IZRAEL – 14.05-21.05.2023.

СВЕТA ЗЕМЉA

Tel Aviv– Jerusalim– Vitlejem – Manastiri Judeje – reka JordanJerihon- Mrtvo more – Galileja

DAN 1. nedelja/14.05. BEOGRAD-NIŠ-TEL AVIV

Sastanak putnika na parkingu ispred marketa Dis u Nišu (uz mogučnost organizovanja transfera do Niša), polazak u u 22h do aerodroma u Sofiji (175km). Vožnja uz pauze po potrebi i graničnih formalnosti…

DAN 2. ponedeljak/15.05. -TEL AVIV – JERUSALIM- VITLEJEM

….dolazak na aerodrom tri časa pre leta. Direktan let W64427 za Tel Aviv u 5.55h. Sletanje na aerodrom u Tel Avivu u 8.25h. Nakon graničnih formalnosti, kraća vožnja autobusom do obližnjeg  Loda, jevanđeljske Lide Palestinske i obilazak manastira Sv.vmč.Georgija gde se nalazi njegov mirotočiv grob. Vožnja do Jerusalima (60km) i Maslinske Gore, obilazak mesta Vaznesenja Gospodnjeg, odakle se pruža izuzetan pogled na Jerusalim. Vožnja do Vitlejema, smeštaj, večera. Noćenje.

DAN 3. utorak/ 16.05. VITLEJEM- MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – PASTIRSKO POLJE

Doručak. Nastavak programa odlaskom u obližnji pravoslavni manastir, podignut u Pastirskom polju gde anđeli najaviše rođenje Bogomladenca Hrista. Pauza u prodavnicama suvenira gde se  ručno izrađuju proizvodi od maslinovog drveta i sedefa.  Obilazak manastira judejske pustine- Sv.Teodosija i Sv.Save Osvećenog, gde je Sveti Sava dobio i doneo patericu, kao i ikonu Bogorodice Trojeručice. Odlazak u Crkvu Hristovog rođenja, obilazak Vitlejemske pećine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. sreda/17.05. NAZARET-KANA-GALILEJSKO JEZERO-GORA BLAŽENSTAVA-KAPERNAUM

Rani doručak. Polazak autobusom u ranim jutarnjim satima i odlazak na sever u Galileju (170km). Dolazak u Nazaret, i obilazak Hrama Blagovesti. Nakon obilaska odlazak u obližnju Kanu Galilejsku, u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Sledi obilazak Galilejskog jezera,  moguća fakultativna plovidba jezerom gde se podsećamo Reči Hristovih. Obilazak nekadašnjeg grada Gospodnjeg Kapernauma i Gore Blaženstava . Ručak u restoranu (riba Sv.ap.Petra/ulazi u cenu). Napuštanje Galileje i vožnja za Vitlejemu, dolazak u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 5. četvrtak/18.05. REKA JORDAN – GORA KUŠANJA – MAN. SV.GERASIMA – MRTVO MORE – JERIHON

Doručak. Jutarnji odlazak do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju, na samom mestu Krštenja i Bogojavljenja. Kraća vožnja do Gore Kušanja gde se danas nalazi  man. Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za 15-tak minuta pešačenja, ili vožnja žičarom ili taxi kombijem uz doplatu). Sledi pauza kod ostataka najstarijeg grada na svetu, ruševina Jerihona, sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Sledi obilazak manastira Sv.proroka Jeliseja i apostola Zakheja. Odlazak na jednu od obližnjih plaža na Mrtvom Moru. Pauza za osveženje i odmor na plaži. U povratku ka hotelu usputna pauza za još jedno duhovno i telesno okrepljenje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi flore i faune. Večera. Noćenje.

 

DAN 6. petak/ 19.05. JERUSALIM- VIA DOLOROSA- HRAM VASKRSENJA- SION-SOBA TAJNE VEČERE- ZID PLAČA

Doručak. Odlazak do podnožja Maslinske Gore i obilazak Getsimanije, Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija“, mesto Judinog izdajstva, Grob Presvete Bogorodice….. Obilazak Jerusalima se nastavlja ulaskom u Ulicu Bola, od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja, pauza za individualno razgledanje, obilaske, obilazak muzeja, kupovinu suvenira…Nastavak popodnevne šetnje kroz jevrejsku četvrt Svetog grada Jerusalima, do Siona, obilazak Sobe Tajne Večere, gde je Gospod okupio učenike na Tajnoj večeri. Obilazak ostataka Solomonovog hrama i Zida Plača. Obilazak Mesta usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida. Slobodno vreme do ranih večernjih časova u Jerusalimu. Povratak u hotel u Vitlejemu, večera. Noćenje.

