-->--> -->-->
Halo Travel Turisticka AgencijaHalo Travel Turisticka Agencija
Forgot password?

Maroko

Rezervacija

Maroko /

MAROKO

PUTEVIMA DREVNOG AFRIČKOG KRALJEVSTVA

 

avionom, 8 dana polazak u petak 11.10., povratak u petak 18.10.2019.

8 dana u SPA resort hotelu 4****

Marakeš – Rabat – Kazablanka – Essauira – Ouzud vodopadi

 

DAN 1. petak, 11.10./  MARAKEŠ
Okupljanje putnika na parkingu u Beogradu i transfer turističkim autobusom do aerodroma u Budimpešti.  Prijava za let, pasoška kontrola, let za Maroko.  Sletanje na aerodrom u Marakešu, ukrcavanje u autobus, transfer do hotela.  Smeštaj u spa resort hotel u Marakešu. Sastanak sa vodičem. Odmor. Noćenje.

DAN 2. subota 12.10. /  MARAKEŠ
Doručak. Slobodno vreme za odmor uz sadržaj resorta (otvoreni, zatvoreni bazen, spa program, tereni..) ili poludnevno fakultativno razgledanje Marakeša sa vodičem, grada koga još nazivaju – „Crvenim gradom“, jer su po pravilu sve građevine u prošlosti bojene ili zidane crvenom. Ulazak u grad kroz jednu od karakterističnih 12 do danas očuvanih kapija, šetnja najupečatljivijim delom, Medinom – starim gradom uvršćenim na listu svetske baštine UNESCO-a. Prolazak pored jednoog od najlepših minareta, Kutubija, visoke 70m, koja će nam služiti i kao orjentir, jer se vidi iz mnogih delova grada. Obilazak grada se završava na velikom centralnom gradskom trgu Jemaa-el-Fna, koji se u kasnim popodnevnim časovima pretvara u  pravi vašar sa svim i svačim što predstavlja Maroko – uličnim trgovcima, krotiteljima majmuna, zmija, gutačima vatre, pozorišta na otvorenom, kao i restorana na otvorenom, koji nude specijalitete marokanske kuhinje, ili pak tradicionalne slatkiše, sveže sokove od raznog južnog voća, baklave, ratluke….. Slododno vreme u centru grada, organizovan povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. nedelja 13.10. / MARAKEŠ
Doručak. Slobodno vreme ili moguć fakultativni obilazak nekih od najznačajnijih palata u Marakešu. Odlazak do romantične Menare, carske bašta iz 12. veka, potom čuvene Mažorel bašte, koju je projektovao francuski slikar Žak Mažorel, a koji se 1919 godine i doselio ovde, čiji je atelje pretvoren u muzej.  Iv Sen Loran, veliki modni dizajner,je bio opčinjen ovim mestom, otkupio ga, obnovio, a posle smrti i kremacije, njegov pepeo je prosut po baštama Mažorel, po kako se veruje njegovoj poslednjioj želji. Sledi obilazak Bahia palate, velikog imanja na 8.000km2, koja nosi ime po jednoj od vezirovih žena, a unutar zidina- harem, brojni paviljoni, mermerni pod i raskošni mozaici, dopuniće sliku o nekada raskošnom dvorskom životu.Slobodno vreme u centru za šoping….povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4. ponedeljak 14.10./ KAZABLANKA-RABAT
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili individualno istraživanje turističke prestonice Maroka, Marakeša, ili fakultativni izlet za Kazablanku i Rabat. Rani jutarnji polazak, vožnja autoputem do prestonice Maroka, Rabata (320km), koji sada svojim brojnim avenijama, vrtovima i rezidencijalnim četvrtima podseća na jednu vrstu „arapskog Pariza“. Razgled grada: kraljevska palata i vrata Mechoaur-gradske zidine-Hassanov toranj, simbol Rabata-mauzolej kralja Muhameda V-Kasbah Oudaya, gradskog  utvrđenja. Kraća vožnja do Kazablanke (80km). Po dolasku panoramski razgled grada sa stručnim vodičem: glavna pijaca, rezidencijalna četvrt Anfa-džamija Hasana II, jedna od najvećih islamskih verskih građevina sveta (razgled spolja),  Rick’s Cafe- inspiracija za kučltni film „Kazablanka“, Kraljevska palata, Trg Muhameda V,  obala Ain Diab, avenija i šetalište uz obalu Atlantskog okeana. Pauza za ručak, polazak u kasnim popodnevnim časovima za Marakeš. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5. utorak 15.10./ AGAFEY PUSTINJA & BERBERSKA SELA
Doručak. Slobodan dan za obilazak, istraživanje Marakeša ili fakultataivni izlet za Agafey pustinju & berberska sela. Vožnja živopisnim predelima, krajolicima tradicionalnih berberskih sela, spektakularnim planinskim pejzažima i doline Imlil, podnožjem Atlas masiva. Vožnja preko sela Tnirt, Ouled Mtaa, gde je oragnizovan ručak u tradicionalnom berberskom domaćinstvu. Pauza za degustaciju tradicionalnog čaja od mente i šoping u seoskim sukovima, gde beriberi iz okolnih mesta utorkom donose svoju robu. Istraživanje ovih sela u unutrašnjosti Markoa, završava se ulaskom u pustinju Agafey. Vožnja pored dina uz pauze za fotografisanje uz mogućnost jahanja kamila (uz doplatu na licu mesta). Povratak u Markeš. Slobodno vreme. Noćenje.

