TURSKA SPECIJAL

Kušadasi sa usputnim relax noćenjima u Čanakkaleu

Prepustite se čarima istočnog Egeja. Kušadasi je sa nama bliži i dostupniji. Brinući o Vašoj udobnosti puta, kao i čineći program putovanja zanimljivijim, predlažemo našu ponudu letovanja u  Kušadasiju sa dodatno dva usputna noćenja u mestu Čanakale, na Dardanelima. Uz redovnih 10 dan/9 noćenja u Kušadasiju dodajemo još dvausputna noćenja u mestu Čanakale. Pored toga što ćete imati vremena za predah, šoping, imaćete i mogućnost da upoznate bolje ovu regiju i obiđete drvnu Troju

Kušadasi je najpopularnije letovalište na turskoj obali Egejskog mora. Nekada skromno ribarsko mestašce, danas ogroman grad sa oko 106.000 stanovnika. Grad koji će vas očarati kombinacijom evropskog mediteranskog stila i klasičnog orijenta na koji će vas podsetiti egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. Krasi ga nekoliko prelepih peščanih plaža, Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz celoga sveta. Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke… Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gde se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep!
U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Hijerapolis (Pamukkale), Didima i Milet, koje možete obići fakultativno. Popularnim linijskim taksijem -mini busevi (tur. dolmuši) čine da ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba.

Cene u tabeli su iskazane u EUR po osobi na bazi izabrane usluge za 11 dana/9 noći

Plaćanje se vrši  ISKLJUČIVO U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI  po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Prevoz visoko kvalitetnim turističkim autobusom (AC/TV), ili luksuznim minibusom (AC/TV),

– 2 noćenja sa doručkom u Čanakkaleu, hotel 3*

– 7 noćenja u Kušadasiju / na bazi usluge iz tabele

– autobuski prevoz modernim turističkim autobusma (važi za putnike koji su uplatili paket aranžman),

– usluge pratioca grupe (važi za putnike koji su uplatili paket aranžman),

– usluge predstavnika agencije na destinaciji.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– fakultativni izlet, poseta Troji – 20€ (prevoz, ulaznica, lokalni vodič)

– fakultativni program u Kušadasiju,

putno zdravstveno osiguranje (po tarifama osig. kompanije)

– individualni troškovi.

– svaka promena (datuma, imena) nakon sačinjavanja ugovora, tarifira 10€ po promeni

 

PROGRAM PUTOVANJA-11 NOĆENJA:

DAN 1. BEOGRAD – ČANAKKALE (950km) Polazak iz Beograda u 13h. Vožnja duž autoputa sa pauzom za osveženje i radi prijema putnika. Polazak iz Niša oko 16:30h. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.
DAN 2. ČANAKKALE – TROJA

Dolazak u Čanakkale u prepodnevnim časovima.Smeštaj u hotel. Oko 15h je predviđen fakultativni odlazak do drevne Troje. Povratak u hotel, noćenje.

DAN 3. ČANAKKALE – KUŠADASI (420km)

Doručak, zatim nastavak puta za Kušadasi.Dolazak u Kušadasi u popodnevnim časovima.
Smeštaj u izabrani hotel.

DAN 4. – DAN 11. KUŠADASI

Boravak u izabranom hotelu na osnovu odabrane usluge.

DAN 12. KUŠADASI – ČANAKKALE

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do

polaska. Polazak iz Kušadasija od 14h. Dolazak u Čanakkale u ranim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 13. ČANAKKALE – SRBIJA

Doručak. Nakon doručka polazak za Srbiju. Dolazak u Niš oko 19h, u Beograd do ponoći. Kraj programa.

 

Način plaćanja: sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti posrednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana. Plaćanje je moguće izvršiti gotovinski, platnim i kreditnim karticama banke, adm.zabranom na platu, čekovima građana, ili uplatom na račun agencije.

Rezervacija:

uplata 30% od celokupnog iznosa aranzmana, ostatak u jednakim ratama do 14 dana pre polaska, ili uplatom u celosti prilikom rezervacije aranžmana.

Plaćanje na rate:

uplata 30% od celokupnog iznosa aranzmana,

ostatak od 30% u jednakim mesečnim ratama do 14 dana pre polaska,

ostatak od 40% u jednakim mesečnim ratama do 20.12.2024. godine, deponovanjem garancije plaćanja

 

NAPOMENA: za način plaćanja, neophodno je da se klijent izjasni prilikom rezervacije, i način plaćanja se definiše Ugovorom o putovanju. Za način plaćanja (odloženo u ratama, delom pre delom posle puta), rok za dostavu čekova građana, adm. zabrane na platu,  plaćanje kreditnom karticom, je 10 dana nakon rezervacije. Ukoliko klijent nije deponovao garanciju plaćanja u datom roku, agencija organizator će smatrati da je izabran način plaćanja DO POLASKA i preostale uplate prihvatati sa rokom isplate do 14 dana pre polaska. Administrativne zabrane važe za radnike preduzeća/ustanova sa kojima organizator ima ugovor o saradnji i važe na originalnom obrascu organizatora. Čekovi se datiraju na 10. ili 20.u mesecu, i SVI čekovi moraju na poleđini imati generalije izdavaoca čekova ( b.r.l.k., adresa,tel.)

