VELIKA INDIJSKA TURA – RASPRODATO

Program putovanja

Program putovanja

Dan 1.  Beograd – Istanbul – Delhi
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 2h pre početka leta. Let iz Beograda za Nju Delhi sa presedanjem kompanijom Turkish Airlines. Direktan let u 14.30h let TK1080 za Istanbul. Sletanje u 18.10h. Nastavak putovanja za  Nju Delhi, direktnim letom u 20.50h let TK 716. Obrok na letu.

Dan 2. Delhi
Sletanje na aerodrom Indira Gandi u 5.15h po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada za prvo upoznavanje. Smeštaj, odmor (check in vreme zavisno od hotela). U popodnevnim časovima nastavak upoznavanja sa gradom i razgledanje sa vodičem. Odlazak do Kutub Minar kule (kula pobede), ovaj poznati minaret čini deo kompleksa Kutub na mestu najstarijeg utvrđenog grada Delhija. Pod zaštitom je Unesco-a. Nakon toga dolazak do interesenatnog Hrama Lotos – bahajska kuća obožavanja, čiji je izgled u obliku cveta lotosa i predstavlja primer moderne indijske arhitekture, razgled spolja. Nakon kratkog predaha nastavljamo put ka Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Prolazak Indijske kapije, Raštrapati Bavan koja je ujedno i zvanična rezidencija predsednika Indije, razgled spolja. Nakon obilaska sledi povratak u hotel. Večera, noćenje.

Dan 3. Delhi                   
Doručak.
 Nastavak obilaska Nju Delhija, odlazak do  Humajunove grobnice, građevina iz 1562. godine, mauzolej magulskog cara Humajuna čija je supruga Hamina Ban Begum zapravo i naručila izgradnju. Grobnicu je dizajnirao persijski arhitekta Mirak Mirza Gijat. Nakon toga odlazak do Crvene Tvrdjave (Lal Qila) utvrđenja mogulskog vladara Šaha Džahana iz 16. veka, građena od 1638. godine, a izgradnja je traja 10 godina. Danas ova tvrđava predstavlja veliko umetničko delo koje je sinteza persijske, evropske i indijske umetnosti. Vreme za uživanje u nesvakidašnjoj vožnji rikšama, do ulice Čandi Čauk (u prevodu srebrni trg nad mesečinom), čuvenog trgovačkog centra starog Delhija. Doživljaj upotpunjuje pijaca sa začinima (Spice market) u ulici Khari Baoli, koja odiše raznolikim mirisima i pruža nezaboravno iskustvo. Vožnja rikšom završava odlaskom do Radž Gata, mesta gde je kremiran Mahatma Gandi. Mesto gde svi ljudi sveta odaju počast ocu nacije. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

Dan 4.  Delhi –Agra
Doručak.
Odjava iz hotela i polazak za Agru (235km). Vožnja ka Agri uz pauzu, osveženje i odmor. Poseta fabrici mermera, obilazak. Dolazak u hotel, smeštaj. Popodnevni razgled Agre, tvrđave iz 1565. godine nove ere i veličanstvenog Tadž Mahal mauzoleja, koju Šah Džahan 1631. godine gradi za svoju ženu Mumtaz Mahal, do koje dolazimo vožnjom čuvenim Tonga rikšama. Zahvaljujući svom skladnom dizajnu i prelepim detaljima, predstavlja vrhunac indijske arhitekture, ali i arhitekture uopšte. Slobodno vreme za šoping, individualna razgledanja….Povratak u hotel. VečeraNoćenje.

Dan 5. Agra- celodnevni obilazak
Doručak.
Obilazak Agra tvrđave, nekada središte mogulskog carstva. Današnja tvrđava je rezultat plodnih arhitektonskih poduhvata uzastopnih dinastija još od vremena Akbara, koji premešta prestonicu iz Fatehpur Sikrija u Agru. Šetnja sa vodičem ovom masivnom velelepnom tvrđavom, kroz paviljone vladara. Nastavak obilaska posetom grobnice Itimad-ud-Dauluha, mogulski mauzolej poznatiji kao Baby Tadž. Smatra se da je grobnica bila svojevrstan nacrt za Tadž Mahal, pa odatle ovaj nadimak. Sama grobnica je prelepa i prepuna detalja i autentične dekoracije. Obilazak Sikandre, rezidencijalni deo, danas poznat kao grobnica Akbara i Marijam. Vreme za individualna razgledanja, fotografisanje, uživanje u večernjem prizoru Tadž Mahal zdanja…Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 6. Agra- Fatehpur Sikri- Jaipur (Džajpur)                                                                                                             Doručak. Odjava iz hotela i polazak autobusom za Džajpur (260km). Prva pauza u mestu Fatehpur Sikri, na 40tak kilometara od Agre. Šetnja kroz bazar do velelepne džamije, sa impozantnim vratima, a unutar samog velelepnog zdanja se nalazi grob sufijskog sveca koji je caru Akbaru predvideo rođenje sina. I u današnje vreme dolaze mnoge žene koje žele da imaju poroda, ostavljajući tradicionalno luk na grob ovog sveca. Poseta palatama, koje je Akbar sagradio za sve svoje tri žene, muslimanku, hrišćanku i hinduistkinju. Nastavak vožnje ka Jaipuru. Dolazak u popodnevnim časovima, smeštaj, odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska u Chokhi Dhani etno selo, sa izuzetnom ponudom ukusne Radžastan kuhinje. Povratak u hotel.Večera.Noćenje.