 DAN 6. sreda 16.10. / ESAUIRA
Doručak. Slobodan dan u Marakešu ili fakultativni izlet za Esauiru. Vožnja ka istoku zemlje, na kome je pored puta, jedino ovde moguće sresti koze, koje pasu gle, na drvetu. Dolazak u jednu od nekada najvažnijih luka Atlantskog okeana, ovaj šarmantni grad do danas je uspeo da sačuva visoke zidine koje su ga vekovima čuvale od napadača sa mora. Šetnja sa vodičem starim centrom ovog pitomog grada, kroz uzane ulice načičkane prodavnicama kože, keramike, ali i umetničkih ateljea, radionica, galerija…Tokom popodnevne pauze, možete uživati u nekom od brojnih restorana ili dobrih plaža. Povratak u Marakeš. Noćenje.

DAN 7. četvrtak 17.10./OUZUD VODOPADI
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Mrakeša ili fakultataivni izlet za Ouzud vodopade. Polazak autobusom nakon doručka, vožnja krajolikom crvene zemlje i bujne zelene vegetacije, boja koje i čine zastavu kraljevine Maroko. Nakon nadasve zanimljive vožnje, posle 150km pristiže se do drugih po veličini u Africi, posle Viktorijinih, upravo Ouzud vodopada. Slapovi vode koji padaju sa visine od 110m, stvaraju malo jezero, gde se tokom pauze za odmor i ručak, posetioci mogu kupati ili uživati u vožnji čamcima do samog vodopada. Pravi afrički ambijent upotpunjuje karakteristično rastinje, pitomi majmuni, koji svakodnevno dočekuju turiste na jedno od najposećenijih mesta Maroka. Povratak u popodnevnim časovima za Marakeš. Noćenje.

DAN 8. petak, 18.10./ MARAKEŠ
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Marakešu do polaska. Transfer grupe do aerodroma prema planiranom letu. Pasoška kontrola i prijava za let. Direktan let za Budimpeštu ili Beograd i Niša sa presedanjem. Sletanje na aerodrom, transfer do Beograda i Niša. Kraj programa.

promo cena paket aranžmana

649€

cena paket aranžmana

699€

Aranžman je plativ na 6 mesečnih rata, od jula do decembra 2019.godine.

Iskazana cena aranžmana je sa uključenom aviokartom po trenutno važećoj tarifi, u momentu objave ovog putovanja!
Agencija organizator obezbeđuje aviokarte iz Beograda, Budimpešte, Sofije…. direktnim ili letovima sa konekcijom.
U slučaju otkaza puta od strane putnika, na iznos aviokarte se primenjuju uslovi otkaza izabrane aviokompanije.
Promena cene aviokarte može uticati na iznos aranžmana.