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
· U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10h. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Detaljniji opis smeštaja dostupan je u agenciji ili na web stranici hotela.
· Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj). Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Polupansion: način usluživanja švedski sto –zastupljena je domaća i internacionalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti dodatni/pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja za vise od smeštajnih objekata, moze biti sofa na razvlačenje, ili kao klasičan krevet.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog
  Svi hoteli raspolažu besplatnim wifi internetom u celom hotelu, ali organizator ne može da garantuje brzinu interneta u hotelu.

 

OPIS PREVOZA I NAPOMENE U VEZI PREVOZA:

 • Prevoz se obavlja modernim turističkim autobusima, TV, DVD, klima ili mini autobusima sa 9 -23 mesta zavisno od prijavljenih putnika. Agencija organizator može da transfer do letovališta i/ili transfer do mesta polaska organizuje autobusom i drugim prevoznim sredstvom na delovima puta (putnički kombi do 8 mesta, automobile 4-5 mesta).Takođe su moguca presedanja
 • Obaveštenje o polasku biće istaknuto na sajtu organizatora najkasnije dan pre polaska, a putnici su dužni da se informišu I provere mesto polaska blaovremeno na sajtu organizatora ili na dežurni telefon agencije .
 • Sastanak grupe je 30 minuta pre polaska iz tabele. U toku puta je sa putnicima tehnički vodič ( pratioc grupe) koji je zadužen za prelaske granica, smeštaj gostiju i sl. Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom uplata aranžmana i eventualno specifičnošću kategorije putnika (inavlidi i sl.).
 • Rezervacija posebnog mesta u autobusu ( napred, pozadi i sl.) se vrši prilikom prijave uz doplatu od 20 evra po osobi.  Doplata za posebna mesta mora se unapred proveriti i blagovremeno rezervisati, ugovoriti i platiti u agenciji. Agencija ne garantuje raspoloživost zahtevanih mesta ukoliko nisu ugovorena. Doplata još jednog mesta staje po cenovniku iz tabele. Klijent je u obavezi da prihvati mesto po rasporedu sedenja koji je napravila agencija, osim ako nije prilikom rezervacije izvršio doplatu za određeno mesto u autobusu.
 • U slučaju da dva ili više putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti jedni do drugih, jer se prevoz često obavlja sa 2 i/ili više prevoznih sredstava.
 • Promene mesta ulaska putnika a od strane putnika, mogućesu najkasnije 14 dana pre datuma polaska i ne mogu biti razlog odustanka putnika od aranžmana.
 • Tokom vožnje autobusom pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava, kao i uznemiravanje stalih putnika I personala agenciju u realizaciji putovanja je najstrože zabranjeno.
  • Autobusi su klimatizovani, radi održavanja prijatne temeperature tokom vožnje. Tokom izuzetno visokih letnjih temperatura, rashlađivanje može biti nedovoljno.
  • Organizator putovanja ne može da predvidi brzinu prolaska autobusa preko administrativnog prelaza i granice, niti da utiče na granične i carinske službe u njihovom radu, brzini i efikasnosti prelaska granice.
  • Predviđene su pauze na svakih 3- 4 sata, na mestima pogodnim za to: benzinske stanice, autobuska stajališta.
  • Spajanje smena:ukoliko klijent koristi 2 ili više smena sa prevozom, odbitak je 30€ po osobi, ukupno, bez obzira na uzrast (odbitak se računa i deci)
   Po dolasku na odredište, autobus će se parkirati na stajalištu koje je najbliže smeštajnom objektu, kako bi putnici lakše mogli da prenesu svoj prtljag.
  • Odbitak za sopstveni prevoz: 40€ (ukoliko putnici koriste uslugu po programu), 70€ po putniku ukoliko putnici ne koriste uslugu noćenja u Čanakalama.
  • Doplata za 1/1 sobu: 60%
  • Planirano vreme dolaska u Čanakale je u jutarnjim časovima, između 7-12h, i zavisi od gužve na granici i saobraćajnih uslova.

