NORVEŠKA 28.03-05.04.2024.

Uskršnje putovanje 28.03. – 05.04.2024.
Krstarenje norveškim fjordovima
avionom, brodom, vozom, autobusom…

Program putovanja

Oslo, Flam, Bergen, Trondhajm…

DAN 1. četvrtak, 28.03./ Beograd- Oslo

Okupljаnje grupe dva sata pre polaska na aerodromu. Let za Oslo u 06:50h. Sletanje u Oslo, u 08.55h, preuzimanje prtljaga i transfer grupe do hotela, potom sledi razgled prestonice Norveške grada sa vodičem: gradske tvrđave Akershus, odakle se pruža predivan pogled na Oslofjord i sam centar grada, zgradu gradske većnice- Rådhus, sa većnicom poznatom kao mesto gde se dodeljuje Nobelova nagrada za mir. Nastavak pešaka kroz Karl Johans gate – glavnu pešačku zonu u gradu, dugačku 1 km, koja nosi naziv po kralju Norveške i Švedske, a duž kojih nailazimo na važna zdanja Osla, poput Norveškog parlamenta i Narodnog pozorišta, Oslo Domkirke — glavna gradska katedrala, a kojom se stiže do Kraljevske palate. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2. petak, 29.03./ Oslo

Doručak. Preporučujemo obilazak Norveškog narodnog muzeja – skraćeno NaM, sa zavidnom kolekcijom čuvenih evropskih i skandinavskih slikara poput Van Goga, Monea, Rodena, Kitelsena, Dala i mnogih drugih, a posebno delima najpoznatijeg norveškog slikara svih vremena — Edvarda Munka i naravno najprepoznatljivije njegove slike koja se ovde nalazi u stalnoj postavci Munkov „Vrisak“. U popodnevnim časovima moguće je organizovati minikrstarenje Oslofjordom, videti grad sa vode, iskrcati se na Bygdøy i ovde posetiti Fram — muzej polarne ekspedicije i Kon-Tiki muzej. Povratak u hotel. Slobodno veče. Odmor. Noćenje.

DAN 3. subota, 30.03./ Oslo-Myrdal- Flam- krstarenje Aurlandsfjord- Bergen

Doručak. Odjava iz hotela i polazak na celodnevnu turu spektakularnom trasom “Norwey in a nutshell”. Transfer do železničke stanice, polazak voza u 8. 25h. Vožnja ka zapadnoj Norveškoj predelima koji oduzimaju dah svojom lepotom, preko Geilo, Finse, Myrdala, gde se prelazi u voz posebne Flam železnice koja predivnim predelima, u nekih sat vremena savlađuje neverovatan uspon i spušta se do Flama, male varoši koju sa nešto više od 400 stanovnika poseti preko pola miliona turista godišnje. Kratak predah za osveženje i ručak, odakle se isplovljava na krstarenje jednim od najfascinantnijih fjordova Aurlandsfjord, rukavcem Sognefjorda. Iskrcavanje u Gudvangenu, transfer do železničke stanice Voss, odakle se vozom stiže u gard-prestonicu fjordova Bergen. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 4. nedelja, 31.03./ Bergen

Doručak. Razgled drugog grada po veličini posle Osla, grada u kome je svaka ulica, kuća ili sokak atrakcija za sebe. Nazivaju ga i „kapija fjordova“, jer iz njegove ogromne luke polaze mnogobrojni brodovi za krstarenje fjordovima. Obilazak sa vodičem istorijskog deo grada, Bryggen, sa nizom šarenih drvenih kuća koje se nalaze duž Vågen luke, Crkva Svete Marije iz 12. veka, najstarije građevina u Bergenu, Rozenkranc toranj iz 13. veka a u kome je živeo poslednji kralj Norveške, Hakonova hala-srednjevekovna kraljevska rezidencija iz 13. Veka. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 5. ponedeljak, 01.04./ Bergen

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska žičarom na Fløyen, jednu od 7 planina koje okružuju Bergen. Na visini od 400 metara iznad nivoa mora, nalazi se nekoliko vidikovaca sa kojih se pruža jedan od najspektakularnijih pogleda na čitav Bergen i okolne fjordove. Spuštanje kroz ulice načičkane obojenim kućama, prepoznatljivim simbolom grada, predstavlja doživljaj za sebe. Slobodno vreme u centru za individualni obilazak, posetu muzejima, galerijama, kupovinu suvenira…Noćenje.

DAN 6. utorak, 02.04./ Bergen- krstarenje

Doručak. Odjava iz hotela, slobodno vreme do popodnevnog ukrcavanja na kruzer. Mogućnost fakultativnog izleta od 10-14h

Polazak iz luke, do živopisnog Osterfjorda i Mostarumen kanala. Vožnja katamaranom pored tvrđave Bergenhus, kroz Byfjord fjord, Salhusfjord, do dramatičnog Mostraumen kanala, pored malih bajkovitih sela smeštenih na obalama fjordova, iznad kojih se uzdižu visoke stene i obale. Povratak u popodnevnim časovima, ukrcavanje na brod. Večera na brodu. Isplovljavanje u 20.30h. Noćna plovidba uz pristajanje u mestima Floro, Maloy…

