KRALJEVINA JORDAN SRETENJE

Program putovanja

AMAN- PETRA – KARAK – MADABA- REKA JORDAN- PUSTINJA WADI RAM- MRTVO MORE

DAN 1. nedelja 12.02./AQABA-PETRA

Transfer grupe iz Beograda u jutarnjim časovima. Sastanak grupe na parkingu kod Građevinskog fakulteta u Nišu  u 10.30h Vožnja za Sofiju uz usputne pauze radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak na aerodrom u Sofiji, prijava i direktan let FR8191 za Aqabu u 18.10h. Sletanje u 22.05h po lokalnom vremenu. Po sletanju, transfer grupe do Wady Musa. Smeštaj u hotel nadomak Petre. Večera (ili paket večera zavisno od vremena dolaska u hotel). Noćenje.

DAN 2. ponedeljak 13.02./ PETRA

Doručak. Celodnevni fakultativni obilazak, jedne od najspektakularnijih lokacija na svetu –drevne Petre. Obilazak sa vodičem, poćinje kroz velelepnu klisuru Sik, koju možete proći i jahanjem konja ili magaraca. Prolazak mesta gde  su se Navutejci molili u svojim hramovima, sahranjivali svoje pokojnike, trgovali sa strancima za koje su priređivali razne zabave, samo da bi mogli što više sa njima da trguju. U ovom velelepnom gradu je sačuvano mnogo monumentalnih građevina, hramova, grobnica i kuća, od kojih su neke kasnije pretvorene u crkve. Svakako najimpozantnija i najpoznatija je građevina Al Kazneh, u prevodu riznica. Spoj Istoka i Zapada se baš na ovoj građevini najbolje i vidi jer impresivna helenistička fasada sa dva reda impresivnih stubova prosto ostavlja bez teksta. Individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. utorak 14.02./ TVRĐAVA EL KARAK- MRTVO MORE

Doručak. Napuštanje hotela, vožnja do dravnog krstaškog utvrđenja Karak. Dobro očuvana tvrđava koju krstaši grade u XII veku je i mesto legendarne bitke između Franaka i Saladinovih islamskih armija. U svetom pismu se El Karak nekoliko puta pominje kao Kir. Obilazak sa vodičem zamršenih tunela koji čine grandiozan lavirint, pauza za osveženje, potom nastavak vožnje do Mrtvog mora. Vožnja uz pauze po potrebi radi osveženja i odmora. Smeštaj u hotel rizort, koji se nalazi na najnižoj tački na svetu, mestu izrazite kriptodepresije, oko -420m ispod nivoa mora. Mrtvo more predstavlja prirodno čudo, područje karakterišu visoke temperature, vazduh bogat kiseonikom i salinitet vode koji i neplivačima daje mogućnost da plivaju. Okupajte se u slanoj vodi uz obaveznu fotografiju plutanja sa novinama u ruci, prekrijte telo tamnim, mineralima bogatim blatom sa obale i ne propustite da gledate zalazak sunca. Večera. Noćenje.

DAN 4. sreda 15.02./ AMAN- DŽERAŠ

Doručak. Fakultativni razgled glavnog i najvećeg grada Kraljevine Jordan, Aman, sa preko 4 miliona stanovnika, biblijski se spominje kao Rabbath-Ammon. Grad poput Rima, leži na 7 brda, poseta jednom od najvažnijih, na kome se nalazi rimski amfiteatar,  Citadela, gde se nekada nalazio akropolj antičkog grada, a sa koje se pruža predivan pogled na čitav grad. Obilazak autobusom i pešaka, grada koga nazivaju i „Belim gradom“ zbog pravila da svaka nova građevina mora biti sagrađena od lokalnog belog kamena. Pauza za osveženje, kafu sa kardamonom, ili ručak u nekom od restorana gde se služe falafe, humus, ili tradicionalno jelo mansaf. Nastavak  vožnje do lokaliteta Džeraš, ili jordanska Pompeja, kako ga nazivaju, zbog bogate arheološke građe, jer je od cara Hadrijana do sada, sačuvao mnogo toga za turiste koji dolaze iz celog sveta. Nakon obilaska i šetnje sa vodičem, povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5. četvrtak 16.02./ MRTVO MORE- REKA JORDAN- MADABA- PLANINA NEBO

Doručak. Slobodan dan za odmor uz korišćenje sadržaja hotela, ili odmor na plaži Mrtvog mora.

Fakultativni izlet: kraća vožnja do Madabe, obilazak pravoslavne  crkve Sv.vmč.Georgija na čijem podu je u mozaiku prikazana najstarija očuvana mapa-mozaik Sv.Zemlje. Putovanje se nastavlja do obližnje planine Nebo, gde je Sv.prorok Mojsije ugledao Obećanu Zemlju, sa predivnim muzejskom salom, galerijom, vidikovcem, odakle se pruža izuzetan pogled na Izrael i Jordan, a vedrim danima vidljiv je i Jerihon, Jerusalim….Kraća vožnja do Vitavare na reci Jordan, odnosno  mesta gde je Sv.Jovan Preteča, Krstio Gospoda Isusa Hrista. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. petak 17.02./ MRTVO MORE – AQABA

Doručak. Slobodno prepodne, odjava iz hotela, polazak za Aqabu. Vožnja ka krajnjem jugu zemlje, uz pauze za osveženje, obrok, odmor… Dolazak u Aqabu u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u Aqabi. Večera. Noćenje.