Aranžman obuhvata:

 • * Avioprevoz – (promenjiv iznos, u momentu objave programa iznos od 190e sa aviotaksama)
 • * transfer grupe do aerodroma u Budimpešti (ili Sofiji),
 • * jedan komad većeg kabinskog prtljaga do 10kg dimenzija 55x 40 x20cm, u kabinskom prostoru
 • * drugi komad  manjeg prtljaga (torba, ranac), dimenzija 40 x 20 x 25cm, u kabinskom prostoru
 • * smeštaj 7 noćenja, u hotelu sa 4**** u Marakešu, na bazi noćenja sa doručkom,  usluga švedski sto,sobe 1/2 +1, TWC,
 • * usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja, i usluge lokalnih vodiča,
 • * usluge turističke organizacije puta,
 • * transfer od aerodroma do hotela u Marakešu i povratno,

 

Aranžman ne obuhvata:

 • * troškove pribavljanja vize za Maroko 30e,
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * doplata u hotelu za večeru, (moguća po danu /ili za svih 7 dana)opciono na upit,
 • * troškove ishrane i pića van programom predviđenih polupansiona u hotelima,
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (oko 1€ po danu),
 • * doplate za dodatni bagažni prtljag prtljag (do 20kg),
 • * doplata za predaju prtljaga (55x40x20cm kao bagažni- gde je dozvoljen transport tečnosti preko 100ml )
 • * obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,
 • * troškove posebnih vožnji autobusom, ili ulaznice van predviđenih programom, fakultativni izleti
 • * ostale usluge i aktivnosti ovim programom ne pomenute.
 • * doplata za večeru, švedski sto,po danu –

Doplate na avio letu  (dodatni prtljag, osiguranje, posebna mesta u avionu ili klasa i sl.), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, sobu sa pogledom na grad), moguća na upit.

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, uplatom na žiro račun agencije (dinarski ili devizni) u zemlji ili iz inostranstva.

Dinamika plaćanja aranžmana do polaska: Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.Aranžman se može platiti na rate do polaska, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom) i devizni deo na ime rezervacije 25% aranžmana, a ostatak (75% aranžmana) na 3 jednake rate do 21 dan pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  deo 30%, ostatak se može platiti i odloženo,  na 6 mesečnih rata (jul  – decembar  2019.) deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu
5 dana poslerezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno sa valutom plaćanja na dan predaje.
Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

Cene fakultativnih izleta
Razgled Marakeša-15€, Marakeš palate-15€, bez ulaznica, Rabat&Kazablanka-50€, Agafey pustinja&berberska sela-oko 45€, Esauiraoko 40€, Ouzud vodopadi-oko 40€

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA I OPIS SMEŠTAJA:

 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Usluga u hotelima je noćenje sa doručkom, švedski sto. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u smeštajnim objekatima, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator putovanja ne može u popunosti da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).
 • Smeštaj je u dvokrevetenim, ili dvokrevetnim sobama sa pom.ležajem za treću osobu. Jednokrevetna soba, se rezerviše na zahtev klijenta uz doplatu, ukoliko ih hotel ima na raspolaganju

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasošanajmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Maroka ili zemlje u tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Maroku
 • praksa je u Maroku ostaviti bakšiš – napojnicu nosaču kofera u hotelu, i slično
 • Program rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA: U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja za otkaz putovanja, osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba
da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje paketa putnog osiguranja.
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000.- Eura kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0142/2016 od 25.01.2016. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300051440 od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”

 SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

 Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.254 od 12.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

 • WiFi
 • Recepcija na ulazu

Maroko putovanje
Maroko (arap. المغرب [al-Maġrib — al-Magrib], ili zvanično Kraljevina Maroko , je zemlja na severozapadu Afrike. Na zapadu izlazi na Atlantski okean, a na severu na Sredozemno more. Graniči se sa Alžirom na istoku i Mauritanijom na jugu.
Maroko je pod svoju kontrolu stavio Zapadnu Saharu, čiji najveći deo teritorije drži još od 1975. godine.