INDIJA – HOLY FESTIVAL 17.03-27.03.2024.

Obilasci Delhi- Agra – Rantabor- Džajpur i izleti za Varanasi & Puškar
Avionom iz Beograda, 17.03-27.03.2024.

Program putovanja

Dan 1. 17.03/ Beograd – Istanbul – Delhi
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu 2h pre početka leta. Let iz Beograda za Nju Delhi sa presedanjem. Obrok na letu.

 

Dan 2. 18.03/ Delhi
Sletanje na aerodrom Indira Gandi u 5.15h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj, odmor. Nakon predaha od puta i doručka, u poslepodnevnim časovima sledi panoramsko razgledanje grada za prvo upoznavanje. Krećemo obilazak vožnjom pored Raštrapati Bavan ( Rashta pati Bhawan) koja je ujedno i zvanična rezidencija predsednika Indije, zgrade Parlamenta, zatim prolazimo indijsku kapiju (Indian Gate) koja danas od velikog memorialnog značaja u znak sećanja na 70.000 indijskih vojnika koji su se borili u svetskom ratu. Na kraju ovog izleta obilazimo Kutub Minar kule (kula pobede), ovaj poznati minaret čini deo kompleksa Kutub na mestu najstarijeg utvrđenog grada Delhija. Crveni mermer i zanimljiva arhitektura daje upečatljiv izgled ove utvrđevine pa je za ljubitelje fotografije ovo idealna prilika za nastanak pravih umetničkih dela. Pod zaštitom je Unesco-a. Nakon obilaska povratak u hotel. Večera, slobodno vreme, noćenje.

Dan 3. 19.03/ Delhi- Varanasi

Doručak. Slobodno vreme za razgledanje i individualni obilazak prestonice Indije, ili fakultataivni dvodnevni izlet za Varanasi. Nakon doručka transfer do aerodroma u Delhiju gde se ukrcavamo na let za Varanasi drevni grad na obali reke Gang, svetilište hinduizma. Sletanje na Varansi aerodrom, transfer do hotela i odmor.  Kraća vožnja do Sarnata, 10 km od Varanasija, koji je poznat po obnovljenom budističkom hramu. Naziv je dobio po Saranganati, u prevodu znači Bog Jelena. Nastavak obilaska odlaskom do Vishwanath hrama, poznat i kao Birla Mandir hram, ili Zlatni Hram. Smešten u hinduističkom univerzitetu a posvećen bogu Šivi, čija je izgradnja trajala čitavih 35 godina. Nastavak obilaska Tulsi Manas hrama, mesto gde je legendardni indijski pesnik napisao indijski ep “Ramcharitramanas”. U blizini se nalazi i Hram Durga- hram majmuna, posvećen boginji Durga- sinonimu božanske ženske energije.

Večernji odlazak na Aarti ceremoniju na reci Gang. Nezaboravno iskustvo gde se možete opustiti i uživati u ceremoniji tradicionalnih plesova, vatri, običajima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

 

Dan 4. 20.03/ Krstarenje rekom Gang – Delhi – Agra

Rano jutarnje krstarenje rekom Gang, prisustvo jutarnjim ritualima na, za Indijce, Svetoj reci. Prisustvo spektakularnom izlasku sunca i posmatranje rituala kupanja i molitava koje se obavljaju duž reke Gang.

Povratak u hotel na doručak. Nakon doručka transfer do aerodroma, direktan let za Delhi. Po sletanju polazak autobusom za Agru. Vožnja sa pauzama po potrebi, dolazak u ranim večernjim časovima, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

Dan 5. 21.03/Agra- Fatehpur Sikri- Ranthabor

Jutarnji obilazak veličanstvenog Tadž Mahal mauzoleja, svetski poznatom spomeniku velike ljubavi koju Šah Džahan 1631. godine gradi za svoju ženu Mumtaz Mahal. Zahvaljujući svom skladnom dizajnu i prelepim detaljima, predstavlja vrhunac indijske arhitekture, ali i arhitekture uopšte. Uživanje u spektakularnom izlasku Sunca dok se ružičaste nijanse ove velelepne građevine menjaju gde odsjaj Tadž Mahala ostavlja nezaboravan utisak. Povratak u hotel na doručak. Odjava iz hotela i polazak autobusom do tvrđave Agra, poznate i kao Crvena tvrđava, nekada središte mogulskog carstva iz 1565. godine. Današnja tvrđava je rezultat plodnih arhitektonskih poduhvata uzastopnih dinastija još od vremena Akbara, koji premešta prestonicu iz Fatehpur Sikrija u Agru. Šetnja sa vodičem ovom masivnom velelepnom tvrđavom, kroz paviljone vladara i obilazak atrakcija tvrđave, Sheesh Mahal- palate ogledala, dvorane Diwan-i-Aam kao i Diwan-i-Khas, Mina Masjid…. Polazak autobusom za Ranthabor (280km). Prva pauza u mestu Fatehpur Sikri, na 40tak kilometara od Agre. Šetnja kroz bazar do velelepne džamije, sa impozantnim vratima, a unutar samog velelepnog zdanja se nalazi grob sufijskog sveca koji je caru Akbaru predvideo rođenje sina. I u današnje vreme dolaze mnoge žene koje žele da imaju poroda, ostavljajući tradicionalno luk na grob ovog sveca. Poseta palatama, koje je Akbar sagradio za sve svoje tri žene, muslimanku, hrišćanku i hinduistkinju. Nastavak vožnje ka Ranthaboru, smeštaj u hotel, večera. Noćenje.

