BEČ AVIONOM – INDIVIDUALNI POLASCI

Paket aranžman - aviokarta, transfer u Beču, hotel 3* 
  Individualni aranžmani na 2, 3, 4, 5 dana
  *Polasci svakog petka, nedelje, ponedeljka *

Program putovanja

DAN 1. Niš- Beč

Dolazak na aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, dva časa pre leta. Direktan let za Beč.

Po sletanju organizovan transfer do hotela. Slobodno vreme.

DAN 2 -3-4-5. Beč

Doručak. Boravak u Beču, na bazi 2-5 noćenja, tokom kojeg je moguće organizovati mnogobrojne izlete i obilaske, sa angažovanjem vodiča ili bez vodiča, u samom Beču ili okolini:

fakultativni razgled kulturno istorijskih znamenitosti Beča sa vodičem: Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, fakultativni izlet za Prater Parlament, Opera, katedrala Svetog Stefana….

fakultativni izlet za Dunavski toranj

fakultataivni izlet za Šenbrun

fakultataivni izlet za Grinzig

Poslednjeg dana boravka, transfer do aerodroma, direktan let iz Beča za Niš. Sletanje na aerodrom Konstantin Veliki.

Kraj programa.

Aranžman obuhvata:

* Avio-prevoz Niš – Beč – Niš sa jednim komadom ručnog prtljaga (40x30x20),

* transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma, autotaxi/ minibus,

* 2 – 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3,4* ili 5* u Beču, po zahtevu klijenta

* usluge asistencije prestavnika i lokalne agencije, po potrebi.

 

Aranžman ne obuhvata:

* međunarodno putno zdravstvenio osiguranje,

* fakultativne izlete sa vodičem na srpskom ili engleskom jeziku,

* usluge angažovanja lokalnog vodiča van fakultataivnih aktivnosti,

* transfer do i od aeodroma Konstantin Veliki (moguć uz doplatu iz Beograda, Čačka, Vranja, zavisno od broja putnika, min 4 osoba)

* uslugu parkinga auta na aerodromu Konstantin Veliki, za goste van Niša,koji dolaze autom do aerodroma (na upit),

* doplate za prtljag, po tarifama aviokompanije,

* birana mesta na letu, spojena mesta 8-19€ po pravcu/po letu/po osobi (cena u momentu objave cenovnika, podložna promeni)

* doplata za 1/1 sobu na upit

* ostale usluge ovim programom ne pomenute

 

Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša, dokument važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

 

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.                                                                                                                                       

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.                                                                   

 *Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša odnosno lične karte sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

 

*fakultativni izleti- nisu sastavni deo programa, već fakultativni, u organizaciji inopartnera u Austriji, a uključuju: prevoz, razgledanja destinacije sa vodičem  na srpskom jeziku, bez predviđenih ulazaka u objekte, muzeje. Poseta konkretnom lokalitetu, muzeju, galeiji i slično, moguća je tokom pauze (cene podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika).  U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija može ponuditi korigovanu cenu, i/ili ponuditi klijentima organizovanje izleta redovnim gradskim saobraćajem.

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti ili na više rata gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

Rezervacija- 79€, ostatak 14 dana pre puta

 

 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrst sobe i sl), vrši se uz plaćanje druge (II) rate.

Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.

 

 

Šenbrun – Dvorac Šenbrun, nekadašnja letnja rezidencija careva, važi za verovatno neformalnu glavnu atrakciju Beča, a svakako predstavlja značajan arhitektonski, kulturno-istorijski spomenik ne samo Beča već i cele Austrije i smatra se simbolom moći dinastije Habzburg, i jednim od najimpresivnijih baroknih kompleksa Austrije pa i Evrope. O njegovom značaju govori podatak da ovo zdanje poseti preko 3 miliona turista godišnje. Istorija Šenbruna, i drugih važnih zdanja koja su mu prethodila počinje još u 14. veku. Krajem 17. veka car Leopold I angažovao je baroknog arhitektu Johana Bernharda Fišera fon Erlaha koji se školovao u Rimu, da projektuje palatu za lov za svog sina, krunskog princa Jozefa, kasnije cara Jozefa I. Ova palata došla je na mesto „dvorca za užitke“ (château de plaisance) carice Eleonore Gonzaga, izgrađenog 1642. godine. Palata Jozefa I tokom 18. veka će prerasti u carsku rezidenciju. Za vladavine Marije Terezije, kao letnja rezidencija, Šenbrun je postao cenar dvorskog života, u koji su dolazili i vodeći evropski državnici. Inače, u Šenbrunu je za caricu Mariju Tereziju nastupao i Volfgang Amadeus Mocart, i to 1772. godine kada je imao samo šest godina, a svirao je zajedno sa svojom starijom sestrom u Galeriji ogledala.

