LISABON 16.05-20.05.2023.

Program putovanja

DAN 1. UTORAK, 16.05.. AERODROM & LET ZA LISABON

Okupljanje putnika i upoznavanje sa vodičem na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let za Lisabon u u 19.05h. Sletanje u Lisabon u 22.05h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 2. SREDA, 17.05./LISABON

Doručak. Lisabon! Ovo je grad gde ljudi pričaju glasno, smeju se iskreno, a pevaju tužno. Živi u vrtlogu boja od bele i zlatnožute, strasnocrvene i tople narandžaste, sa detaljima u najveselijoj tirkiznoj i modroplavoj boji. Razgledanje grada (bus/metro/pešaka) sa vodičem: Trg markiza Pombala, Bulevar slobode, Trg obnovitelja, Rosio, Bajša, četvrt Baira Alto čuvena po barovima fado muzike, Toranj Belem- svakako simbol grada, manastir Sv. Žeronimo gde je sahranjen Vasko de Gama, dvorac Sv. Đorđe, Spomenik otkrićima, Montanto, Most “25.april” najveći viseći most Evrope…..Slobodno vreme u centru. Individualni povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost odlaska na fado, veče portugalske nacionalne muzike. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

DAN 3. ČETVRTAK, 18.05./LISABONSINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – ESTORIL – LISABON

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Sintru, koja se nalazi na sat vremena vožnje (40km). “Oh, Bože! To je božanski prizor. Šta li su Nebesa učinila za ovu divnu zemlju!” stihovi su to Lorda Byrona, jednog od najpoznatijih britanskih književnika kada je posetio ovo čudesno mesto. Nestvarno lep i bajkovit grad sa veličanstvenim dvorcima, danas pod zaštitom UNESKO-a. Nacionalna palata u centru grada (spolja) najbolje je očuvani srednjovekovni kraljevski dvor u Portugalu, omiljen među vladarima. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra i uvrštena je na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Minimalistički gotički eksterijer palate krije prelepo ukrašene sobe, sa neizostavnim zidnim pločicama. Nastavak puta do obala Atlantskog okeana i mesta Cabo de Roca („Rt stene“) – najzapadnije tačke kontinentalne Evrope sa čuvenim kompleksom svetionika. Portugalski pesnik Luis de Kamois opisao je Kabo da Roku kao „mesto gde se kopno završava, a more počinje“. Pauza za osveženje tokom koje turisti kupuju sertifikat- suvenir, koji potvrdjuj da su bili na najzapadnijoj tački Evrope. Nastavak puta ka jugu do mesta Kaškaiš (kratko zadržavanje-foto stop)- moderno i luksuzno odmaralište, stecište evropske elite, mesto sa prelepim plažama i istorijom punom evropskih kraljeva, prinčeva koji su ovde nalazili mir i utočište. Kraća vožnja za mondenski Estoril (kratko zadržavanje-foto stop)– koji leži u zalivu Kaškaiš. Vreme za osveženje i opuštanje u mestu koje je čuveno i po legendi da je poznati pisac Jan Fleming baš u kazinu u Eštorilu upoznao špijuna Duška Popova koji ga je inspirisao da stvori lik Džejmsa Bonda.  Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4. PETAK, 19.05./LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON

Doručak. Slobodan dan u Lisabonu  ili celodnevni fakultativni izlet Obidoš, Batalja, Nazare, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad, opasan tvrđavom visokom 13 metara, koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. Odlikuju ga uske, kaldrmisane ulice, oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Polazak za  Batalju u kojoj se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote i na UNESCO-voj je listi. Sledi nastavak ka gradu Nazare-nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

DAN 5. SUBOTA, 20.05./ LISABON-BEOGRAD      

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska. Transfer grupe do aerodroma. Let za Beograd u 16.55h. Pasoška kontrola i prijava za let. Direktan let za Beograd. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Cene

Cene u tabeli su iskazane u evrima po osobi, za paket aranžman sa aviokartom

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi,

moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.

Minimum za realizaciju aranžmana je 30 putnika, planiran broj putnika u grupi je min 30- max 45.

Putnik je u obavezi da pri rezervaciji priloži kopiju pasoša sa kojim putuje.  Napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.

Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

Mesto u avionu, rapoređuje/dodeljuje aviokompanija.

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, deo aranžmana – aviokarte, je nerundabilan i  staje 300€, dok se na ostatak aranžmana primenjuju Opšti uslovi organizatora putovanja u slučaju otkaza putnika od putovanja.

 

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz direktnim letom iz Beograda kompanijom Air Serbia

* 1 komad kabinskog prtljaga (dimenzija 55cmX40cmX20cm ) težine do 8kg i 1 komadom čekiranog prtljaga do 23kg,

* smeštaj u hotelima  sa min. 3* u Lisabonu na bazi noćenja sa doručkom,

* usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja na srpskom jeziku,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa iz agencije,

 

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za večeru u hotelu ili restoranu, (na upit- cena prijavljenim putnicima će biti predložena i ponuđena naknadno),

* doplatu za ulaznice za palate, galerije, katedrale, zamkove, i navedene lokalitete,

* troškove gradskog prevoza (metro,tramvaj)

* organizovanje fakultativnih izleta tokom boravka,

* boravišnu taksu-2€ po osobi po noći-plaća se u agenciji

* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje i fakultativne izlete navedene u programu.

 

Cene fakultativnih izleta:

Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa.

Minimum za realizaciju fakultativnih aktivnosti je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih za fakultativni izlet, organizator može ponuditi klijentima korigovanu cenu ili organizovati transfere javnim gradskim prevozom (voz, metro, medjugradski  autobus) uz istu ili korigovanu cenu. Klijent nije dužan da prihvati korekciju organizacije izleta i korigovanu cenu. Cena izleta uključuje prevoz, usluge stručnog vodiča, turističku organizaciju i panoramska razgledanja lokaliteta i objekata (spolja, bez obezbedjenog ulaska). Moguća je doplata za ulazak u muzeje, arheološke lokalitete i slično, zavisno od izleta.

 

* Sintra, Kabo de Roka, Kaškaiš, Estoril – 65€, sa ulaznicom za Pena palatu,

* Obidoš, Batalja, Nazare- 65€

* Fado veče- 65€ sa večerom (pola litra vina, kafa, dezert),

Paket izleta: 180€

 

* U cenu izleta je uračunat prevoz modernim tur.autobusom, vodič na srpskom jeziku i panoramsko razgledanje (bez uključenih  ulaznica za sve lokalitete, osim ako nije navedeno drugačije u izletu.)

 
 

 

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

 

Rezeravacija- 139€ (odmah po rezervaciji), plaćanje na rate od aprila do novembra putem administrativne zabrane, sledećom dinamikom: april 100€, maj 100€, jun 75€, jul 65€, avgust 65€, septembar 65€, oktobar 65€, novembar 65€

 

Doplata za jednokrevetnu sobu  (1/1 soba, moguća na upit, i staje 280€),

 

 

 • Hoteli su sa minimum 3* u širem centru Svi hoteli su dobro povezan javnim gradskim prevozom sa centrom grada i glavnim gradskim znamenitostima. Smeštaj je u 1/2 ili1/2+1 sobama, TWC, sa SAT TV,
 • Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

 

VAŽNE  NAPOMENE:

Proverite datum važenja vaših putnih isprava!

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 

OPŠTE  NAPOMENE:

 

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremenskih uslova, doba dana itd…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u EU, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Portugala odnosno EU, i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Portugalu.
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT I LEP PROVOD ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

Cena

po osobi od

739 EUR
REZERVIŠI
Call Now Button