IZRAEL – SRETENJE U SVETOJ ZEMLJI

Program putovanja

DAN 1. ponedeljak/13.02/ TEL AVIV -JERUSALIM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, let za Tel Aviv sa presedanjem  preko Soluna ili raniji transfer do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun) i direktan let za Tel Aviv. Po sletanju transfer do Vitlejema. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 2. utorak,/ 14.02/ VITLEJEM – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – PASTIRSKO POLJE

Doručak. Nastavak programa odlaskom u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca Hrista. Pauza u prodavnicama suvenira gde se  ručno izrađuju proizvodi od maslinovog drveta i sedefa.  Obilazak Manastira Judejske pustine- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog, gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Odlazak u crkvu Hristovog rođenja, obilazak Vitlejemske pećine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

SRETENJE GOSPODNJE

DAN 3.  sreda/ 15.02/ VITLEJEM – JERUSALIM

Doručak (ili doručak za poneti). Odlazak na prazničnu liturgiju u Jerusalim. Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota…). Pauza u hrišćanskom kvartu, mogućnost kupovine suvenira i pauza za osveženje. Odlazak na Maslinsku Goru i obilazak manastira Vaznesenja Gospodnjeg, i vidikovca odakle se pruža najlepši pogled na Jerusalim. Spuštanje do podnožja Maslinske gore i obilazak Getsimanije, Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice……Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. četvrtak/16.02/ REKA JORDAN – GORA KUŠANJA – MAN. SV.GERASIMA – MRTVO MORE – JERIHON

Doručak. Jutarnji odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom ili taxi kombijem uz doplatu). Povratak potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Večera. Noćenje.

DAN 5. petak/ 17.02/ NAZARET – KANA – GALILEJSKO JEZERO – KAPERNAUM- GORA BLAŽENSTAVA

Rani doručak. Polazak u ranim jutarnjim satima i odlazak na sever zemlje, u Galileju. Dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, gde je Gospod na Venčanju potonjeg apostola Simona, pretvorio vodu u vino. Sledi odlazak do Galilejskog jezera,  moguća plovidba jezerom u pauzi gde se podsećamo Reči Hristovih. Ručak u restoranu (riba Sv.ap.Petra). Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma i Gore Blaženstava. Napuštanje Galileje i vožnja za Vitlejemu uz pauze po potrebi. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 6. subota/ 18.02/ JERUSALIM- MAN.ČASNOG KRSTA- VIA DOLOROSA

Doručak. Vožnja do manastira Časnog Krsta gde je raslo drvo od čega sačiniše krst na kome je Gospod raspet.  Obilazak Jerusalima se nastavlja ulaskom u Ulicu Bola, od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja, pauza za individualno razgledanje i obilaske…

Povratak u popodnevnim časovima u hotel. Večera. Odmor.  Moguć odlazak na ponoćnu liturgiju u Hram Vaskrsenja.

Povratak tokom noći nakon službe i pričesta. Noćenje.

DAN 7.  nedelja/19.02/ JERUSALIM- SION-ZID PLAČA

Doručak. Nastavak obilazak Jerusalima odlaskom na Sion, obilazak Sobe Tajne Večere, gde je Gospod okupio učenike na Tajnoj večeri. Obilazak ostataka Solomonovog hrama i Zida Plača. Obilazak Mesta usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida. Šetnja i razgled Jerusalima sa vodičem, kroz jevrejsku četvrt, do Hrama Vaskrsenja. Pauza u centru ili odlazak sa vodičem u novi deo Jerusalima…vreme predviđeno za individualna razgledanja, posetu nekim od mnogobrojnih muzeja, šoping u starom ili novom delu Jerusaliam. Povratak u kasnim popodnevnim/ranim večernjim časovima u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8.  ponedeljak/20.02./ TEL AVIV-NIŠ-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak vožnje do Loda- jevanđeljske Lide Palestinske, obilazak manastira Sv.vmč.Georgija gde se nalazi njegov mirotočiv grob. Obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva uz predah za odmor, na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva. Transfer grupe do aerodroma u Tel Avivu. Let za Srbiju sa presedanjem ili direktan popodnevni let do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun) potom transfer do Novog sada, Beograda i Niša. Kraj programa.