DAN 7. subota 18.02./ AQABA-WADY RUM PUSTINJA

Doručak. Slobodno vreme u Aqabi ili fakultativni izlet za Wady Rum pustinju.  Na 70km od Aqabe, nalazi se  čuvena Crvena pustinja – Wadi Rum. Poseta nekom od monogobrojnih beduinskih kampova. Slobodno vreme za uživanje u čaju i čarima pustinje i  safari putinjom: odlazak džipovima, u razgledanje i posetu neobičnih, reklo bi se vanzemaljskih predela, pustinjskih dina i stena sa imenima dobijenim po njihovom obliku. Vožnja džipovima, uz pauze za fotografisanje i priče o Lorensu od Arabije, čije ime je proslavilo ovaj deo sveta. Ručak u pustinjskom kamp/hotelu (ulazi u cenu).Povratak u Aqabu, u hotel u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 8. nedelja 19.02./ AQABA-SOFIJA-NIŠ-BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela i slobodan dan za uživanje u čarima Crvenog mora. Transfer do aerodroma u 18h. Prijava za let,

Direktan let u 22.40h za Sofiju. Sletanje u 00.50h na aerodrom Sofija. Transfer autobusom do Niša, dolazak tokom noći na mesto polaska, transfer do Beograda, očekivan dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Cene

Cena paket aranžmana obuhvata:

* transfer autobusom/miniautobusom do Sofije,

* avioprevoz na relaciji Sofija- Aqaba – Sofija, sa jednim komadom ručnog prtljaga (40x25x20cm)

* smeštaj  3 noćenja na Mrtvom moru  u hotelu sa  min 3/4* na bazi polupansiona,

* smeštaj  2 noćenja u Petri u hotelu sa  3* ili 4* na bazi polupansiona,

* smeštaj  2 noćenja u Aqabi u hotelu sa min 3/4*  na bazi polupansiona,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,i usluge lokalnog vodiča,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turističke klase, po programu, u Jordanu

* usluge turističke organizacije i realizacije obilazaka po programu,

* troškove vize za Jordan

 

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge, i usluge koji nisu obuhvaćeni programom putovanja,

* obavezan troškove napojnica, obaveznih u ovom delu sveta, u iznosu od 50$, plaćanje inopertneru,

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa Covid pokrićem, 1.500dinara,

* fakultativne izlete tokom boravka,

* doplate za dodatni prtljag (po tarifama aviokompanije- zamena čekiranog prtljaga od 10kg za 20kg, staje oko 50€-cena promenjiva),

* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,

* ostale usluge ovim programom ne pomenute.

 

Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša ili lične karte, document važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

 

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.                                                                                                                                       

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.                                                                    *Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša odnosno lične karte sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

Sva plaćanja iznosa aranžmana se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana. Plaćanje fakultataivnih izleta se vrši inopertneru na destinaciji.

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti posrednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

 

Rezervacija-  290€

Do 30. dana pre  puta- 300€

Do 14. dana pre  puta- 300€

Aranžman se delimično može platiti na i rate tako što se do roka isplate druge rate  (30 dana pre puta najkasnije) deponiju čekovi, adm.zabrana ili vrši plaćanje preostalog iznosa kreditnom karticom na jednake rate do 10.maja 2023 .

(maksimalan iznos za otplatu na rate je 300€)

 

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova  organizacije, organizovanog prevoza, angažovanja lokalnog vodiča …..Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, objektivnih okolnosti, vremenskih prilika. Minimum za realizaciju je 20 prijavljenih putnika. Za manji broj, organizator može ponuditi zainteresovanim putnicima, korigovanu cenu.

 

Cene fakultataivnih izleta:

Aman & Džeraš-60$,

Reka Jordan, mesto Krštenja, Madaba, planina Nebo- 55$,

Petra, 100$

Wady Rum, 85$ sa ručkom u pustinjskom kampu

 

Informacije u vezi smeštaja:

Smeštaj je u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sa dodatnim /pomoćnim ležajem. Usluga u hotelima je na bazi švedskog stola.

Planirani hoteli za smeštaj grupe su Petra Palace u Petri, Ramada na Mrtvom Moru, Grand Tala Bay Resort Aqaba.

U slučaju prebukiranosti ili zauzetosti pomenutih hotela, zadržava pravo da goste smesti u sličan hotel po lokaciji i kvalitetu.

 

OPŠTE NAPOMENE:

*Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine  

   trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

* Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja 

   istaknut u prostorijama agencije.Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih  

   objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta i slično)

* Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom

   putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,

* doplate za prtljag u promenjive, i zavise od tarifa aviokompanija, važeća cena je u momentu objave programa

* Obavezno proverite važnost pasoša- neophodno je da važi najmanje 6 meseci od datuma planiranog povratka,

* Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak,

* Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulazak na teritoriju 

   EU u tranzitu odnosno ulaz u Jordan i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

* Program rađen na bazi minimum 25 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih

   putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.

* preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta

 

 

 

Cena

po osobi od

OD 890EUR
REZERVIŠI
Call Now Button