Kušadasi

Kušadasi sa usputnim relax noćenjima u Čanakkaleu

Prepustite se čarima istočnog Egeja. Kušadasi je sa nama bliži i dostupniji. Brinući o Vašoj udobnosti puta, kao i čineći program putovanja zanimljivijim, predlažemo našu ponudu letovanja u  Kušadasiju sa dodatno dva usputna noćenja u mestu Čanakale, na Dardanelima. Uz redovnih 10 dan/9 noćenja u Kušadasiju dodajemo još dvausputna noćenja u mestu Čanakale. Pored toga što ćete imati vremena za predah, šoping, imaćete i mogućnost da upoznate bolje ovu regiju i obiđete drvnu Troju

Kušadasi je najpopularnije letovalište na turskoj obali Egejskog mora. Nekada skromno ribarsko mestašce, danas ogroman grad sa oko 106.000 stanovnika. Grad koji će vas očarati kombinacijom evropskog mediteranskog stila i klasičnog orijenta na koji će vas podsetiti egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. Krasi ga nekoliko prelepih peščanih plaža, Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz celoga sveta. Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke… Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gde se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep!
U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Hijerapolis (Pamukkale), Didima i Milet, koje možete obići fakultativno. Popularnim linijskim taksijem -mini busevi (tur. dolmuši) čine da ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba.

CENOVNIK LETO 2023 U PRIPREMI

OPISI SMEŠTAJA:

OZKA 3* – Hotel Ozka se nalazi u centru Kušadasija.U svom sastavu sadrži  dvokrevetne i trokrevetne sobe. Sobe su opremljene sa: TWC, terasa, telefon, TV, WiFi, fen, klima. Sadržaj hotela: otvoreni bazen sa delom za decu, restoran, bar, recepcija.

MELIKE 2+* -Hotel se nalazi na samo 100m udaljenosti od najpoznatije plaže, Ladies beach, a od centra grada oko 2 km. Hotel je renoviran pre par  godina. Svaka soba poseduje terasu, telefon, klimu (uključena u cenu), kupatilo. Od dodatnih sadržaja hotel ima restoran, bar, otvoreni bazen sa ležaljkama.  Za zabavu, hotel nudi igraonicu sa stonim tenisom, a besplatan bežični internet možete koristiti u zajedničkim prostorijama i sobama. Klimatizovane sobe hotela Melike imaju satelitsku televiziju i mini-bar. Sve imaju sopstveno kupatilo, tuš i fen za kosu. Doručak na bazi švedskog stola i večera se služe na krovnoj terasi restorana. Možete se opustiti na terasi uz piće iz bara kraj bazena, dok u živoj muzici i narodnim igrama možete uživati uveče u baru u lobiju. Neki od personala u hotelu govore i srpski jezik.

HOTEL ROXX ROYAL 3* – (ex Santur) , sa novim menadžmentom osim promene imena  donosi i promene u samom hotelu i poboljšanje usluga. Hotel se nalazi u centru grada, nadomak stanice minibuseva (dolmuša) koji voze na okolne plaže Kušadasija. Od gradske plaže hotel je udaljen oko 400m. Hotel je poslednji put renoviran 2020. godine. Sobe su klimatizovane i poseduju Wi Fi signal, telefon, flat televizor i terasu i naša je preporuka za letovanje u Turskoj. Trokrevetne sobe nemaju terasu. Hotel Roxx Royal sadrži prostrani recepcijski hol, TV-salon, zatvoreni i otvoreni restoran, bar, otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima – idealno za letovanje u Kušadasiju. Usluga u hotelu  je na bazi polupansiona – doručak i večera po principu samoposluživanja (švedski sto).

HOTEL DABAKLAR 4* nalazi se u gradu i na oko 850m od gradske plaže. Gradska plaža je peščana, suncobrani i ležaljke na plaži dostupni uz doplatu. Pozicija hotela je jako blizu stanice „dolmuša“-linijskog taxija kojim vrlo povoljno stižete do raznih plaža Kušadasija. Sadržaj: recepcija, otvoreni i zatvoreni deo restorana, 4 bara, otvoreni bazen, sauna, tursko kupatilo, masaža, fitnes, bilijar, lift, wi-fi. Suncobrani, ležaljke i prostirke uz bazen – besplatna upotreba za goste hotela. Sobe su komforne i ukusno opremljene, standardne dvokrevetne i trokrevetne. Sobe poseduju kupatilo (Tuš WC i fen za sušenje kose), klima uređaj, SAT TV, sef, mini bar, balkon, wi -fi.  

