IZRAEL – VASKRS 9 dana

Program putovanja

Vitlejem Jerusalim Galileja- reka Jordan— Nazaret –  Jerihon – Mrtvo more – Jafa – Tel Aviv

Program realizuje tim agencije, sa višegodišnjim iskustvom na destinaciji. Raspored obilaska je prilagođen jevanđeljskim zbivanjima, iz dana u dan, tokom Stradalne sedmice. Dočekajte Sveti Oganj, za Vaskrs u Svetom gradu Jerusalimu.

DAN 1. subota , 08.04./  SRBIJA- TEL AVIV

Sastanak putnika ispred crkve Sv.Marka u Beogradu, transfer ka Nišu. Sastanak putnika na parkingu ispred Građevinskog fakulteta u Nišu, u 17.30h, vožnja turističkim autobusom ili minibusom do Sofije (170km), uz pauze po potrebi… Dolazak na aerodrom u Sofiji, tri časa pre leta, prijava za let.

DAN 2. nedelja, 09.04./  Cveti-ulazak Gospodnji u Jerusalim/ JERUSALIM- VITLEJEM

Let za Tel Aviv u 00.40.  Sletanje na aerodrom Ben Gurion u 03.10h. Nakon graničnih formalnosti,  ukrcavanje u autobus, transfer do Jerusalima. Ulazak na praznik Cveti u Jerusalim, u  ranim u jutarnjim časovima, odlazak do Maslinske Gore, odakle se pruža nezaboravan pogled na Jerusalim. Odlazak do Hrama Vaskrsenja, gde je praznična služba. Prisustvo službi, kraći obilazak za prvo upoznavanje sa Hramom i Svetim gradom. Transfer do hotela u Vitlejemu. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Odmor.  Večera. Noćenje.

DAN 3. ponedeljak, 10.04./ MAN. JUDEJSKE PUSTINJEREKA JORDAN- GORA KUŠANJA-JERIHON-MRTVO MORE

Rani odlazak u Hram Roždestva Gospodnjeg u Vitlejemu, obilazak vitlejemske pećine. Povratak na doručak. Kraća vožnja do manastira judejske pustinje, Sv.Teodosija i jednog od najstarijih, Sv.Save Osvećenog, u kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice. Odlazak do obližnjeg Pastirskog polja, gde se nalazi manastir na mestu javljanja Anđela pastirima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. utorak, 11.04/  REKA JORDAN- GORA KUŠANJA-JERIHON-MRTVO MORE

Doručak. Nastavak programa odlaskom do mesta krštenja na reci Jordan (25km), pogružavanje vernika. Odlazak na  Goru kušanja i poseta man. Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20min pešačenja ili vožnja taksijem uz doplatu).Potom odlazak do najstarijeg grada na svetu – drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran–oazi, odakle sledi Odlazak do Mrtvog mora i kraća pauza za odmor i osveženje, na more na kome i neplivači mogu da plivaju. Poseta manastiru sv.Gerasima Jordanskog u pustinji koji se nalazi u blizini Mrtvog mora. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5. sreda, 12.04/  NAZARET- GALILEJA –KANA GALILEJSKA- TABHA- KAPERNAUM- GALILEJSKO JEZERO…

Doručak. Polazak u ranijim jutarnjim časovima za Galileju. Vožnja do Nazareta (150km) i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Silazak autobusom do obala Galilejskog jezera i obilazak Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom odlazak u Kapernaum.  Pauza za odmor i osveženje na obali Galilejskog jezera tokom koje je moguće fakultativno kraće krstarenje brodićima koje su replika onih iz apostolskih vremena(moguć ručak u  restoranu). Polazak za Jerusalim (160km) u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 6. četvrtak, 13.04/ Veliki četvrtak/JERUSALIM- MAN-ČASNOG KRSTA- SION -MASLINSKA GORA

Doručak (ili doručak za poneti). Dolazak grupe ispred crkve ap. Jakova i Hrama Vaskrsenja u Jerusalimu na liturgiju i jedinstveni Obred pranja nogu, kada kao Gospod svojim apostolima, jerusalimski patrijarh na kraju službe, simbolično, vrši pranje nogu svojim vladikama. Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Vožnja do manastira Časnog Krsta gde je raslo drvo od čega sačiniše krst na kome je Gospod raspet. Nastavak obilaska Jerusalima, odlaskom do Siona, obilazak Sobe Tajne Večere, gde je Gospod okupio učenike na Veliki četvrtak. Obilazak Mesta usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida. Nastavak jevanđelskim stazama do Maslinske Gore, obilazak mesta Judinog izdajstva, Getsimanijskog vrta, mesta Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, Geenske doline, Grob Presvete Bogorodice…..  Povratak u hotel.  Noćenje.