Dan 07.  Jaipur (Džajpur)                                                                                                                  
Doručak
. Ova pustinjska prestonica Radžastana predstavlja deo čuvenog Zlatnog trougla, zajedno sa Delhijem i Agrom. Već godinama pod zaštitom Unesco-a, grad odiše složenom arhitekturom, dobro očuvanim palatama i kraljevskim nasleđem. Grad koji je prepoznatljiv po ružičastim objektima poprima svoj izgled davne 1876. kada je jedan bogati maharadža naredio da se sve građevine oboje u ružičastu boju kako bi impresionirao princa od Velsa, Alberta Edvarda.  Kraći obilazak i fotografisanje Hava Mahale, palate vetrova. Ova istorijska palata sagrađena je 1799. godine, a eksterijer podseća na saće sa svojih 953 malih prozora. Prvobitna namena je bila  da dame kojima je bilo zabranjeno da budu viđene u javnosti uživaju u pogledu na dešavanja napolju kao i na ulične festivale. Poseta tvrdjavi i palati Amber, na brdu iznad jezera Maota, do koje se može stići  jedinstvenim prevoznim sredstvom- jahanjem na slonovima (fakultativno 20€). Tvrđava je imala ključnu ulogu u istoriji srednjevekovne Indije. Unutar ovog kraljevskog kompleksa nalazi se veliki broj raskošnih palata, hramova, vrtova…. Nastavljamo posetu Gradskoj palati i Džantar Mantar opservatoriji sa kolekcijom interesantnih, ali i bizarnih skulptura. U povratku posećujemo radionice domaćih proizvoda i tepiha, povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 08. Jaipur (Džajpur)
Doručak
. Slobodan dan za individualna razgledanja Crvenog grada,ili celodnevni fakultativni izlet za Puškar (145km). Sveti grad Puškar često zovu i gradom hramova, veruje se da ovde ima oko 400 svetilišta. Nazivaju ga „tirtharadž“ – najvažnije svetilište ili kralj svih tirtasa, a razlog za to leži u činjenici da je u tu živeo Brama, bog stvaraoc u Hindu religiji. Skriven u brdima Radžastana, prostire se oko jezera, koje je po legendi, nastalo od latica lotusa koje su Brami ispale iz ruke. Na jezeru ima preko pedeset “gatova” za ritualno kupanje, kao i prosipanje pepela nakon spaljivanja svojih bližnjih preminulih. Obilazak je moguć i kamilama, kojih ovde ima jako mnogo, pa se tokom godine održavaju i veliki sajmovi kamila.  

Za sve ljubitelje prirode i željne prave avanture, moguć organizovan fakultativni izlet Ranthambore Tiger Safari, otvorenim džipovima, poseta nacionalnom parku, uzbudljiva vožnja gde možete videti bengalskog tigra, leoparda u njihovom prirodnom staništu, u džungli Ranthambor parka. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 09. let za Varanasi
Doručak
. Odjava iz hotela i transfer autobusom do aerodroma. Let za Varanasi preko Delhija. Sletanje na Varansi aerodrom, transfer do hotela. Kraći odmor.  Večernji odlazak na Aarti ceremoniju na reci Gang. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.  

