti realizacije putovanja -zatvaranja granica, organizator garantuje povraćaj uplaćenih sredstava putniku u rok od 21 radnih dana,

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

 

Aranžman obuhvata:

 

* transfer iz Beograda, Novog Sada, Niša do aerodroma (Sofija, Budimpešta), i povratni transfer,

  * povratnu aviokartu sa 2 komada kabinskog prtljaga  (dimenzija 40x25x20 cm), i kabinskim prtljagom (dimenzija 55x40x20 cm)

* smeštaj 7 noćenja u hotelima sa 3 i 4**** u Jerusalimu (4), i Vitlejemu (3), u 1/2, 1/2+1 sobama,

* ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* troškove PCR testiranja u Izraelu (koje se radi po sletanju na aerodromu u Tel Avivu),

* gramatu Jerusalimske patrijaršije

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, zavisno od broja putnika, po programu putovanja,

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* troškove obaveznog testranja PCR u zemlji, pre polaska,

* doplate za zamenu kabinskog za bagažni prtljag 20kg (oko 50€-cena promenjiva), ili dodatni prtljag po cenovniku aviokopanija,

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus,

* fakultativne izlete za Galileju 80$, Tel Aviv 45$,

* fakultativna vožnja brodom i ručak u restoranu na  Galilejskom jezeru (oko 35$),

* troškove ulaznica za mesta koja se posećuju u iznosu od 25$,

* troškove napojnica u Izraelu u ukupnom iznosu od 25$, (plaća se u Izraelu inopartneru),

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke. 

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti , gotovinski, platnim/kreditnim karticama.

 

 

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 25%  na ime rezervacije, a ostatak (75% ) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Moguće aranžman platiti na rate rezervacijom 25%, do 14 dana pre polaska još 35%, a preostali iznos aranžmana u iznosu 40% može se platiti na 4 rate deponovanjem čekova, adm.zabrane na platu, kreditom  banke ili kreditnim karticama. Deponovanje čekova, adm.zabrane, regulisanje kredita  ili plaćanje kreditnom karticom  mora biti obavljeno najkasnije 14 dana pre puta.

 

 

 

   Doplata za posebne usluge  (1/1 soba u iznosu 200€, posebnu sobu , dodatnu uslugu u hotelu ), moguća na upit.

 

 

 

Napomene u vezi smeštaja:

 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema, Jerusalima, Jerihona,
 • Planirani hoteli za smeštaj grupe su Holy Land u Jerusalimu, i Manoly Plaza hotel u Vitlejemu.
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak i večera na bazi švedskog stola,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    

objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

Opšte napomene:

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Obaveza je putnika da se upoznaju sa COVID protokolom za ulazak i boravak u Izraelu i da postupaju po istom,
 • Obaveza je putnika da blagovremeno zakaže termin i obezbedi negativan PCR test pre polaska,
 • Obaveza je putnika da poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi u Izraelu,
 • Po sletanju u Izrael, na aerodromu se radi dodatno PCR testiranje (ulazi u cenu), potom transfer do hotela i smeštaj.            Po dobijanju negativnog rezultata, počinje realizacija programa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije,
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije, ulaz na teritoriju EU u slučaju transfera do obližnjeg aerodroma ili ulaz na teritoriju Izraela, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika,
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu,
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta,
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • Neophodno je da putnik uplati putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID dodatka,

 

 

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 30.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom

putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 700761-020681/vv. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca A br 217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

 

 

Cena

po osobi od

od 750 EUR
REZERVIŠI
Call Now Button