 

Dan 06. 22.03/Ranthabore “tiger safari” – Jaipur (Džajpur)                                                                                                                   

Jutarnji safari u Nacionalnom parku Ranhabore, omiljenog mesta za strastvene uživaoce divljine i fotografije.

U Nacionalnom parku Ranthabore nalazi se i drevna tvrđava Ranthabore. Utapanje safari vožnjom u prirodne lepote i bogat svet divljih životinja, leoparda, šakala, gazela, a posebno tigrova. Dolazak do jezera i posmatranje životinja u njihovom prirodnom staništu. Nakon uzbudljive safari vožnje, povratak na doručak i kraći odmor u hotelu. Odjava iz hotela i vožnja za Jaipur uz pauze po potrebi za osveženje. Dolazak u Jaipur, smeštaj, odmor. Nakon predaha večernje upoznavanje sa Jaipurom, pustinjskom prestonicom Radžastana, koja predstavlja deo čuvenog indijskog Zlatnog trougla, zajedno sa Delhijem i Agrom. Odlazak do Birla Temple

( Birla Mandir ) veličanstveno izgrađenog hinduističkog hrama od belog mermera od strane porodice Birla, a nakon toga obilazak Patrik gate-a, velike kapije božanstvene arhitekture, koja se nalazi na najlepšoj lokaciji Jaipur-a. Na njoj se mogu videti oslikane bitne zanimljivosti i činjenice svih delova Rajasthan-a. Impozantna muzička fontana je prava atrakcija naročito u večernjim časovima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

Dan 07. 23.03/Jaipur

Doručak. Celodnevni obilazak Jaipura, grad prepoznatljiv po ružičastim objektima. Poprima svoj izgled davne 1876. kada je jedan bogati maharadža naredio da se sve građevine oboje u ružičastu boju kako bi impresionirao princa od Velsa, Alberta Edvarda. Poseta tvrdjavi i palati Amber, na brdu iznad jezera Maota, do koje se može stići  jedinstvenim prevoznim sredstvom- jahanjem na slonovima (fakultativno 20€). Tvrđava je imala ključnu ulogu u istoriji srednjevekovne Indije. Unutar ovog kraljevskog kompleksa nalazi se veliki broj raskošnih palata, hramova, vrtova. Nastavljamo posetu gradske palate, ogromnom kompleksu izuzetnih dvorana i vrtova, Džantar Mantar opservatoriji sa kolekcijom interesantnih, ali i bizarnih skulptura. U povratku posećujemo radionice domaćih proizvoda i tepiha, povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 08. 24.03/Puškar

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja Crvenog grada, ili celodnevni fakultativni izlet za Puškar (145km). Sveti grad Puškar često zovu i gradom hramova, veruje se da ovde ima oko 400 svetilišta. Nazivaju ga „tirtharadž“ – najvažnije svetilište ili kralj svih tirtasa, a razlog za to leži u činjenici da je u tu živeo Brama, bog stvaraoc u Hindu religiji. Skriven u brdima Radžastana, prostire se oko jezera koje je po legend nastalo od latica lotusa koje su Brami ispale iz ruke. Na jezeru ima preko pedeset “gatova” za ritualno kupanje, kao i prosipanje pepela nakon spaljivanja svojih bližnjih preminulih. Obilazak je moguć i kamilama, kojih ovde ima jako puno, pa se tokom godine održavaju i veliki sajmovi kamila. Povratak u hotel.Večera.Noćenje.

