fbpx
-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Izrael i Kraljevina Jordan

Rezervacija

Izrael i Kraljevina Jordan / Jerusalim

 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan
 • Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan

Izrael & Kraljevina Jordan

8 dana, avionom- polazak 24.11.2019, povratak 01.12.2019.

Tel Aviv – Jerusalim – Vitlejem – reka Jordan
Nazaret – Jerihon – Mrtvo more – Eilat – Petra – Wady Rum

 

DAN 1. subota, 23.11., TRANSFER DO AERODORMA
Okupljanje na dogovorenom mestu. Transfer turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Beogradu ili Budimpešti (zavisno od kupljene aviokarte) u večernjim časovima. Vožnja uz pauze radi odmora i osveženja…

DAN 2. nedelja, 24.11/  TEL AVIV – JAFO- LOD- JERUSALIM – VITLEJEM
Prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodorm Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Ukrcavanje u autobus, kraća panoramska vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv. Ukrcavanje i vožnja ka Vitlejemu (oko 60 km) uz usputni obilazak mesta Lod– jevanđeljske Lide Palestinske gde se nalazi manastri Sv.Đorđa. Po dolasku u Vitlejem, odlazak u Crkvu Hristovog rođenja gde ćemo se pokloniti Vitlejemskoj Zvezdi koja označava mesto na kome se rodio Gospod Isus Hristos. Odlazak u hotel u Vitlejemu. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 3. ponedeljak, 25.11/  MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – JERUSALIM
Doručak. Program počinjemo odlaskom u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Kraća pauza za osveženje i šoping u obližnjim suvenirnicama. Nastavak programa obilaskom dva najznačajnija manastira Judejske pustinje –  manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Nakon obilaska pustinjskih manastira odlazak do zapadnog dela Jerusalima gde obilazimo Manastir Časnog Krsta, koji je izgrađen na mestu gde je raslo drvo od koga je sačinjen Časni Krst.Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. utorak, 26.11./  MASLINSKA GORA – GEENSKA DOLINA – VIA DOLOROSA – HRAM VASKRSENJA
Doručak. Kraća vožnja do Jerusalima. Obilazak počinjemo odlaskom na vrh Maslinske gore odakle se pruža najlepši pogled na grad i odakle nastaje većina današnjih panoramskih fotografija Jerusalima… Nastavak razgledanja svetinja i znamenitosti grada sa vodičem,obilaskom Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice…..Kraća pauza za odmor i osveženje. Dolazak do Lavlje kapije jedne od kapija Svetog grada Jerusalima gde započinje obilazak. Ulaskom u grad kretanje Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja. Obilazak i poklonjenje svetinjama nad svetinjama – Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota. U popodnevnim časovima povratak u hotel u Vitlejemu. Večera. Noćenje.

DAN 5. sreda, 27.11/ JERUSALIM – SION – OSTACI SOLOMONOVOG HRAMA – ZID PLAČA
Rani odlazak u CRKVU ROĐENJA HRISTOVOG U VITLEJEMU NA LITURGIJU, koju sagradi Car Konstantin 326.godine, a koja se uzdiže iznad same Vitlejemske pećine. Poklonjenje svetinjama hrama.. Povratak u hotel na doručak. Nakon doručka kraća vožnja do Jerusalima. Nastavak obilaska Svetog grada sa vodičem, obilaskom Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača, ostaci Solomonovog hrama… slobodno vreme za individualna razgledanja i poklonjenje svetinjama Jerusalima.  Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada. Mogućnost obilaska Novog dela Jerusalima sa vodičem. Povratak u hotel na večeru. Odmor. Noćenje

DAN 6. četvrtak, 28.11. REKA JORDAN- JERIHON – GORA KUŠANJA  – MRTVO MORE
Doručak. Jutarnji odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, a potom pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Poseta Gori Kušanja gde se danas nalazi  man.Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15tak min. pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u podnožju Jerihona. Za kraj programa sledi odlazak na Mrtvo more i tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora, gde i neplivači mogu da plivaju. Pauza za odmor i kupanje na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 7. petak, 29.11/  PLANINA NEBO – MADABA – AMAN -PETRA
Doručak. Napuštanje hotela i vožnja do Jordanske granice. Prelazak granice, ukrcavanje u autobus jordanske kompanije, i nastavak vožnje do obližnje Planine Nebo, odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju i gde se danas nalazi hrišćanska bazilika. Nastavak puta do Madabe, i pravoslavne crkve koja čuva drevni podni mozaik Svete zemlje iz predhrišćanskog perioda. Nastavak vožnje do prestonice Aman. Popodnevni razgled glavnog grada Jordana sa vodičem , uz pauzu za osveženje u centru.  Nakon obilaska grada i pauze, nastavak vožnje ka jugu, do Petre, smeštaj u hotel, večera. Noćenje.

