REZERVACIJE

Lisabon

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Program putovanja

DAN 1. utorak, 01.10., AERODROM & LET ZA LISABON
Okupljanje putnika i upoznavanje sa vodičem na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let za Lisabon u u 17.35h. Sletanje u Lisabon u 20.30h. Transfer metroom do hotela. Smeštaj u hotel. Kraći predah, potom večernja šetnja sa vodičem za prvo upoznavanje grada…individualni povratak u hotel. Noćenje.
DAN 2. sreda, 02.10/ LISABON
Doručak. Neko dobro upoznat sa ovim gradom je jednom napisao:” Uvek je teško odlučiti se koji grad posetiti za vreme odmora, naročito ako putujete sa voljenom osobom i volite različite stvari. Zato je tu Lisabon.!”. Ovo je grad gde ljudi pričaju glasno, smeju se iskreno, a pevaju tužno. Živi u vrtlogu boja od bele i zlatnožute, strasne crvene i tople narandžaste sa detaljima u najveselijoj tirkiznoj i modroplavoj boji. Razgledanje grada sa vodičem: Trg markiza Pombala, Bulevar slobode, Trg obnovitelja, Rosio, Bajša, četvrt Baira Alto čuvena po baovima sa fado muzikom, Toranj Belem svakako simbol grada, manastir Sv. Žeronimo gde je sahranjen Vasko de Gama, dvorac Sv. Đorđe, Spomenik otkrićima, Montanto, Most “25.april” najveći viseći most Evrope….. Slobodno popodne u Lisabonu. Individualni povratak u hotel. Noćenje
DAN 3. četvrtak, 03.10/ LISABON – SINTRA– KABO DE ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Sintru, koja se nalazi na sat vremena vožnje. “Oh, Bože! To je božanski prizor. Šta li su Nebesa učinila za ovu divnu zemlju!” stihovi su to Lorda Byrona, jednog od najpoznatijih britanskih književnika kada je posetio ovo čudesno mesto. Nestvarno lep i bajkovit grad sa veličanstvenim dvorcima, danas pod zaštitom UNESKO-a. Nacionalna palata u centru grada najbolje je očuvani srednjovekovni kraljevski dvor u Portugaliji, omiljen među vladarima. Minimalistički gotički eksterijer palate krije prelepo ukrašene sobe, sa neizostavnim azulejama, specifičnim zidnim pločicama. Nastavak puta do obala Atlantskog okena i mesta Cabo de Roca (“Rt stene”) -najzapadnije tačke kontinentalne Evrope sa čuvenim kompleksom svetionika. Portugalski pesnik Luis de Kamois opisao je Kabo da Roku kao „mesto gde se kopno završava, a more počinje“. Pauza za osveženje tokom koje možete kupiti sertifikat- suvenir, koji će potvrditi da ste bili na najzapadnijoj tački Evrope. Nastavak puta ka jugu do mesta Kaškaiš – moderno i luksuzno odmaralište, stecište evropske elite, mesto sa prelepim plažama i istorijom punom evropskih kraljeva, prinčeva koji su ovde nalazili mir i utočište. Kraća vožnja za mondenski Estoril – koji leži u zalivu Kaškaiš. Vreme za osveženje i opuštanje u mestu koje je čuveno i po legendi da je poznati pisac Jan Fleming baš u kazinu u Eštorilu upoznao špijuna Duška Popova koji ga je inspirisao da stvori lik Džejmsa Bonda.  Povratak u hotel. Noćenje
DAN 4. petak, 06.04. LISABON – EVORA
Doručak. Slobodno vreme u Lisabonu ili fakultativni izlet za Evoru, Evora, koja zbog burne prošlosti je postala grad-muzej. Živopisno mesto se posebno izdvaja po specifičnoj arhitekturi, uskim ulicama i monumentalnim zidinama. Prelepi krajolici, brda na kojima je najviše vinograda, sunce i vazduh koji opija. Portugalska regija Alentejo. U njenom središtu, u njenom srcu je Evora, varoš koju su osvajali i Rimljani i Mauri, ali koji je kao osvajači nisu rušili, već su u njoj ostavljali bogatstvo. Razgled sa vodičem, glavni trg Praka do Giraldo, renesansna crkva iz 16. veka, crkva svetog Franje je i Kapela od kostiju,rimski hram, gotska katedrala, park Jurdim publiko, ostaci palate Dom Manuela gde je legenda kaže, slavni Vasko da Gama od Dom Manuela dobio novac za svoje čuveno putovanje na kojem je otkrio morski put za Indiju. Povratak u Lisabon. Mogućnost organizovane fakultativne večere u nekom od fado restorana u starom delu Lisabona Noćenje.
DAN 5. subota, 07.04. LISABON
Doručak. Napuštanje hotela i slobodan dan do polaska, predviđen za individualno razgledanje i obilaske muzeja, lokaliteta, šoping….Večernji transfer do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd u 21.10h.Sletanje 01.55h. Kraj programa.

Cene

Aranžman obuhvata:
* Avioprevoz (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno)
* 1 komad velikog kabinskog prtljaga, uključen u cenu (dimenzija 55cmX45cmX25cm ), težine do 10kg,
* smeštaj u hotelima sa 3*** ili 4**** u Lisabonu (4 noći), na bazi noćenja,
* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja na srpskom jeziku,
* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa iz agencije,
* prevoz autobusom ili metroom do hotela i u povratku do aerodroma,
* organizovanje programskih izleta tokom boravka kao i fakultativnih aktivnosti,

Aranžman ne obuhvata:
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* doplate za veći bagažni prtljag (23kg) ili dodatni komad prtljaga,
* doplate za doručak u hotelu, 10€ po danu po osobi,
* troškove gradskog prevoza tokom boravka (metro,tramvaj)
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* fakultativne izlete navedene u programu.

Cene fakultativnih izleta

* Sintra, Kabo de Roka, Kaskais, Estoril – 60€, Evora – 40€,
U cenu je uračunat prevoz modernim tur.autobusom, vodič na srpskom jeziku i panoramsko razgledanje (bez uključenih ulaznica osima za Palatu Pena, i palatu ).

Način plaćanja

Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.
Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.
Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).
Deviznio deo aranžmana, plaća se na 8 jednakih mesečnih rata (decembar- jun 2018), deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta je 10%, na ime manipulativnih troškova.

Opis smeštaja

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
*Ime hotela biće poznati najkasnije 7 dana pre polaska.
*Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru ili periferiji Lisabona. Svi hoteli su dobro povezan javnim gradskim prevozom sa centrom grada. Smeštaj je u 1/2 ili1/2+1 sobama, TWC, sa SAT TV,
*Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
*Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
*Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

Opšte napomene

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
· Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremenskih uslova, doba dana itd…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
· Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
· Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
· Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
· Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u EU, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
· Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Španije odnosno EU, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
· Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Portugalu.
· Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
· Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
· preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.
Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da     pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 10.000 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A-40 u visini od 400.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2020 od 01.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300068725 od
01.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje „ DDOR NOVI SAD”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 danaod dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

 

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca kat. OTP br.331 kat. A40 od 07.02.2010.. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.  Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče

Cena

po osobi od

279
Call Now Button