HOTEL AYMA 4* –Hotel se nalazi na stotinu metara od Ladies Beach-a i tri kilometra od centra Kusadasija. Sadržaj: otvoreni bazen sa odeljkom za decu, restoran, dva bara, lobi, tursko kupatilo i sauna, sefovi su na recepciji (uz doplatu), fitness centar, teniski teren, bilijar. Sve sobe su opremljene klima uređajem (uračunatim u cenu), fenom, TV-om, telefonom, kupatilom, balkonom.

HOTEL FLORA SUITE 3* – Hotel je udaljen oko 850 metara od prelepe Long Beach plaže do koje ovaj hotel ima besplatan shuttle- transfer od/do hotela, tokom dana. Hotel raspolaže bazenom sa odvojenim delom za decu, bar, restoran, parking, lift, teren za košarku, odbojku, tenis, mini golf, igralište za decu, bilijar, Wi Fi internet. Sve sobe poseduju kupatilo, klimu, TV, fen, a većina soba i balkon (soba sa balkonom na upit). Usluga u ovom hotelu je All inclusive – sve uključeno (doručak, ručak, večera – buffet servis – samposluživanje, lokalna pića).

HOTEL SOZER 3* – Hotel Sozer je smešten preko puta gradske peščane plaže u Kušadasiju i ima panoramski pogled na more. U ponudi je otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima, prostrane sobe s besplatnim bežičnim internetom, klima uređajem, TV-om sa satelitskom televizijom. Sobe su jednostavno opremljene. Neke od soba poseduju balkon sa pogledom na more (na upit/uz doplatu). U hotelu se služi doručak na bazi švedskog stola i večera. Hotel poseduje bar u vrtu i turski restoran s terasom na otvorenom. U blizini hotela nalazi se nekoliko taverni koje služe sveže plodove mora, a centar grada je na svega 400m od hotela.

HOTEL ASENA 3* – Hotel Asena nalazi se u centralnom delu  i na samoj Lady“s beach plaži. Od centra grada udaljen je oko 3 km, do koga saobraća povoljan linijski taxi- „dolmush“. Gostima ovog hotela na raspolaganju su recepcija, lobi bar, zatvoreni restoran, bazen koji se nalazi na krovu hotela, bar u sklopu bazena… Gosti hotela imaju priliku da uživaju u pogledu na Egejsko more iz restorana i bašte hotela. Hotel raspolaže svojim plažnim delom,  korišćenje ležaljki i suncobrana  se na njoj dodatno naplaćuje. Sobe korektno uređene, odgovaraju kategorizaciji 3*. Promo sobe- sobe na nižim spratovima, uglavnom bez pogleda na more, i poneke nešto manje površine od standardnih.

HOTEL ARORA 4* – Hotel Arora  od centra grada Kušadasija je udaljena oko 6 km. Gostima hotela na raspolaganju su dva restorana, od kojih je jedan na otvorenom. Bazen na otvorenom poseduje i deo namenjen deci, a hotel ima i zatvoreni bazen. Hotel izlazi na privatnu peščano-šljunkovitu plažu, Long beach, na kojoj je korišćenje ležaljki i suncobrana besplatno za goste hotela. Hotelska usluga je All Inclusive – doručak, ručak i večera po principu samoposluživanja, izbor više jela (švedski sto), domaća alkoholna i bezalkoholna pića. (prema hotelskim pravilima).

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1. BEOGRAD –NIŠ- ČANAKKALE (950km)     

Polazak iz Beograda u 13h. Polazak iz Niša u 16:30h. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora, osveženja i  graničnih formalnosti.

