REZERVACIJE

IZRAEL – SVETA ZEMLJA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Cena

po osobi od

690 EUR
REZERVIŠI

Program putovanja

DAN 1. nedelja 16.08./ TEL AVIV – LIDA PALESTINSKA – JAFO – VITLEJEM
Raniji transfer do aerodroma. Prijava za let, pasoška kontrola, i let za Tal Aviv. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Nakon sletanja i granične procedure, ukrcavanje u autobus, obilazak obližnjeg manastira Svetog velikomučenika Georgija u Lodu. Kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv.  Obilazak i pauza za osveženje, odmor, ručak, šoping…Transfer do hotela u Vitlejemu. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 2. ponedeljak 17.08./ VITELEJEM – PASTIRSKO POLJE – MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – VITLEJEM
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni nastavak programa odlaskom u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomaldenca. Kraća pauza za osveženje i šoping u suvenirnici. Odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Nastavak programa obilaskom dva najznačajna manastira Judejske pustinje – manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Poavratak u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

DAN 3utorak, 18.08./ VITANIJA – MANSV. GEORGIJA HOZEVITA – NAZARET
Doručak. Napuštanje hotela i ukrcavanje u autobus.  Vožnja do Vitanije, i poseta mestu, grobu čudesnog vaskrsenja Sv. Lazara Čertvorodnevnog. Nastavak vožnje do judejske pustininje i manastira Sv.Georgija Hozevita. Obilazak svetinje, potom vožnja ka Nazaretu, uz pauzu za osveženje i odmor. Po dolasku u Nazaret, obilazak hrama Blagovesti i Marijinog bunara. Smeštaj u hotel.  Ranija večera. Odmor. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do podnožja planine Tavor oko ponoći, potom prevoz mini autobusima do pravoslavnog manastira Sv.Preobraženja Gospodnjeg na Tavoru gde je tokom noći praznična služba…

DAN 4. sreda, 19.08. / KANA GALILEJSKA – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTAVA- JERIHON
…nakon liturgije i pričesta, povratak u hotel.  Noćenje.
Kasni doručak. Napuštanje hotela, vožnja do Kane Galilejske i manastira Sv. Georgija gde se zbila jevanđeljska Svadba, na kojoj je Gospod pretvorio vodu u vino. Vožnja do  Galilejskog jezera. Slobodno vreme ili fakultativano organizovan ručak na jezeru (riba Sv.Petra) i vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Nastavak obilaska Gore Blaženstava i Kapernauma, manastir Dvanaest apostola na Galilejskom jezeru. Pauza za osveženje, potom vožnja dolinom reke Jordan ka drevnom Jerihonu. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 5četvrtak, 20.08./ MAN. GERASIMA JORDANSKOG – REKA JORDAN – GORA KUŠANJA – MRTVO MORE
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni nastavak programa odlaskom do manastira Sv.pr.Jeliseja. Odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, a potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Poseta Gori Kušanja gde se danas nalazi  man.Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 20-30 min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u podnožju Jerihona. Pauza na obali Mrtvog mora i tačke najveće depresije gde i neplivači mogu da plivaju. U povratku ka hotelu u popodnevnim časovima usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune.  Večera. Noćenje.

DAN 6. petak, 21.08. / MAN.ČASNOG KRSTA – MASLINSKA GORA – JERUSALIM
Doručak. Napuštanje hotela, odlazak do zapadnog dela Jerusalima, obilazak Manastira Časnog Krsta, koji je izgrađen na mestu gde je raslo drvo od koga je sačinjen Časni Krst. Sledi odlazak do Maslinske Gore koja se uzdiže nad Svetim gradom, odakle se pruža neverovatan panoramski pogled na Jerusalim. Obilazak Mesta Vaznesenja Gospodnjeg, Pećine Oče Naš.
Odlazak u hotel, smeštaj. Kraći predah za odmor i osveženje. Slobodno vreme ili fakultativni nastavak obilaska Jerusalima Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota)…Slobodno vreme. Povratak u hotel.  Večera. Noćenje.

DAN 7subota, 22.08./ JERUSALIM – SION – OSTACI SOLOMONOVOG HRAMA – ZID PLAČA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni nastavak programa. Kraća šetnja do Geenske doline sa starozavetnim grobljem, obilazak Getsimanijskog vrta, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstvaGrob Presvete Bogorodice….Nastavak obilaska Svetog grada sa vodičem, obilaskom Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama…..Nastavak šetnje gradom do Hrama Vaskrsenja……Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada. Individualni povratak u hotel.  Ranija večera. Odmor. Organizovan odlazak na ponoćnu liturgiju u Hramu Vaskrsenja, na Grobu Gospodnjem. Povratak u hotel. Odmor, pripreme za put.