Cene

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi,moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije. Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih

*Mesto u avionu, rapoređuje/dodeljuje aviokompanija, ukoliko putnik nije izvršio rezervaciju/doplatu posebnog mesta/spojenih mesta.

 

Aranžman obuhvata:

  * povratnu aviokartu sa ručnim kabinskim prtljagom (dimenzija 40x25x20cm ),

* smeštaj 7 noćenja u hotelu sa 3 / 4**** u Vitlejem u 1/2, 1/2+1 sobama,

* ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* gramatu Jerusalimske patrijaršije,

* ručak u restoranu na  Galilejskom jezeru,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* ulaznice za mesta koja se posećuju po programu putovanja,

* prevoz  autobusom ili miniautobusom turističke klase, do manastira judejske pustinje (neprohodan put za veće autobuse),

 

Aranžman ne obuhvata:

* transfer iz Beograda, Niša do aerodroma (Sofija, Budimpešta, Solun), 45€ iz Niša, 75€ iz Beograda,

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za prtljag: bagažni 20kg oko 140€, kabinski 10kg -80€, cena promenjiva zavisno od momenta razervacije,

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus, 1.000 dinara,

* fakultativna vožnja brodom na  Galilejskom jezeru (20$),

* doplate za jednokrevetnu sobu- 220$

* transfer do Jerusalima za ponoćnu liturgiju, (oko 15$)

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke. 

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti , gotovinski, platnim/kreditnim karticama.

 

Rezervacija: iznos aviokarte i 30% aranžmana, ostatak u jednakim ratama do 14 dana pre puta.

Sve doplate za transfer, 1/1 sobu, osiguranje, moraju biti realizovana najkasnije 14 dana pre puta.

Plaćanje na rate/odloženo plaćanje po sledećoj dinamici:

Rezervacija: iznos aviokarte i 30% aranžmana, ostatak u jednakim mesečnim ratama do najkasnije 10.06.2023.

Za iznos koji dospeva na naplatu posle puta, neophodna je garancija plaćanja  (deponovanje čekova, adm.zabrane, regulisanje kredita  ili

plaćanje kreditnom karticom.) Sva plaćanja, deponovanja čekova, adm.zabrane mora biti obavljeno najkasnije 14 dana pre puta, u suprotnom agencija organizator će smatrati da je putnik odustao od putovanja i primenjivati Opšte uslove putovanja organizatora kao

u slučaju otkaza od strane putnika.

 

 

   Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posebnu sobu , dodatnu uslugu u hotelu ), moguća na upit, uz doplatu 220$

 

 

Napomene u vezi smeštaja:

 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema, Jerusalima, Jerihona,
 • Planirani hoteli za smeštaj grupe su Bethlehem hotel u Vitlejemu i/ili Manoly plaza hotel u Vitlejemu.Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak i večera na bazi švedskog stola,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    

                objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

Opšte napomene:

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Cena je garantovana samo za uplaćeni deo ili uplatu u celosti,
 • Cena ulaznica, aviokarte, krstarenja brodom su podložne promeni i u organizaciji su inopartnera u Izraelu,
 • Iznosi doplate za kabinski i bagažnii prtljag, podložni su promeni i zavise od cene aviokompanije,
 • Let je organizovan iz Beograda sa presedanjem, ili direktnim letom sa obližnjeg aerodroma i transferom,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije,
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, transfer kroz zemlje članice EU /Bugarska, Grčka) li NON EU S.Makedonija i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije, ulaz na teritoriju EU u slučaju transfera do obližnjeg aerodroma ili ulaz na teritoriju Izraela, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika, i primenjivati Opšte uslove putovanja,
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu,
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta,
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • Neophodno je da putnik uplati putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID dodatka

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre

 

Cena

po osobi od

od 729eur + avio karta
REZERVIŠI
Call Now Button