DAN 2. ČANAKKALE – TROJA

Dolazak u Čanakkale u prepodnevnimčasovima. Smeštaj u hotel i kraći odmor. Oko 15h je organizovan fakultativni izlet  do obližnje drevne Troje. Povratak u hotel, noćenje.

DAN 3. ČANAKKALE – KUŠADASI (420KM)

Doručak, odjava iz hotela i  nastavak puta za Kušadasi. Dolazak u Kušadasi u ranim  popodnevnim časovima (oko 13h).
Smeštaj u hotel na bazi izabrane usluge.

DAN 4. – DAN 11. KUŠADASI

Boravak u hotelu uz mogućnost organizovanja mnogih izleta (Efes, Pamukale, Krstarenje, ostrvo Samos, Izmir, tursko veče…)

DAN 12. KUŠADASI – ČANAKKALE

Doručak. Odjava iz hotela, slobodno vreme do polaska. Polazak iz Kušadasija u 14h. Dolazak u Čanakkale u ranim večernjim časwovima .Smeštae u hotel. Noćenje.

DAN 13. ČANAKKALE – SRBIJA

Doručak. Nakon doručka polazak za Srbiju. Dolazak u Niš do 20h, u Beograd je predviđen do ponoći.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom (45-83 mesta)  ili luksuznim minibusom (16-21 mesto),
 • 2 noćenjasadoručkom u Čanakkaleu
 • 9 noćenja u Kušadasiju / nabaziuslugeiztabele
 • program prema opisu
 • turistički vodič tokom putovanja
 • troškoviorganizacijeputa

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • izlet za Troju – 20€ (prevoz, ulaznica, lokalnivodič)
 • fakultativne izlete u Kušadasiju
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • individualni i ekstra hotelski troškovi.

 

 

Način plaćanja: sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti posrednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana. Plaćanje je moguće izvršiti gotovinski, platnim i kreditnim karticama banke, adm.zabranom na platu, čekovima građana, ili uplatom na račun agencije.

Rezervacija:

uplata 30% od celokupnog iznosa aranzmana, ostatak u jednakim ratama do 14 dana pre polaska, ili uplatom u celosti prilikom rezervacije aranžmana.

Plaćanje na rate:

uplata 30% od celokupnog iznosa aranzmana,

ostatak od 30% u jednakom ratama do 14 dana pre polaska,

ostatak od 40% nakon puta, u jednakim mesečnim ratama do najkasnije 20.12.2022. godine.

NAPOMENA: za način plaćanja, neophodno je da se klijent izjasni prilikom rezervacije, i način plaćanja se definiše Ugovorom o putovanju. Za način plaćanja (odloženo u ratama, delom pre delom posle puta), rok za dostavu čekova građana ili adm. zabrane na platu je 7 dana nakon rezervacije. Ukoliko klijent nije deponovao garanciju plaćanja u datom roku, agencija organizator će smatrati da je izabran način plaćanja DO POLASKA i preostale uplate prihvatati sa rokom isplate do 14 dana pre polaska. Administrativne zabrane važe za radnike preduzeća/ustanova sa kojima organizator ima ugovor o saradnji i važe na originalnom obrascu organizatora. Čekovi se datiraju na 10. ili 20.u mesecu, i SVI čekovi moraju na poleđini imati generalije izdavaoca čekova ( b.r.l.k., adresa,tel.)

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
· U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10h. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Detaljniji opis smeštaja dostupan je u agenciji ili na web stranici hotela.
·Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj). Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Polupansion: način usluživanja švedski sto –zastupljena je domaća i internacionalna kuhinja.
 • Turska kuhunja, se delimično razlikuje od srpske; dominiraju jela bogata povrćem, salate i slično.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti dodatni/pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, moze biti sofa na razvlačenje, ili kao klasičan krevet.
  · Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog
  objekta. Svi hoteli raspolažu besplatnim wifi internetom u celom hotelu, ali organizator ne može da garantuje brzinu interneta u hotelu.

