KRALJEVINA JORDAN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Program putovanja

AKABA-CRVENO MORE-VADI RAM-PETRA-MADABA-REKA JORDAN-DŽERAŠ-MRTVO MORE-AMAN

DAN 1. BEOGRAD- NIŠ
Sastanak grupe na parkingu Mega Maxi u  (bivši Tempo Ada), polazak u 21.30h, vožnja autoputem uz pauze po potrebi radi kraćeg odmora ili prijema putnika. i radi ukrcavanja putnika.

DAN 2. AQABA/JORDAN
Polazak sa parkinga kod mega marketa „Dis“ u Nišu u 01.00h. Prelazak granice sa Bugarskom, dolazak na aerodrom Sofia. Let za Aqabu u 9h, sletanje u 11.55h. Po dolasku transfer do hotel, uz kraći panoramski razgled Aqabe, potom smeštaj u hotel rizort na Crvenom moru. Odmor. Večera. Noćenje.

DAN 3. AQABA – WADY RUM – PETRA
Doručak. Napuštanje hotela, kraća vožnja do  čuvene Wadi Rum pustinje, poznata kao Crvena pustinja, zbog svoje nestvarno crvene boje peska. Poseta nekom od monogobrojnih beduinskih kampova. Slobodno vreme za uživanje u čaju i čarima pustinje ili fakultativni safari putinjom: odlazak džipovima, u razgledanje i posetu neobičnih, reklo bi se vanzemaljskih predela, pustinjskih dina i stena sa imenima dobijenim po njihovom obliku. Vožnja dšipovima, uz pauze za fotografisanje i priče o Lorensu od Arabije, čije ime je proslavilo ovaj deo sveta. Ručak u pustinjskom kamp/hotelu (ulazi u cenu).  Nakon ručka, vožnja do Wady Musa, kraj lokalieteta Petre. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 4. PETRA
Doručak. Celodnevni obilazak, jedne od najspektakularnijih lokacija na svetu -drevne Petre. Obilazak sa vodičem, poćinje kroz velelepnu klisuru Sik, koju možete proći i jahanjem konja ili magaraca. Prolazak mesta gde  su se Navutejci molili u svojim hramovima, sahranjivali svoje pokojnike, trgovali sa strancima za koje su priređivali razne zabave, samo da bi mogli što više sa njima da trguju. U ovom velelepnom gradu je sačuvano mnogo monumentalnih građevina, hramova, grobnica i kuća, od kojih su neke kasnije pretvorene u crkve. Svakako najimpozantnija i najpoznatija je građevina Al Kazneh, u prevodu riznica. Spoj Istoka i Zapada se baš na ovoj građevini najbolje i vidi jer impresivna helenistička fasada sa dva reda impresivnih stubova prosto ostavlja bez teksta. Individualni povratak u hotel.  Večera. Noćenje.

DAN 5. TVRĐAVA EL KARAK – MRTVO MORE
Doručak. Napuštanje hotela, vožnja do dravnog krstaškog utvrđenja Karak. Dobro očuvana tvrđava koju krstaši grade u XII veku je i mesto legendarne bitke između Franaka i Saladinovih islamskih armija. U svetom pismu se El Karak nekoliko puta pominje kao Kir. Obilazak sa vodičem zamršenih tunela koji čine grandiozan lavirint, pauza za osveženje, potom nastavak vožnje ka Mrtvom Moru. Dolazak u kasnim popodnevnim časovima, smeštaj u hotel rizort, u blizini plaže ovog jedinstvenog mora, koje se nalazi na najnižoj tački na svetu, mestu izrazite kriptodepresije, oko -420m ispod nivoa mora. Mrtvo more predstavlja prirodno čudo, područje karakterišu visoke temperature, vazduh bogat kiseonikom i salinitet vode koji i neplivačima daje mogućnost da plivaju. Okupajte se u slanoj vodi uz obaveznu fotografiju plutanja sa novinama u ruci, prekrijte telo tamnim, mineralima bogatim blatom sa obale i ne propustite da gledate zalazak sunca. Večera. Noćenje.

DAN 6. MRTVO MORE – REKA JORDAN- MADABA – PLANINA NEBO
Doručak. Slobodan dan za odmor uz korišćenje sadržaja hotela, ili odmor na plaži Mrtvog mora.