  DOKUMENTA ZA PUTOVANJE:

  Za ulazak na teritoriju Bugarske i Turske neophodan je pasoš koji važi još 6 meseci od datuma povratka sa putovanja

   

  OPISI SMEŠTAJA:

  MELIKE 2+* -Hotel se nalazi na samo 100m udaljenosti od najpoznatije plaže, Ladies beach, a od centra grada oko 2 km. Hotel je renoviran 2008. god. Svaka soba poseduje terasu, telefon, klimu (uključena u cenu),kupatilo. Od dodatnih sadržaja hotel ima restoran, bar, bazen sa ležaljkama.Hotel ima otvoreni bazen, uključujući i dečji bazen.Za zabavu, hotel nudi igraonicu sa stoni tenisom, a besplatan bežični internet možete koristiti u zajedničkim prostorijama.Klimatizovane sobe hotela Melike imaju satelitsku televiziju i mini-bar.Sve imaju sopstveno kupatilo, tuš i fen zakosu.Doručak na bazi švedskog stola i večera se služi na krovnoj terasi restorana.Možete se opustiti na terasi uz piće i kraj bazena, dok u živoj muzici i narodnim igrama možete uživati uveče u baru u lobiju.Radnici u hotelu govore srpski jezik.

  HOTEL FLORA SUITE 3* – Hotel je udaljen oko 700 metara od prelepe Long Beach plaže. Hotel ima bazen sa odvojenim delom za decu, bar, restoran, parking, lift, teren za košarku, odbojku, tenis, mini golf, igralište za decu, bilijar, Wi Fi internet uz doplatu, prevoz do plaže. Sve sobe imaju kupatilo, klimu, TV, fen,a većina soba i balkon (sobu sa balkonom je moguće potražiti na licu mesta, tu odluku donosi samo hotel). Usluga u ovom hotelu je All inclusive – sve uključeno (doručak, ručak, večera – buffet servis – samo posluživanje).

  HOTEL ROXX ROYAL 4* – bivši hotel Santur, sa novim menadžmentom osim promene imena donosi i promene u samom hotelu i poboljšanje usluga. Hotel se nalazi u centru grada, nadomak stanice minibuseva (dolmuša) koji voze na okolne plaže Kušadasija.Od gradske plaže hotel je udaljen oko 400m. Hotel je poslednji put renoviran 2020. godine. Sobe su klimatizovane i poseduju Wi Fi signal, telefon, flat televizor i terasu i naša je preporuka za letovanje u Turskoj.Trokrevetne sobe nemaju terasu.Hotel RoxxRoyal sadrži prostrani recepcijski hol, TV-salon, zatvoreni i otvoreni restoran, bar, otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima – idealno za letovanje u Kušadasiju. Usluga u hotelu je na bazi polupansiona – doručak i večera po principu samoposluživanja (švedski sto).

  HOTEL OZKA 3* – Hotel Ozka se nalazi na blagom uzvišenju iznad centruKušadasija.Usvomsastavusadržidvokrevetnei trokrevetnesobe sobesuopremljenesa: TWC, terasa, telefon, TV, WiFi, fen, klima. Sadržaj hotela: bazen sa delom za decu, restoran, bar, recepcija. MELIKE 2+* -Hotel se nalazi na samo 100m udaljenosti od najpoznatije plaže, Ladies beach, a od centra grada oko 2 km. Hotel je renoviran 2008. god. Svaka soba poseduje terasu, telefon, klimu (uključena u cenu),kupatilo. Od dodatnih sadržaja hotel ima restoran, bar, bazen sa ležaljkama.Hotel ima otvoreni bazen, uključujući i dečji bazen.Za zabavu, hotel nudi igraonicu sa stoni tenisom, a besplatan bežični internet možete koristiti u zajedničkim prostorijama.Klimatizovane sobe hotela Melike imaju satelitsku televiziju i mini-bar.Sve imaju sopstveno kupatilo, tuš i fen zakosu.Doručak na bazi švedskog stola i večera se služi na krovnoj terasi restorana.Možete se opustiti na terasi uz piće i kraj bazena, dok u živoj muzici i narodnim igrama možete uživati uveče u baru u lobiju.Radnici u hotelu govore srpski jezik.

   

  VAŽNE NAPOMENE

  *  Obavezno proveriti u agenciji tačno mesto i vreme polaska dva dana ranije.

  *  Obavezno preuzeti Opšte uslove putovanja organizatora i sa istim se upoznati pre prijave za aranžman,

  *  pročitati i proučiti detaljan opis smeštaja (lokacija, udaljenost od plaže, centra, usluga, servis…) prilikom rezervacije

  *  Detaljan opis hotela dostupan na sajtu organizatora i u katalogu za leto 2024.

  *  Putnici ulaze u očišćene, spremljene sobe, ali su u obavezi da tokom boravka vode računa o higijeni istih,

  *  Putnici su dužni da se pridržavaju kućnog reda  (kućni red možete dobiti blagovremeno u agenciji).

  *  agencija ne snosi odgovornost u slučaju da granične ili carinske vlasti ne dozvole izlazak (iz Srbije) klijentu, ili ulazak na teritoriju  

      Bugarske i Turske u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja

   

   

  OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

  U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 100.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište.

  Garancija po polisi broj 30000037949 od 01.12.2023.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

  SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

  Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

Cena

po osobi od

OD 267EUR
REZERVIŠI
Call Now Button