DAN 7. sreda, 03.04./ krstarenje- Torvik-Alesund

Doručak na brodu. Pristajanje u Torvik, malom selu na ostrvu Leinøya, jednom od najvažnijih ribarskih područja, sa tipičnom primorskom atmosferom. Uplovljavanje u Alesund, lučki grad u 10h, na ulazu u Geirangerfjord, poznat po karakterističnoj arhitekturi art nouveau. Celodnevni boravak u ovom bajkovitom gradu, poznat i po vrhunski ukusnom bakalaru, koji se služi u svim restoranima. Povratak na brod. Isplovljavanje. Večera na brodu. Noćna plovidba uz večernje pristajanje u lučkoj varoši Molde…

DAN 8. četvrtak, 04.04./ Trondhajm

Doručak. Uplovljavanje u 10h u Trondhajm. Iskracanje i razgled trećeg grada po veličini Norveške, drevnog vikinškog glavnog grada Norveške, od 1030. do 1217. godine. Šetnja do Stiftsgården, impozantnog drvenog zdanja, letnjikovac kraljevskog para. Obilazak katedrale Nidaros, norveške nacionalne svetinje i jedne od najvećih u severnoj Evropi. Prelazak preko starog gradskog mosta Bybro – „kapija sreće“ do naselja karakterističnih crvenih kuća, Bakklandet. Slobodno vreme za individualna razgledanja, u popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Mogućnost organizovanja tradicionalne vikinške večere uz nacionalna jela i pića. Noćenje.

DAN 9. petak, 05.04./ Trondhajm –Oslo -Beograd

Doručak. Slobodno prepodne u Trondhajmu za individualna razgledanja i obilaske. Popodne transfer do aerodroma. Let za Oslo u 16.20h, sletanje u Oslo u 17.15h. Direktan let za Beograd u 21:00h, sletanje na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 23.50h. Kraj programa.

Cena

Aranžman obuhvata:

* Avioprevoz Beograd-Oslo-Beograd kompanijom AirSerbia,

* Avioprevoz Trondhajm – Oslo kompanijom Norvegianair/ SasAir,

* 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3/4* u širem centru Osla u 1/2 ili 1/2+1 sobama,

* turističko putovanje „Norwey in a nutshell“ Oslo- Bergen, vozom, autobusom sa krstarenjem,

* 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3/4* u širem centru Bergena u 1/2 ili 1/2+1 sobama,

* krstarenje na bazi 2 noćenja na brodu sa uslugom pun pansion u 1/2 ili 1/2+1 interior kabinama,

* 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3/4* u širem centru Trondhajma u 1/2 ili 1/2+1 sobama,

* usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta,

* transfere po programu putovanja

Aranžman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* fakulatativne izlete (izlet za Fløyen, dnevno krstarenje iz Bergena, obilazak Alesunda)

* međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* doplata za 1/1 sobi/kabinu (na upit), doplata za spoljnu kabinu (115€) po osobi,

* doplatu za večeru u hotelu, obroke van programa putovanja,

* doplate za drugi tip kabina na brodu – spoljnu kabinu (115€) po osobi, (ili premium sa balkonom, suite..)

* boravišna taksa u hotelima

* ostale usluge ovim programom ne pomenute,

Prilikom prijave za aranžman, neophodna je kopija pasoša ili lične karte, document važeći min. 6 meseci od datuma povratka,

* u slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos aviokarte primenjuju se uslovi aviokompanije, a ne iznos aranžmana Opšti uslovi putovanja organizatora TA HaloTravel doo.

* cena aranžmana je podložna promeni, garantovan je samo uplaćeni deo aranžmana,ili aranžman uplaćen u celosti,

* moguće su promene rasporeda obilazaka shodno aktuelnim merama, vremenskim uslovima i slično,

* moguće su i eventualne manje, ali blagovremene promene termin putovanja, u slučaju promene reda letenja, uslova za grupe i slično,

* istaknute cene aranžmana, su promotivne i važeće do popune mesta u toku promocije.

*aranžman je rađen na bazi trenutne, osnovne i najpovoljnije tarife avio karte. U slučaju kada nema mesta na kalkulisanoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife. Kada klijent izvrši potvrdu rezervacije odnosno uplati aranžman ili rezervaciju, izdaje se avio karta.

*napominjemo da jednom izdata karta, koja se izdaje prilikom rezervacije, nema mogućnost promene imena ili datuma, i ima više tarife promene ili dodavanja prtljaga ukoliko se klijent nije odlučio prilikom rezervacije.

*Organizator putovanja nije ovlašćen niti može da proverava valjanost isprava/pasoša sa kojim putnik putuje, stoga napominjemo da pre rezervacije klijent proveri važnost i ispravnost istih.

*fakultativni izleti- nisu sastavni deo programa, već fakultativni, u organizaciji inopartnera u Norveškoj, a uključuju: prevoz, razgledanja destinacije sa vodičem na srpskom jeziku, bez predviđenih ulazaka u objekte, muzeje. Poseta konkretnom lokalitetu, muzeju, galeiji i slično, moguća je tokom pauze (cene podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika). U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija može ponuditi korigovanu cenu, i/ili ponuditi klijentima organizovanje izleta redovnim gradskim saobraćajem.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

 • OBAVEZA je putnika da bude na aerodromu 2 časa pre polatanja.

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

 • Obavezno proverite važnost pasoša (Vaš pasoš mora biti važeći minimum 3-6 meseci zavisno od zemlje )

 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Norveškoj, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Norveške i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Norveškoj.

 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.

 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god. Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

SREĆAN PUT ŽELI VAM VAŠ HALOTRAVEL

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.

Cena

po osobi od

1880eur
REZERVIŠI
Call Now Button