OPIS PREVOZA I NAPOMENE U VEZI PREVOZA:

Prevoz se obavlja modernim turističkim autobusima, TV, DVD, klima ili mini autobusima sa 9 -23 mesta zavisno od prijavljenih putnika. Agencija organizator može da transfer do letovališta i/ili transfer do mesta polaska organizuje autobusom i drugim prevoznim sredstvom na delovima puta(putnički kombi do 8 mesta, automobile 4-5 mesta).Takodje su moguca presedanja ili

Obaveštenje o polasku biće istaknuto na sajtu organizatora najkasnije dan pre polaska, a putnici su dužni da se informišu i provere mesto polaska blaovremeno na sajtu organizatora ili na dežurni telefon agencije .

Sastanak grupe je 30 minuta pre polaska iz tabele. U toku puta je sa putnicima tehnički vodič ( pratioc grupe) koji je zadužen za prelaske granica, smeštaj gostiju i sl. Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom uplata aranžmana i eventualno specifičnošću kategorije putnika (putnici sa ograničenom mogučnošću kretanja, odršenim inavliditetom i sl.).

Rezervacija posebnog mesta u autobusu ( napred, pozadi i sl.) se vrši prilikom prijave uz doplatu od  25 evra po osobi.  Doplata za posebna mesta mora se unapred proveriti i blagovremeno rezervisati, ugovoriti i platiti u agenciji. Agencija ne garantuje raspoloživost zahtevanih mesta ukoliko nisu ugovorena. Doplata još jednog mesta staje po cenovniku iz tabele. Klijent je u obavezi da prihvati mesto po rasporedu sedenja koji je napravila agencija, osim ako nije prilikom rezervacije izvršio doplatu za određeno mesto u autobusu.

U slučaju da dva ili više putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti jedni do drugih, jer se prevoz često obavlja sa 2 i/ili više prevoznih sredstava.

Promene mesta ulaska putnika a od strane putnika, mogućesu najkasnije 14 dana pre datuma polaska i ne mogu biti razlog odustanka putnika od aranžmana.

Tokom vožnje autobusom pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava, kao i uznemiravanje stalih putnika i personala agenciju u realizaciji putovanja  je najstrože zabranjeno. Autobusi su klimatizovani, radi održavanja prijatne temeperature tokom vožnje, ali treba imati u vidu da kod izuzetno visokih letnjih temperatura, rashlađivanje može biti subjektivno nedovoljno za pojedine putnike.

Organizator putovanja ne može da predvidi brzinu prolaska autobusa preko administrativnog prelaza i granice, niti da utiče na granične i carinske službe u njihovom radu, brzini i efikasnosti prelaska granice.

Predviđene su pauze na svakih 3- 4 sata, na mestima pogodnim za to: benzinske stanice, autobuska stajališta.

Spajanje smena:ukoliko klijent koristi 2 ili više smena sa prevozom, odbitak je 30€ po osobi, ukupno, bez obzira na uzrast (odbitak se računa i deci)
Po dolasku na odredište, autobus će se parkirati na stajalištu koje je najbliže smeštajnom objektu, kako bi putnici lakše mogli da prenesu svoj prtljag.

Planirano vreme dolaska je u podnevnim časovima, između 12-14h, i zavisi od gužve na granici i saobraćajnih uslova.

DOKUMENTA ZA PUTOVANJE:

Za ulazak na teritoriju Bugarske i Turske neophodan je pasoš čiji istek nije u narednih 6 meseci po planiranom povratku.

PROTOKOL PUTOVANJA ZA GRAĐANE SRBIJE, TOKOM PANDEMIJE COVID19:

Državljani Republike Srbije koji putuju u Republiku Bugarsku i Tursku, na svim graničnim prelazima, moraju posedovati jedan od sledećih dokumenata:

 • Potvrda o vakcinaciji (potrebno da je od datuma potpune vakcinacije proteklo najmanje dve nedelje) ili
 • Negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati) ili
 • Potvrda o preležanoj bolesti COVID-19 (validna do 6 meseci nakon izlečenja) ;

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 30.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenihsredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženihsrazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ilineurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizatorputovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programomputovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o garanciji putovanjazaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA” , Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 700761-020681/vv. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”,011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnažne i i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje suputnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju.Program rađen na bazi minimum45 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnogbroja prijavljenihputnikaotkažeputovanjenajkasanije5danapreputa

Cena

po osobi od

REZERVIŠI
Call Now Button