 

Dan 09. 25.03/ Jaipur- Holy festival- svečana večera sa tradicionalnim plesom

Doručak. Nakon doručka, dugo očekivan dan ture- Holi festival. Priprema outfita za proslavu, dobijanje Kurta Pajama tradicionalne nošnje, odlazak do Khasa Kothi, gde je organizovana centralna proslava Holi festival-a u Jaipuru. Zabava uz Radžastansku narodnu muziku i ples, ukusne indijske slatkiše, veselu bolivudsku muziku. Spektakl boja i igre, koja vas uvodi u Holi slavlje. Nakon ceremonije i proslave, povratak u hotel. Odmor. Odlazak na večeru u lokalni restoran sa tradicionalnom muzikom i plesom. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 10. 26.03/ Jaipur – Delhi

Doručak. Nakon doručka napuštanje Jaipura i vožnja za Delhi. Nastavak obilaska Nju Delhija. Obilazak započinjemo starim delom Delhija. Odlazak do  jedne od najvećih džamija u Indiji Jama Masjid koju je sagradio mongulski car Šah Jahan između 1644. i 1656. godine. Nakon toga krećemo ka najstarijem I najvećem marketu Starog Delhija Chandni Chowk (Čandi Čauk) koji se nalazi u blizini džamije Jama Masjid. Miris eteričnih ulja, začina, pijačna gužva i uske sporedne uličice učiniće da doživite Indiju na pravi način. Vreme za uživanje u nesvakidašnjoj vožnji rikšama. Vožnja kreće od Radž Gata, mesta gde je kremiran Mahatma Gandi i gde svi ljudi sveta odaju počast ocu nacije. Nastavak vožnje do Humajunove grobnice, građevina iz 1562. godine, mauzolej magulskog cara Humajuna čija je supruga Hamina Ban Begum zapravo i naručila izgradnju. Grobnicu je dizajnirao persijski arhitekta Mirak Mirza Gijat. Povratak u hotel. Večera. Slobodno vreme, noćenje.

 

Dan 11. 27.03/ Delhi- Istanbul- Beograd

Rani doručak (ili doručak paket). Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.

Sletanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla. Kraj programa.   

Cena

Aranžman obuhvata:

* avioprevoz  Beograd- Delhi -Beograd,  sa presedanjem,

* smeštaj 2 noći u Delhiju u hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 1 noć u Agri u hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 1 noć u Rantaboru u hotelu sa 4*/5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 4 noći u Džajpuru hotelu sa 4/5* na bazi polupansiona,

* smeštaj 1 noć u Delhiju u hotelu sa 5* na bazi polupansiona,

* prevoz turističkim autobusom po programu,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa na srpskom jeziku,

*  usluge lokalnog turističkog vodiča,

* usluge turističke organizacije i realizacije programa

* razgledanja po programu putovanja,

* organizovan safari u Ranthabore Nacionalnom parku,

 

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* troškove ulaznica za lokalitete,

* troškove gradskog prevoza van planom predviđenog (metro, tramvaj),

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* fakultativne izlete u programu,

* troškovi izdavanja vize 30$ (viza se vadi elektronskim putem, usluga agencije u slučaju viziranja iznosi 10€)

* trošak napojnica, praksa u ovom delu sveta (za vozače, lokalne vodiče, nosače kofera u hotelu i sl.)

 

Opšte napomene:

*Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

* prijava za aranžman je do 21 dan pre polaska,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama i broju posetilaca na lokalitetima, crkvama, manastirima

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

 

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.                                                                                                                                       

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.                                                                  

*Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša odnosno lične karte sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

 

Fakultativni izleti:

Nisu sastavni deo programa, i organizovani su u saradnji sa inopartnerom.

Minimum za realizaciju fakultataivnog izeta je 25 putnika.

Dvodnevni izlet za Varanasi avionom, sa obilascima i plovidbom na reci Gang – avio prevoz, smeštaj u hotelu sa 4*, polupansion, usluge vodiča – 180€

Vožnja/jahanja slonova: 20€

Puškar celodnevni izlet: 60€

 

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti, prilikom rezervacije 400€, ostatak do 14 dana pre puta.

Odloženo plaćanje na više mesečnih rata putem administrativne zabrane ili čekova građana.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu    5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje. 

 

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Hoteli su sa 5* ili 4* po lokalnoj kategorizaciji, zavisno od destinacije kako je navedeno u delu “aranžman obuhvata”
 • Planiran smeštaj je u hotelima je ITC Dwarka 5* Delhi, Hindustan International Varanasi 4*, Grand Mercure5* Agra,

Abhyaran 4* Rantabore, Sunday hotel 4* Jaipur.

 • Smeštaj je u 1/2 ili1/2+1 sobama, TWC, sa SAT TV, na bazi polupansiona,doručak i večera, švedski sto,
 • Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Agencija zadržava pravo da u slučaju prebukiranosti navedenih hotela, goste smesti u hotel istog ili višeg ranga, na sličnoj lokaciji i sa istom vrstom usluge,
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, doplata z aspa, doplata za korišćenje bazean, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

 

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremenskih uslova, doba dana itd…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ovo putovanje, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Indije i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Indiji, i zemlji tranzita po programu (Turska),
 • Program rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2022. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

 

Cena

po osobi od

1690 eur
REZERVIŠI
Call Now Button