Schönbrunn bukvalno znači prelepi izvor. Prema legendi, imanje je dobilo ime po izvoru koji je 1612. godine tokom lova otkrio car Mateus, a prvi pisani dokaz o ovom imenu potiče iz 1642. Oranžerija, koju je izgradio car Franc I (Štefan) 1754. godine, dugačka je 189 metara, što je čini najdužom baroknom oranžerijom na svetu (druga je ona u Versaju). Napravljena tako da tokom zime zaštiti citrusno drveće i druge osetljve biljke, šenbrunska Oranžerija je ubrzo postala i mesto održavanja proslava, predstava i koncerata, uglavnom zahvaljujući činjenici da je to bio jedini deo palate koji se stalno grejao. Danas se tradicija nastavlja, pa se u Oranžeriji održavaju koncerti poznatih dela Štrausa i Mocarta.Palata Šenbrun preživela je kao savršen primer barokne arhitekture imperijalnog Beča. Zato se od 1996. godine nalazi na Listi svetske baštine. Tokom posete možete obići samu Palatu, vrtove, Gloriette zdanje izand vrtova. Radno vreme: Palata Schonbrunn: 10:00 – 17:00, Vrtovi 06:30 – 21:00

Dunavski toranj je najviša austrijska znamenitost čija visina iznosi 252m što ga čini 59-om najvišom kulom u svetu. Projektovao ga je Hannes Lintl, u cilju priprema za bečki međunarodni hortikulturni sajam. Izgrađen je 1964 godine.

Sa brzim liftom se penjete na terasu koja se nalazi na 150m da bi videli nezaboravnu panoramu Beča.  Vožnja liftom traje samo 35 sekundi, a sa prevoz posetioca postoje dva ovakva lifta gde može da stane 14 osoba. Ukoliko se odlućite da idete pešaka, imate ukupuno 779 stepenika. Međutim, stepenice nisu dozvoljene I preporučljive uvek.

Pogled iz ove perspektive je moćan i neverovatan. Toranj je smešten u prelepom velikom Dunavskom parku, pa je često I ovo razlog zašto posetioci biraju da posete toranj. Osim prepoznatljivog vidikovca, ovde se nalaze i dva prelepa restorana odnosno jedan luskuzni restoran Turm-Restaurant i jedan opušteniji kafe bar Turm-Café. Nalaze se na visini od 169m i 161m. Spektakluarni pogled se pruža iz oba objekta.

Prater je najpoznatiji zabavni park u Beču. Širok spektar atrakcija kao što su tobogani, vozovi duhovi i vrteške. Pored ovih različitih mogućnosti za nalet adrenalina, tu je i vrhunac za entuzijaste nostalgije, širom sveta poznati Giant Ferris Vheel.Bečki Prater je obično otvoren danonoćno, tokom cele godine. Iako su razne atrakcije zatvorene tokom zime, a ponekad i u sezoni po lošem vremenu. Visoka sezona traje od 15. marta do 31. oktobra 2022.

Za razliku od mnogih drugih tematskih parkova, ne morate da plaćate opštu ulaznicu. Potrebno je samo da platite kartu za atrakciju kojom želite da se vozite. Cene se kreću od oko 5 evra po vožnji. Ali Prater nije samo zabavni park, koji Bečani s ljubavlju zovu „Vurstelprater“. To je takođe ogroman rekreativni park sa dugim drvoredom, koji se zove Hauptallee.  

 

 

Informacije o smeštaju

 • Planiran hotel za smeštaj grupe je hotel Mozzart3*, Gabriel 3*, Ibis Messe3* ,ili sličan, u širem centru Beča,
 • Na zahtev klijenta agenija organizator može ponuditi hotele sa 4 i 5*
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak na bazi švedskog stola,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u

      okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela,

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV SAT…).
 • Dostupnost wifi mreže u hotelima je varijabilna (u sobi, holu hotela, recepciji…) Agencija ne garantuje kvalitet mreže i dostupnost internet u celom hotelu.

 

OPŠTE NAPOMENE:

 • Obaveza je putnika da se upozna sa Opštim uslovima organizatora i avioprevoznika.
 • Proverite 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Fakultativni izleti su organizovani za minimum 15 putnika, u saradnji sa inopertnerom. Organizator putovanja ne garantuje realizaciju izleta u slučaju manjeg broja članova grupe ili manjeg broja prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja, putniku može biti ponuđena korigovana cena. Izleti su organizovani autobusom, sa vodičem na srpskom jeziku, panoramski obilazak bez predviđenog ulaska u objekte, muzeje, galerije, ukoliko drugačije nije navedeno.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak.).
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Obavezno proverite važnost vaših putnih isprava.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Austriji, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Program rađen na bazi minimum 15 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.
 • Preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, osiguranja u slučaju otkaza,

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

 

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP 217 od  02.12.2020. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum8 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Cena

po osobi od

OD 189EUR
REZERVIŠI
Call Now Button