DAN 7. 14.04/ Veliki petak/ JERUSALIM –  ULICA BOLA (VIA DOLOROSA)

Doručak. Odlazak na veliku litiju koju služi jerusalimski patrijarh, koja počinje od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja. Pauza za obilazak i poklonjenje svetinjama Hrama. Slobodno vreme za obilazak svetinja Jerusalima…..Individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 8. 15.04/ Velika subota/JERUSALIM – DOČEK SVETOG OGNJA

Doručak (ili po želji, doručak za poneti). Odlazak ka starom gradu Jerusalima i onoliko koliko je moguće ka Hramu Vaskrsenja, gde svake godine, vekovima, na Veliku subotu, se pojavljuje Blagodatni Oganj i pali sveće prvo jerusalimskom patrijarhu, odakle preko ruku i sveća vernika nastavlja svoj blagodatni put širom zemlje i sveta. Slobodno popodne u Jerusalimu. Povratak u hotel.  Odmor. U 23h polazak ka Hramu Vaskrenja na Vaskršnju liturgiju.

DAN 9. nedelja, 16.04/ Vaskrs /JERUSALIM- TEL AVIV

……nakon službe i pričesta vernika, povratak u hotel. Noćenje.

Kasniji Vaskršnji doručak. Odjava iz hotela.  Slobodno vreme za individualni obilazak novog dela Jerusalima, obilazak pijace, kupovinu suvenira… Polazak za Tel Aviv (65km). Poklonjenje svetinjama Sv.vmč.Georgija u Lodu, jevanđeljske Lide Palestinske. Obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva, pauza za odmor na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva, gde se nalaze mnogobrojni lokali, restorani, prodavnice…Transfer grupe do aerodroma u večernjim časovima. Direktan let za Solun ili Budimpeštu.  Sletanje na aerodrom u Solunu ili Budimpešti. Po sletanju transfer do Niša i Beograda… Hadžijski rastanak . Kraj programa.

Cene

Uslovi za putovanje i važne napomene:

* rok za prijavu za aranžman je najkasnije 21 dan pre polaska,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima,

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, zbog dozvola koje izdaju nadležne službe Izraela za grupe,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi,

moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili

rezervaciju, izdaje se avio karta.

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije. Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih

  * Mesto u avionu, rapoređuje/dodeljuje aviokompanija, ukoliko putnik nije izvršio rezervaciju/doplatu posebnog mesta/spojenih mesta.

 

  Aranžman obuhvata:

* avioprevoz  Sofija-Tel Aviv i povratno Tel Aviv-Solun ili Tel Aviv Budimpešta, sa uključenim povratnim transferom i prtljagom 23kg,

* smeštaj 7 noćenja/8 dana, u hotelima sa 4* i to: (3) u Vitlejemu (4) u Jerusalimu.

* usluga ishrane u hotelima na bazi švedskog stola, polupansiona u Vitlejemu (doručak & večera), doručka u Jerusalimu,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja, usluge pratioca grupe iz agencije, tokom realizacije programa,

* usluge turističke organizacije puta,

* prevoz autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu, u Izraelu

* gramata jerusalimske patrijaršije

* troškove ulaznica po programu putovanja

  Aranžman ne obuhvata:

  * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

  * troškove obaveznih napojnica u Izraelu, vozačima i hotelskom osoblju, 30$ (praksa u Izraelu)

  * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (oko 1€ po danu),

  * doplate za 1/1 sobu-550€ (na upit),

  * obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,

  * troškove posebnih vožnji autobusom, žičarom, gradskim prevozom ili ulaznice van predviđenih programom,

  * ručak na Galileji u restoranu na galilejskom jezeru i krstarenje brodicama po Galilejskom jezeru (oko 45$)

  * troškove obroka, pića van programski predviđenih, ostale usluge i aktivnosti ovim programom ne pomenute.

  * naknadne promene prtljaga ili druge promene aviokarte,

 
 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski,    platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke.