Fakultativni izlet: kraća vožnja do Madabe, obilazak pravoslavne  crkve Sv.vmč.Georgija na čijem podu je u mozaiku prikazana najstarija očuvana mapa-mozaik Sv.Zemlje. Putovanje se nastavlja do obližnje planine Nebo, gde je Sv.prorok Mojsije ugledao Obećanu Zemlju, sa predivnim muzejskom salom, galerijom, vidikovcem, odakle se pruža izuzetan pogled na Izrael i Jordan, a vedrim danima vidljiv je i Jerihon, Jerusalim….Kraća vožnja do Vitavare na reci Jordan, odnosno  mesta gde je Sv.Jovan Preteča, Krstio Gospoda Isusa Hrista. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 7. AMAN – DŽERAŠ
Doručak. Slobodan dan za odmor uz korišćenje sadržaja hotela, ili odmor na plaži Mrtvog mora.

Fakultativni izlet: glavni i najveći grad Kraljevine Jordan, Aman, sa preko 4 miliona stanovnika, biblijski se spominje kao 

Rabbath-Ammon. Grad poput Rima, leži na 7 brda, poseta jednom od najvažnijih, na kome  leži Rimski amfiteatar,  Citadela, gde se nekada nalazio akropolj antičkog grada, a sa koje se pruža predivan pogled na čitav grad. Obilazak autobusom i pešaka, grada koga nazivaju i „Belim gradom“ zbog pravila da svaka nova građevina mora biti sagrađena od lokalnog belog kamena. Pauza za osveženje, kafu sa kardamonom, ili ručak u nekom od restorana gde se služe falafe, humus, ili tradicionalno jelo mansaf. Nastavak vožnje do lokaliteta Džeraš, ili jordanska Pompeja, kako ga nazivaju, zbog bogate arheološke građe, jer je od cara Hadrijana do sada, sačuvao mnogo toga za turiste koji dolaze iz celog sveta.

Nakon obilaska i šetnje sa vodičem, povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 8.  UMM QAYS- TABQET FAHEL (PELLA)- TALL MAR ELIAS
Doručak. Slobodan dan za odmor uz korišćenje sadržaja hotela, ili odmor na plaži mrtvog mora.

Fakultativni izlet: Vožnja ka severu dolinom reke Jordan, gde obilazimo Umm Qays, arheološki park sadobro očuvanim ostacima antičkog grada Gadare, koji se spominje u Jevanđelju, a arheološki ostaci uključuju velika pozorišta, baziliku, hram i ulicu sa kolonadama. Nastavak vožnje do Tabqet Fahel, pored koga se nalaze ostaci nekadašnje Pele, antičkog grada, koji se spominje u Starom Zavetu, vezano za Isakove sinove, Jakova i Isava. Obilazak Tall Mar Ilias, kraj ostataka nekadašnjeg sela Listbi koje je prepoznato kao Tishbi, rodno mesto Sv.proroka Ilije na planini Gilead koja se takođe pominje u Starom Zavetu i kao mesto kojeg su posetili Sv.Jovan Krstitelj, Isus sa svojom majkom i apostolima. Samo mesto je udaljeno svega desetak kilometara od lokaliteta Ajloun, poznat po impresivnim ruševinama zamka iz XII veka.

Hrišćanska zajednica je ovde najbrojnija, i zanimljivo, ima jedno garantovano mesto u parlamentu Jordana. Pauza za šetnju, ručak i degustaciju lokalnih specijaliteta. Povratak u hotel. Odmor. Večera. Noćenje.

DAN 9. NOVI SAD-BEOGRAD-NIŠ
Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma, prijava let za Budimpeštu. Direktan let u 11.55h. Sletanje u 14.35h.  

Po sletanju transfer za Srbiju uz pauze po potrebi. Dolazak u Novi Sad, Beograd, Niš, u večernjim časovima.Kraj programa.

Cene

Posebni uslovi za putovanje:

* za putovanje nije neophodna potvrda o vakcinaciji,

* prilikom ukrcavanja putnici moraju da poseduju negativan PCR test ne stariji od 72 sata,

* po sletanju u Kraljevinu Jordan, za sve putnike organizovano je dodatno PCR  testiranje,

* u slučaju nemogućnosti realizacije putovanja -zatvaranja granica, nemogućnosti ulaska u Jordan, organizator garantuje povraćaj uplaćenih sredstava putniku u rok od 21 radnih dana,

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* istaknuta promo cena aranžmana, je važeća do popune mesta ili okončanja promocije,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, pre puta, zbog pozitivnog testa na COVID 19, moguće je odlaganje termina putovanja za neki od narednih polazaka. U slučaju otkaza putnika iz drugih privatnih razloga, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a na iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

 

Cena paket aranžmana obuhvata:

* prevoz modernim turističkim autobusom/mini autobusom  na relaciji Beograd – Niš – aerodrom Sofija

* prevoz modernim turističkim autobusom/mini autobusom  na relaciji aerodrom Budimpešta- Beograd-Niš

 

* avioprevoz na relaciji Sofija – Aqaba i Aman- Budimpešta  sa ručnim prtljagom i kabinskim prtljagom do 10 kg,

* smeštaj  4 noćenja na Mrtvom moru  u hotelu sa  4* na bazi polupansiona,

* smeštaj  2 noćenja u Petri u hotelu sa  3* ili 4* na bazi polupansiona,

* smeštaj  1 noćenja u Akabi u hotelskom risortu na Crvenom moru, sa 4* ili 5* na bazi polupansiona,

* ručak u pustinji Wady Rum,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,i usluge lokalnog vodiča,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu,u Jordanu

* usluge turističke organizacije i realizacije obilazaka po programu,

* troškove vize za Jordan

 

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge, i usluge koji nisu obuhvaćeni programom putovanja,

* troškove ulaznica za lokalitete koji se obilaze- „jordan pass“ u iznosu od 99$ (obuhvata i ulaznicu za Petru),

* troškove obaveznog PCR testiranja po sletanju u Jordan, cena 28 jordanskih dinara (oko 35€),

* troškove napojnica, obaveznih u ovom delu sveta, u iznosu od 25€,

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa covid pokrićem,

* fakultativne izlete tokom boravka, jeep safari u pustinji, jahanje kamila,

* doplate za dodatni prtljag (po tarifama aviokompanije- zamena čekiranig prtljaga od 10kg za 20kg, staje oko 45€),

* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,

* ostale usluge ovim programom ne pomenute.

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti posrednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Rezervacija aranžmana 30%, ostatak do 10 dana pre puta.

Troškovi doplata za veći prtljag su promenjivi i zavise od tarifa aviokompanije.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije i pre puta uplaćuje  50% aranžmana (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju) a ostatak do 6 mesečnih rate posle puta. Deponovanje lekova, adm.zabrane ili plaćanje kreditnom karticom, rata koje dospevaju na naplatu posle puta, mora biti izvršeno najkasnije 10 dana pre polaska.

 

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova  organizacije, organizovanog prevoza, angažovanja lokalnog vodiča …..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, objektivnih okolnosti, vremenskih prilika. Ulaznice za lokalitete koji se posećuju u okviru fakultativnih izleta ne ulaze u cenu i plaćaju se na licu mesta, ili kroz paket ulaznica Jordanian pass koji staje 99$. Minimum za realizaciju je 15 prijavljenih putnika. Za manji broj, organizator može ponuditi zainteresovanim putnicima, korigovanu cenu.

Cene fakultataivnih izleta:

Amman Džeraš-45€,

Umm Qays- Tabqet Fahel, Tall Mar Elias 45€

Reka Jordan, mesto Krštenja, Madaba, planina Nebo- 40€

Jeep safari pustinjom WadyRum- 25€

(paket svih izleta uz rezervaciju pre puta staje 145€)

 

 

Informacije u vezi smeštaja:

Smeštaj je u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sa dodatnim /pomoćnim ležajem. Usluga u hotelima je na bazi švedskog stola.

Planirani hoteli za smeštaj grupe su Tala Bay Hotel u Aqabi, Petra Palace u Petri, Ramada na Mrtvom Moru.

U sluačju prebukiranosti ili zauzetosti pomenutih hotela, organizator je u obavezi da goste smesti u sličan hotel po lokaciji i kvalitetu.

 

OPŠTE NAPOMENE:

*Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine  

   trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

* Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja 

   istaknut u prostorijama agencije.Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih  

   objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta i slično)

* Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom

   putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

* Obavezno proverite važnost pasoša- neophodno je da važi najmanje 6 meseci od datuma planiranog povratka,

* Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak,

* Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulazak na teritoriju 

  EU u tranzitu odnosno ulaz u Jordan i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

* Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih

   putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.

* preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA: U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje,  paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 300 eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A-10 u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Bankarskoj garanciji  700761-020681/VV od  03.12.2020. zaključenog sa ugovaračem bankarske garancije Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Bankarska garancija  700761-020681/VV od  03.12.2020..  ProCredit banke a.d. Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, neopozivo, na prvi poziv i bez prigovora,  odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686,  pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.) 

 

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.494. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.

Cena

po osobi od

790 evra
REZERVIŠI
Call Now Button