Dan 10. Varanasi – Sarnat
Fakultativno jutarnje krstarenje rekom Gang, prisustvo jutarnjim ritualima na, za Indijce, Svetoj reci. Jedno od mesta u kojem ćete osetiti duh hindusa, gurua i prisustvovati njihovim običajima (fakultativno 25€). Povratak na doručak. Nakon predaha obilazak Kashi Vishwanath hrama, priznat kao jedno od najvažnijih mesta obožavanja u hinduističkoj religiji, poznat kao i Zlatni Hram. Obilazak Tulsi Manas Hrama, jednog od najčuvenijih hrama u Varanasiju i Bharat Mata Mandit hram jednog od najznačajnijih hramova u Varanasiju koji ima veliki kulturno istorijski značaj u hinduizmu. Poznat je po tome što je baš na ovom mestu poznati hindusitički ep napisao hinduistički pisac-svetac  i čuveni filozof Gosvami Tulsidas po kome je i sam hram dobio naziv. Kraća vožnja do Sarnata, 10 km od Varanasija, koji je poznat po obnovljenom budističkom hramu. Naziv je dobio po Saranganati, u prevodu znači Bog Jelena. Organizovana poseta Arheološkom muzeju gde se nalaze čuveni Ašokini stubovi s natpisima kralja Ašoke, podignuti u 3. veku p.n.e., do  danas ih je opstalo samo 19, a od kojih su 6 sa životinjskim glavama. Kao indijski nacionalni simbol su uzete lavovske glave i predstavljaju arheološki artefakt od velike nacionalne važnosti. Obilazak budističkih spomenika i zdanja, Mulagandha Kuti Vihar, Dhamek Stupa... Nakon obilaska, opuštanje i večernje uživanje u večernjoj ceremoniji Aarti koji se odvija u par gradova, ali je najveći na najživljem i najkoloritnijem gatu Varanasija – Dašašvamed. Nezaboravno iskustvo gde se možete opustiti i uživati u ceremoniji tradicionalnih plesova, vatri, običajima… Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 11.  Varanasi – let za Delhi
Doručak
. Odjava iz hotela, slobodno vreme do polaska za individualni obilazak. Transfer do aerodroma, direktan let za Delhi. Smeštaj u hotel, slobodno vreme za individualna razgledanja, šoping…Večera. Noćenje.

Dan 12.  Delhi- Istanbul- Beograd                                                                                                           
Rani doručak
(ili doručak paket). Transfer do aerodroma. Let TK 721 za Istanbul u 6.35h. Sletanje u Istanbul u 10.50h po lokalnom vremenu. Prijava za let za Beograd. Direktan let TK1079 u 14h, sletanje u Beograd u 14.50h.  Kraj programa.   

Aranžman obuhvata:

* avioprevoz  Beograd-Istanbul- Delhi – Istanbul-Beograd,  kompanijom AirSerbia, Turkishairlines, Indigoairlines,

* avioprevoz Džajpur-Delhi-Varanasi, kompanijom AirIndia,

* avioprevoz Varansi- Delhi, kompanijom AirIndia,

* smeštaj 2 noći u Delhiju u hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 2 noći u Agri u hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 3 noći u Džajpuru hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 2 noći u Varanasiju u hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 1 noć u Delhiju u hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* prevoz modernim turističkim autobusom po programu,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* usluge turističke organizacije i realizacije programa

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* troškove ulaznica za lokalitete,

* troškove gradskog prevoza (metro, tramvaj),

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* fakultativne izlete u programu,

* troškovi izdavanja vize 25$ (viza se vadi elektronskim putem, usluga agencije u slučaju viziranja iznosi 10€)

* trošak napojnica, praksa u ovom delu sveta (za vozače, lokalne vodiče, nosače kofera u hotelu i sl.)

 

Opšte napomene:

*Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

* prijava za aranžman je do 21 dan pre polaska,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

 

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.                                                                                                                                       

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.                                                                   

*Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša odnosno lične karte sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

 

Fakultativni izleti:

Nisu sastavni deo programa, i organizovani su u saradnji sa inopartnerom.

Minimum za realizaciju fakultataivnog izeta je 25 putnika.

Vožnja/jahanja slonova: 20€

Krstarenje rekom Gang: 25 €

Puškar celodnevni izlet: 70€

Tiger Safari:85€

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti, prilikom rezervacije 400€, ostatak u mesečnim ratama do 14 dana pre puta.

Odloženo plaćanje na više mesečnih rata putem administrativne zabrane ili čekova građana.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu    5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Hoteli su sa 5* po lokalnoj kategorizaciji, lanci hotela Hilton, Double Tree By Hilton Hotel, Madin ili Continental…
 • Smeštaj je u 1/2 ili1/2+1 sobama, TWC, sa SAT TV, na bazi polupansiona,
 • Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremenskih uslova, doba dana itd…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u EU, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Indije i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Indiji
 • Program rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

 

Cena

po osobi od

2170EUR
REZERVIŠI
Call Now Button