Rezervacija: 290€

Ostatak aranžmana (1.000€) na dve mesečne rate u februaru, martu, isplata najkasnije do 14 dana pre polaska.

Deo aranžmana (do iznosa 500€) je moguće platiti i posle puta, na 5 mesečnih rata, deponovanje čekova/adm.zabrane, plaćanjem  platnim/kreditnim karticama. Klijent je neophodno da se izjasni za prihvatanje plaćanja dela aranžmana na rate -prilikom prijave, i da plaćanje kreditnom/platnom karticom na rate, deponovanje čekova ili adm.zabrane na platu, ili realizacijom kredita banke, reguliše u agenciji najkasnije 14 dana pre polaska.

 

Opis smeštaja:

Usluga u hotelima je na bazi švedskog stola, u hotelu u Vitlejemu polupansion (doručak i večera), a u Jerusalmu na bazi noćenja sa doručkom (moguća doplata za večeru u hotelu 40€ po danu, ili povoljnije u nekom od mnogobrojnih restorana u blizini hotela ili gradu.) Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u smeštajnim objekatima, organizator putovanja

ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator putovanja ne može u popunosti da utiče na razmeštaj

po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj). Smeštaj je u dvokrevetenim ili dvokrevetnim sobama sa dodatnim/pom.ležajem za treću osobu. Jednokrevetna soba, se rezerviše na zahtev klijenta uz doplatu, ukoliko hotel ima 1/1 soba na raspolaganju. Planirani hoteli za smeštaj grupe:

* Hotel Bethlehem hotel 4* nalazi se u širem centru Vitlejema, na pešačkoj udaljenosti od Trga Manger. Ovaj hotel nudi moderno uređene sobe sa besplatnim bežičnim internetom. U hotelskom restoranu služi se doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe hotela Bethlehem su klimatizovane i sa centralnim grejanjem. Sve sadrže TV sa satelitskim kanalima, ormar i mini-bar. Pojedine sobe imaju balkon. Kupatila su opremljena fenom za kosu i tušem. Crkva Rođenja Hristovog nalazi se na 2 km udaljenosti.

* Hotel Agripas Boutique 4*, nalazi se u novom delu Jerusalima. Hotel modernog izgleda i novije gradnje, prijatne okoline, sve sobe 1/2, ili 1/2 sa pom. trećim ležajem,  TWC sa SAT TV, fen. Manji broj soba sa terasom i pogledom na stari grad. U blizini hotela se nalaze mnogobrojne prodavnice, restorani, barovi. Nalazi se na svega 1km od Mamila tržnog centra i 1.5km od Jafa kapije, najveće kapije Starog grada  Jerusalima, a do koje vozi i frekventan gradski saobraćaj (tramvaj/autbus).

*NAPOMENA: organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti goste grupe smesti u iste po kategoriji, a slične hotele po lokaciji i kvalitetu.

 

Transfer do aerodroma:

Transfer do aerodorma u Sofiji u odlasku, i povratno iz Soluna do Niša ili po želji klijenata povratno iz Tel Aviva do Budimpešte je uračunat u cenu. Transfer se vrši modernim turističkim autobusom (ili manjim- minuautobusom  do 20 mesta), zavisno od broja putnika. Polazak 08.04. je sa transferom iz Beograda na relaciji Beograd-Niš- Sofija. Povratak 16.04. je na relaciji Solun- Niš za putnike centralne i južne Srbije ili eventualno  za putnike na letu iz Tel Aviva do Budimpešte, transfer se vrši do Beograda, u skladu sa dostupnim mestima na letovima.

Opšte napomene:

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka,

 termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska.

 • Za sve informacije date usmenim,telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u pros agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u

saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima

plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami
 • blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasošanajmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje

tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • Program rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika.
 • Preporučljivo je za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10…radi plaćanja u radnjama suvenira i slično).
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • Preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.
 • Obaveza je klijenta da se prilikom rezervacije izjasni o načinu plaćanja, čija dinamika predstavlja sastvani deo ugovora.
 • U slučaju ne poštovanja ugovorene dinamike plaćanja, agencija zadržava pravo da takav slučaj tumači kao otkaz od strane putnika.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta

 

Cena

po osobi od

od 1290 EUR
REZERVIŠI
Call Now Button