 

DAN 7. subota/ 20.05. JERUSALIM – MAN.ČASNOG KRSTA- TEL AVIV

Doručak. Odjava iz hotela, odlazak u Jerusalim. Prolazak novim delom Jerusalima, pored  Kneseta, i muzejske četvrti, obilazak manastira Časnog Krsta, podignutom na mestu gde je raslo Trojedino drvo od koga je napravljen Časni Krst.

Dolazak do najprometnije, Jaffa kapije, slobodno prepodne u Jerusalimu za individualna razgledanja, obilazak svetinja, muzeja, kupovinu suvenira…..U ranim popodnevnim časovima, vožnja do Tel Aviva (60km), obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva, pauza za odmor na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva. Slobodno vreme u Tel Avivu. Transfer grupe do aerodroma u večernjim časovima. Direktan let W64434 za Sofiju u 22.30h.

 

DAN 8. nedelja/ 21.05. SOFIJA-NIŠ-BEOGRAD

…sletanje na aerodrom u Sofiji u 01.30h. Transfer autobusom do Niša, dodatni transfer do Beograda. Dolazak ujutarnjim časovima, zavisno od zadržavanja na granici. Hadžijski rastanak. Kraj programa

 

Cene

* prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša, koji je važeći min 6 meseci od datuma povratka,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, zbog dozvola koje izdaju nadležne službe Izraela za grupe,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne, trenutne i važeće do popune mesta u toku promocije.

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi,

moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije. Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih

  * mesto u avionu, rapoređuje/dodeljuje aviokompanija, ukoliko putnik nije izvršio rezervaciju/doplatu posebnog mesta/spojenih mesta.

 

Aranžman obuhvata:

* povratnu aviokartu sa ručnim prtljagom (dimenzija 40x25x20cm ),

* smeštaj u hotelu sa min. 3* u Vitlejemu, na bazi polupansiona (doručak i večera), švedski sto,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* gramatu Jerusalimske patrijaršije, (potvrdu jerusalimske patrijaršije o hadžijskoj poseti Svetoj zemlji),

* ručak na Galilejskom jezeru (riba Sv.Petra),

* troškove ulaznica po programu putovanja,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase u Izraelu, po programu putovanja,

 

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za kabinksi ili predati/checkirani prtljag 20kg, doplata za kabinski do 10kg dimenzije 55x40x20 cm iznosi:120€, čekirani do 20 kg iznosi 160€

* doplate za transfer od Beograda do Niša, i povratno, oko 30€ (ukoliko ima dovoljno prijavljenih putnika, cena zavisi od broja)

* napojnice za hotelsko osoblje, vozače, vodiče (praksa/obaveza u ovom delu sveta) 20$ po osobi,

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za koronavirus, važeće na celoj teritoriji Izraela,

* fakultativna vožnja brodom na Galilejskom jezeru (20$),

* vožnja žičarom (oko 18$) ili taxijem (oko 10$) do Gore Kušanja,

* doplata za 1/1 sobu 250$, posebne usluge, posebne transfere van programskih,

* ostale usluge ovim programom ne pomenute,

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke. 

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti , gotovinski, platnim/kreditnim karticama.

 

Rezervacija: 180€ + aviokarta u momentu rezervacije,

Ostatak u jednakim ratama mart, april do najkasnije 14 dana pre puta.

Moguće je deo aranžmana (do 300€) platiti na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova/adm.zabrane, kreditnim karticama.

 

  Doplata za posebne usluge  (doplata za 1/1 sobu 250$, posebnu sobu , dodatnu uslugu u hotelu ), moguća na upit.

 

 

Napomene u vezi smeštaja:

 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema
 • Svi hoteli su pregledani od strane predstavnika agencije, i sa pomenutim hotelima agencija ima uspešnu saradnju i iskustvo,
 • Planirani hoteli za smeštaj grupe: Manoly Plaza, Grand Bethlehem u Vitlejemu
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom, doručak i večera na bazi švedskog stola,
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih    

objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).
 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljaga na letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka,

 termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska.

 • Za sve informacije date usmenim,telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u pros agencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u

saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima

plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i da sami
 • blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .
 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasošanajmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje

tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • Program rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.
 • Preporučljivo je za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10…radi plaćanja u radnjama suvenira i slično).
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • Preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.
 • Obaveza je klijenta da se prilikom rezervacije izjasni o načinu plaćanja, čija dinamika predstavlja sastvani deo ugovora.
 • U slučaju ne poštovanja ugovorene dinamike plaćanja, agencija zadržava pravo da takav slučaj tumači kao otkaz od strane putnika.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta

 

Cena

po osobi od

680eur + AVIO KARTA
REZERVIŠI
Call Now Button