IZRAEL – SRETENJE U SVETOJ ZEMLJI

Program putovanja

DAN 1. nedelja/BEOGRAD – TEL AVIV- VITLEJEM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, let za Tel Aviv sa presedanjem  ili raniji transfer do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun). Let za Tel Aviv. Po sletanju, transfer do Vitlejema. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 DAN 2. ponedeljak,/JERUSALIM – VITLEJEM

Doručak. Program započinje po dobijanju potvrde o negativnom testu sa aerodroma. Odlazak grupe u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Obilazak manastira Judejske pustine- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog, gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Odlazak u Hram Roždestva Hristovog, obilazak hrama i vitlejemske pećine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 DAN 3.  utorak/ JERUSALIM

Doručak (ili paket doručak). Odlazak grupe na prazničnu liturgiju u Hram Vaskrsenja u Jerusalim. Odlazak autobusom  do obližnjeg manastira Časnog Krsta, podignutom na mestu gde je raslo Trojedino drvo od koga je napravljen Časni Krst. Potom odlazak autobusom na Maslinsku Goru i obilazak mesta Vaznesenja Gospodnjeg, pećine Oče Naš, gde se nalazi i predivan vidikovac sa pogledom na Jerusalim.  Spuštanje do podnožja Maslinske gore i obilazak Getsimanije, Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice….. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. sreda/ NAZARET – KANA – GALILEJSKO JEZERO – JERIHON

Doručak. Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima i odlazak na sever u Galileju. Dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, gde je Gospod na Venčanju potonjeg apostola Simona, pretvorio vodu u vino. Sledi odlazak do Galilejskog jezera,  moguća plovidba jezerom gde se podsećamo Reči Hristovih. Pauza za ručak (preporučujemo ribu Sv.ap.Petra), fakultativno. Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.. Večera. Noćenje.

DAN 5. četvrtak/ REKA JORDAN – GORA KUŠANJA – MAN. SV.GERASIMA – MRTVO MORE – JERIHON

Doručak. Napuštanje hotela, odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Povratak i pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Odlazak u Jerusalim. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. petak/ JERUSALIM

Doručak. Nastavak današnjeg obilaska ide Ulicom Bola znanom kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota)…….Slobodno vreme u Jerusalimu, ili odlazak do novog dela Jerusalima sa vodičem. Individualni povratak u hotel. Večera.  Noćenje.

DAN 7. subota/JERUSALIM

Doručak. Nastavak obilaska Jerusalima: Sion, Brdo Hrama, jevrejske četvrti….Obilazak Jerusalima pešaka, sa vodičem, koji se završava u  Hramu Vaskrsenja…..Slobodno vreme u Jerusalimu za individualne obilaske, razgledanja, obilaske muzeja, svetinja grada…. Individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8. nedelja/JERUSALIM – EIN KAREM – LOD – JAFA – TEL AVIV – EIN KAREM

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prepodne u Svetom gradu. U 13h polazak  za Tel Aviv. Poklonjenje svetinjama Sv.vmč.Georgija u Lodu, jevanđeljske Lide Palestinske. Potom obilazak crkve Sv.Petra i Groba Prepodobne Tavite u Jafi. Obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva uz predah za odmor, ručak, na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva. Transfer grupe do aerodroma u Tel Avivu. Let za Srbiju sa presedanjem ili direktan let do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun) potom transfer do Novog sada, Beograda i Niša. Kraj programa.

 

Cene

Posebni uslovi za putovanje:

* rok za prijavu za aranžman je najkasnije 10 dana pre polaska.

* putovanje je moguće putnicima koji imaju potvrdu o vakcini ili su preležali/imali potvrđen covid 19.

 

* za ovo putovanje, neophodno je posedovati jedan od dva dokumenta (A ili B):

  A.) potvrdu o kompletno izvršenoj imunizaciji, od koje je prošlo 14 dana, samo sledećim vakcinama:  

  Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac ili Sinopharm, Johnson & Johnson, Sputnik (važnost II doze do 180 dana),

  a ukoliko je proteklo više od 180 dana od druge, neophodna potvrda o prijemu III (buster doze) , ili

  B.) potvrdu o preležanom COVID 19 (ne starija od 180 dana),

* dodatno, pre leta, neophodno je imati negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 72h, (od ovlašćene, nadležne ustanove),

* prilikom prijave za aranžman, neophodan je pasoš, važeći min 6 meseci od datuma povratka, i potvrda o vakcinaciji,

* po sletanju u Izrael, na aerodromu, nadležne službe rade svim putnicima PCR test, (rezultati se dobijaju sms porukom),

* 7 dana pre puta neophodno je agenciji uplatiti troškove dodatnog testiranja u Izraelu (PCR testa) a koja se rade po sletanju,

 u organizaciji inopartnera i nadležnih zdravstvenih službi u Izraelu (cena testa 35€ u din.protivrednosti).