DAN 8nedelja, 23.08./ TEL AVIV
Rani doručak, transfer grupe na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Prijava za let. Po sletanju transfer do Beograda, Niša, Novog Sada, Kruševca…. Hadžijski rastanak. Kraj programa.

Cene

Aranžman obuhvata:

 • smeštaj 7 noćenja u hotelima sa 3* ili 4* Galileja (1 noći), Vitlejemu (2 noćenje), Jerihon (2 noći), Jerusalimu (2 noći)
 • Avioprevoz iz Beograda sa presedanjem, ili let sa obližnjeg aerodroma iz Sofije ili Budimpešte sa ukljucenim transferom
 • prtljag na letu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)
 • ishranu u hotelima na bazi šest (7) polupansiona na bazi švedskog stola u hotelu,
 • usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
 • usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • prevoz autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,
 • obavezne napojnica za hotelsko osoblje i vozače,
 • komplet turistička organizacija puta
 • Gramatu jerusalimske patrijašije

 

Aranžman ne obuhvata:

 • individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • paket svih fakultataivnih aktivnosti 120$ (Jerusalim, Jerihon, ponoćna liturgija, Vitlejem i manastiri Judeje, večernji odlazak na Tavor, krstarenje Galilejskim jezerom i ručak u restoranu u Galileji ),
 • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.
Ovlašćeni inopartner organizatora je NN tours Nazaret.

Način plaćanja

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, ili uplatom na žiro račun agencije (dinarski ili devizni) u zemlji ili iz inostranstva.
Plaćanje PAKETA FAKULTATAIVNIH aktivnosti (120$)  vrši po dolasku u Izrael, inopertneru.

Dinamika plaćanja aranžmana do polaska: Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana. Aranžman se može platiti na rate do polaska, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 300€ na ime rezervacije, a ostatak u ratama, najkasnije 21 dan pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu
Aranžman se može platiti na i rate, delom i posle puta, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  300e na ime rezervacije , a preostali deo aranžmana na maksimalno 6 mesečnih rata (jul – decembar 2020. poslednja, 6. rata) deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije.

Opis smeštaja

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Jerusalima, Jerihona, Vitlejema, Nazareta ili Galileji,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Manoli Plaza 3***+, http://manolyplaza.com Ovaj hotel novijeg datuma izgradnje, nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja.Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel Jerinoh resort 3***+, http://www.jerichoresorts.com/  Resort sa otvorenim bazenom, u Jerihonu. Hotel raspolaže restoranom, lobi barom sa terasom. Kapacitet hotela je 120 dvokrevetnih soba, i dvokrevetnih sa pomoćnim III ležajem.
 • Hotel Holy Land 3***+, http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus gate ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti  godine, uređen u kombinaciji modernog i orijentalnom stila, sve sobe 1/2, ili 1/2 sa pom. trećim ležajem,  TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom  i/ili pogledom, uz doplatu). Kapacitet hotela, je 104 sobe.
 • Hotel Pearl of the Valley 3* http://www.pninat-haemek.co.il/Pearl-of-the-valley.html nalazi se u Galileji, u podnožju planine Tabor. Nudi klimatizovane sobe sa besplatnim Wi Fi. Svaka soba ima svoje kupatilo . Crkva Preobraženja na planini Tabor je oko 5 km uzbrdo od samog hotela. Nazaret je udaljen 16 km, Galilejsko jezero  20 km, dok je Sveti grad Tiberijada udaljen 25 km od hotela.

Opšte napomene

OPŠTE NAPOMENE:

 • Iznos od 120$ klijent plaća na ime fakultativnih izleta predviđenih programom. Ukoliko klijent ne raspolaže dolarima – IZNOS ostaje isti i u €. Preporučujemo za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10…radi plaćanja u radnjama suvenira i slično).
 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska.
 • Za sve informacije date usmenim,telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u pros agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanjauslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasoša– najmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično .
 • Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da     pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 10.000 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A-40 u visini od 400.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2020 od 01.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300068725 od
01.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje „ DDOR NOVI SAD”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 danaod dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

 

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.331 kat. A40 od 07.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče

Call Now Button