DAN 8.  subota, 30.11./ PETRA
Doručak. Odlazak do obližnjeg vizitorskog centra gde počinjemo celodnevni obilazak Petre- jednog od antičkih svetskih čuda.
Drevne prestonice Nabatejskog carstva starog preko 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasledja UNESC-a a 2007. godine u sedam novih „Čuda sveta“. Do današnjeg dana sačuvano je oko 800 gradjevina u okviru samog turističkog lokaliteta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 9. nedelja, 01.12./ WADI RUM –JEEP SAFARI- AQABA – CRVENO MORE
Doručak. Napuštanje hotela, jednočasovna vožnja do Wady Rum pustinje. Prepodnevni jeep safari kroz Crvenu pustinju, predelima koji svojom čarobnošću oduzimaju dah. Wadi Rum poznata i kao Mesečeva dolina – čuvena po nestvarnim formacijama stena, posebno proslavljena filmovima o Lorensu od Arabije. Nesvakidašnji pejzaž je služio i za snimanje filmskih scena Ratova zvezda, a nalazi se pod zaštitom UNESCOa. Vožnja do Akabe, letovališta na Crvenom moru. Pauza u centru za šoping, odmor i osveženje na plaži Crvenog Mora. U 17h transfer do aerodroma, prijava za let. Po sletanju transfer do mesta polaska….Kraj programa.

KRAJ PROGRAMA

Cena aranžmana

650€

+ Avio karta u momentu rezervacije aranžmana

 

Aranžman obuhvata:

 • * Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
 • * kabinski prtljag uključen u cenu, po regulativama aviokompanije,
 • * smeštaj u hotelima sa 3 ili 4**** u Vitlejemu (5), Petri (2), u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • * ishrana na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto, u predviđenim smeštajnim objektima;
 • * usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
 • * usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • * prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,

 

Aranžman ne obuhvata:

 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * obavezane troškove viza, izlazno/ulaznih taksi, u ukupnom iznosu od 40e,
 • * ulaznice za Petru 80$;
 • * transfer do aerodroma i od aerodroma do mesta polaska (organizovan od strane agencije-vidi napomenu),
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

 

Doplate na avio letu  (veći prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebnu sobu), moguća na upit.
Ovlašćeni inopartner organizatora je NN Nazaret (71700,Israel)

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijama Wizzair, Air Serbia,ElAl…. Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija za koju je kupljena aviokarta.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u    širem centru Vitlejema
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema.
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
 • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Manoly Plaza 3***+,    http://manolyplaza.com/ Nalazi se u blizini manastitra Pastirskog Polja.Novoizgrađeni objekat, uređen u modernom stilu, sve sobe TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na  grad . Doručak švedski sto. Večera takođe švedski sto. Hotel raspolaže loby barom, restoranom. U okolini hotela se nalazi nekoliko prodavnica, etno restorana.
 • Hotel Petra Palace 3***+, http://www.petrapalace.com/  Nalazi se na oko 200m od ulaza na loklaitet Petre. Hotel, raspolaže sa dva otvorena bazena,  restoranom, barom. sobe TWC sa SAT TV, fen Doručak švedski sto. Večera švedski sto. Hotel raspolaže loby barom, restoranom.

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI

 • Transfer do aerodorma NIJE uračunat u cenu dinarskog dela koji organizator ponudi klijentu.

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • praksa je u Izraelu ostaviti bakšiš – napojnicu recepcionaru, prevozniku, vodiču (1-3 dolara po osobi i po danu)
 • Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj), preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. 
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2018 od 25.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.
(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.254. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

 • WiFi
 • Peskiri
 • Fen
 • Recepcija na ulazu

Putovanje u Izrael i Kraljevinu Jordan

Izrael se nalazi u istočnom Mediteranu. Okružuju ga Liban, Sirija, Jordan i Egipat. Na obali Mediterana živi 70 % stanovništva.
Jordan, ili zvanično Hašemitska Kraljevina Jordan arapska je država na Bliskom istoku. Graniči se sa Sirijom na severu, Irakom na severoistoku, Saudijskom Arabijom na istoku i jugu, i Izraelom/Palestinskom Upravom na zapadu. Sa Izraelom/Palestinskom Upravom deli obale Mrtvog mora, a obale zaliva Akaba sa Izraelom/Palestinskom Upravom, Saudijskom Arabijom i Egiptom.