* Sputnik vakcina napomena: putnicima sa Sputnik vakcinom, radi se dodatno i serološki test na aerodromu (cena oko 35€)

* neophodno je posedovati putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i lečenje bolesti prouzrokovane koronavirusom,

* prvog dana po sletanju, grupa se transferiše i smešta u hotel, do dobijanja negativnog rezultata PCR testa koji se radi na aerodromu po sletanju, nakon čega počinje realizacija programa,

* iako se očekuje ublažavanje nekih  mera u Izraelu, maksimalni broj putnika u jednom autobusu je trenutno 30+vodič,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, pre puta, zbog pozitivnog testa na COVID 19, moguće je odlaganje termina putovanja za neki od narednih polazaka. U slučaju otkaza putnika iz drugih privatnih razloga, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* u slučaju nemogućnosti realizacije putovanja -zatvaranja granica, nemogućnosti ulaska u Izrael, organizator garantuje povraćaj uplaćenih sredstava putniku u rok od 21 radnih dana,

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, zbog dozvola koje izdaju nadležne službe Izraela za grupe,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

Aranžman obuhvata:

* transfer sa kućne adrese iz Beograda, Novog Sada, Niša do aerodroma (Sofija, Budimpešta, Solun),

  * povratnu aviokartu sa ručnim prtljagom (dimenzija 40x25x20cm ), i kabinskim prtljagom (dimenzija 55x40x20 cm)

* smeštaj 7 noćenja u hotelima sa 3 i 4**** u Jerusalimu (3 noćenja),Vitlejemu(4 noćenja ), u 1/2, 1/2+1 sobama,

* ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* gramatu Jerusalimske patrijaršije,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* troškove ulaznica po programu putovanja,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, zavisno od broja putnika, po programu putovanja,

 

 

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* troškove obaveznog testranja PCR/ili antigenskog testa u zemlji, pre polaska,

* troškove testa PCR u Izraelu u iznosu od 35€,

* doplate za zamenu kabinskog za bagažni prtljag 20kg (oko 55€), po cenovniku aviokopanija (cena može biti promenjljiva),

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus, važeće na celoj teritoriji Izraela,

* fakultativna vožnja brodom i ručak u restoranu na Galilejskom jezeru (oko 35$),

* obavezne napojnice (praksa u ovom delu sveta), za vozače, nosače kofera, hotelsko osoblje.

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke. 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti , gotovinski, platnim/kreditnim karticama.

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje 25%  na ime rezervacije, a ostatak (75% ) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

 

Moguće aranžman platiti na rate rezervacijom 250€, do 10 dana pre polaska još 240€, a preostali iznos aranžmana u iznosu 400€ može se platiti na 8 rata po 50€ deponovanjem čekova, adm.zabrane na platu, kreditom  banke ili kreditnim karticama. Deponovanje čekova, adm.zabrane, regulisanje kredita  ili plaćanje kreditnom karticom  mora biti obavljeno najkasnije 10 dana pre puta.

   Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posebnu sobu , dodatnu uslugu u hotelu ), moguća na upit.

 

Napomene u vezi smeštaja:

 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema, Jerusalima.
 • Planirani hoteli za smeštaj grupe su Holy Land u Jerusalimu, i Manoly Plaza  hotel u Vitlejemu.
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak i večera na bazi švedskog stola,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih     

objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

 

   Opšte napomene:

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Obaveza je putnika da blagovremeno zakaže termin i obezbedi negativan PCR/antigen test pre polaska, važnost maximalno 72h,
 • Obaveza je putnika da poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi u Izraelu,
 • Cena je garantovana samo za uplaćeni deo ili uplatu u celosti,
 • Cena ulaznica, krstarenja brodom su podložne promeni i u organizaciji su inopartnera u Izraelu,
 • Iznosi doplate za veliki prtljag, podložni su promeni i zavise od cene aviokompanije,
 • Kabinksi prtljag je limitiran unosom tečnosti, odrđenih predmeta, obavezno se upoznati sa tačnom regulativom pre puta,
 • Let je organizovan iz Beograda sa presedanjem uIstanbulu, ili direktnim letom sa obližnjeg aerodroma i uključenim transferom,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije,
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i tranzitne zemlje, i da sami blagovremeno obezbede potrebne uslove i isprave,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije, ulaz na teritoriju EU u slučaju transfera do obližnjeg aerodroma ili ulaz na teritoriju Izraela, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika, i primenjivati Opšte uslove putovanja,
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu,
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta,
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • Neophodno je da putnik uplati putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID dodatka,

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 30.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o garanciji putovanjazaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA” , Beograd, ul. Kondina br. 14, bankarska garancija  broj 700761-020681/vv. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”,011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnažne i i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta

 

Cena

po osobi od

od 680 EUR
REZERVIŠI
Call Now Button